Glumica Sloboda Mićalović izazvala je salvu komentara izjavom o braku koja je odjeknula mnogima. Tijekom razgovora Sloboda je istaknula značajan problem koji prevladava u modernim brakovima – gubitak poštovanja žena prema muževima. Vezano uz ovu temu, Sloboda je iznijela svoja saznanja o liku Simke Katić, koju je sjajno tumačila u ekranizaciji “Korena”. Vjerujem da smo doživjeli transformaciju, ali nažalost, na gore. Borili smo se za svoju slobodu i neovisnost, ali smo time nenamjerno sami sebi stvorili značajnu nevolju.

  • Kao 37-godišnjak pitam se mogu li živjeti kao Simka. Raduje me što mogu prigrliti svoju individualnost, imati slobodu zarađivati ​​za vlastiti život i razmišljati o složenostima života – stvarima koje su nekada bile nezamislive i neprihvatljive. Međutim, opteretili smo se zastrašujućim zadatkom žongliranja s višestrukim ulogama – biti i majke njegovateljice i učinkovite domaćice, uspješne supruge i odane partnerice, dok istovremeno nastojimo održati svoju ljepotu i dobrobit. Sloboda je iznijela svoje mišljenje o ovome, rekavši: U emisiji “Balkanskom ulicom” proslavljena srpska glumica Sloboda Mićalović osvrnula se na eroziju poštovanja u bračnim odnosima. Primijetila je da su žene, same po sebi mudre, sada postale brze s riječima, gubeći dodir sa svojom prirodnom mudrošću. Nasuprot tome, muškarci posjeduju snagu, osobinu koju koriste rjeđe.

Umjesto verbalnih okršaja, Sloboda je naglasila da ženama nije potrebno ovakvo pokazivanje snage. Rođena 21. avgusta 1984. godine u Leskovcu, Sloboda Mićalović je srednje dete Milice, profesionalne frizerke, i Dragana, glumca Narodnog pozorišta u Leskovcu. Slobodina mlađa sestra Dragana Mićalović također je glumica, dok se starija sestra Mirjana snalazi kao uspješna voditeljica. Naime, Sloboda je udata za poznatog glumca Vojina Ćetkovića.

  • Otac Dragan dao joj je jedinstveno ime, inspirirano monodramom posvećenom herojskom liku Ive Lole Ribar, čija se voljena zvala Sloboda. U početku je glumica više voljela da je zovu Boba, ali nakon što je pročitala iskreno pismo upućeno svojoj imenjakinji, zaljubila se u svoje ime. Kao i svako dijete, Sloboda je jako obožavala emisije koje vodi Branko Kockica, a sa sedam godina imala je nevjerojatnu priliku upoznati ga. Predstavljajući se kao novinarka, napravila je intervju s glumcem koji ju je obasuo pohvalama. Godine 1989. upisala je nižu glazbenu školu te se u slobodno vrijeme posvetila svojoj strasti prema plesu i sportu. Svoj glazbeni talent Sloboda je iskazala i pjevanjem u zboru, što ju je dovelo do pohađanja i uspješnog završetka renomirane Srednje glazbene škole “Stanislav Binički”. No, njezin pravi poziv bio je gluma, što ju je potaknulo da se nakon bombardiranja 1999. s ocem preseli u Beograd.

Njihova je svrha bila omogućiti Slobodi da polaže prijemni ispit za Fakultet dramskih umjetnosti, gdje se nadala da će ostvariti svoje snove. Priznajući da je nije mogao odgovoriti od njezine odlučnosti, otac ju je pratio na 12-satnom putovanju vlakom, budući da je željeznica bila u zapuštenom stanju, a mostovi i ceste u ruševinama, što je onemogućilo autobusni prijevoz.

  • Uspješno je položila početni ispit i primljena u cijenjenu klasu profesora Predraga Bajčetića i Anite Mančić. U početku se prijelaz na život u užurbanom gradu bez obitelji pokazao velikim izazovom. Bilo je trenutaka kada je razmišljala o tome da napusti sve i vrati se kući. Osjetivši njezinu unutarnju borbu, profesorica je smislila pametan plan kako je spriječiti da ode na maturalnu večer u Leskovac tako što je produžila sat glume do ponoći, pobrinuvši se da propusti sve slobodne autobuse. Iako je osjetila val bijesa prema njemu zbog njegovih postupaka, naposljetku je priznala da bez njegove intervencije možda ne bi ostala u Beogradu. Utjehu je pronašla u zajedničkom životnom prostoru s najbližim prijateljem Zoranom Bečićem.