Bliži se svom 86. rođendanu i Saša Popović odlučan je prigrliti život punim plućima. Međutim, njegov put neočekivano se okrenuo kada mu je poznata baba Vanga predvidjela da će mirno utonuti u vječni san. Nevjerojatno, postojanje Saše Popovića odvijalo se upravo onako kako je Vanga prorekla, usadivši mu nepokolebljivu vjeru u sva njezina duboka proročanstva.

Svako predviđanje koje je dala ostvarilo se u mom životu. Pitala me želim li znati točan trenutak svoje smrti, na što sam odgovorio potvrdno. Njezin je odgovor bio sljedeći: “Doživjet ćeš svoj kraj u zreloj dobi od 86 godina, prepuštajući se prirodnim uzrocima dok mirno toneš u vječni san.” Tada su mu riječi samo prolazile kroz jedno uho, a izlazile kroz drugo. No, sada kada sam se uvjerio u njezinu točnost u svim drugim aspektima, poput neizbježnog raspada ‘Slatkog Greha’, buduće pjevačke karijere i uloge direktora glazbene produkcije, morao joj je dati povjerenje. “Kako se približavam dobi od 85 godina, svake večeri prije nego što odem u krevet razmišljat ću o tome je li to možda moja posljednja noć na ovom svijetu” – navodno je izjavio Saša Popovića, čiji se vozni park procjenjuje na više od milijun eura. Nadalje, pojasnio je zašto nema želju za novčanom naknadom jer smatra da mu je preostalo još malo vremena u ovom životu.

Automobili su moja osobna strast, ali radije se ne bih hvalio njima. Preda mnom je još dobrih petnaest godina da uživam u vožnji. Neki pojedinci nagađaju da imam još samo dva najma prije nego što pozovem raskid. Kupovina vozila koje nikada prije nisam posjedovala donijela mi je neizmjernu radost. Međutim, kako se približavam svom 70. rođendanu u travnju, ne mogu a da ne razmišljam o tome što me čeka u preostalim godinama. U određenoj dobi, osobito kad se suočimo s bolešću, materijalna dobra poput automobila i novca postaju manje značajna. Saša je nedavno podijelio svoju odluku da više ne slavi rođendane, rasvijetlivši svoju perspektivu.

– Prestao sam sudjelovati u svečanostima, jer sam napunio pedeset godina. Najnoviji događaj koji sam proslavio bio je kada sam napunio pedeset godina. Trenutno me ovaj dan ispunjava tugom jer se svake godine 24. travnja podsjećam da starim i približavam se mirovini koja je sada neizbježna. Osim obitelji pune ljubavi i uspješne karijere, Popović sada svoje molitve usmjerava samo na očuvanje dobrog zdravlja.

“U sadašnjem trenutku opet smo u posjedu svega što nam je potrebno, preostala nam je samo jedna želja – dobro zdravlje.” – dodao je. Intrigantan život Saše stalno je plijenio pozornost javnosti, do te mjere da je čak i postojanje njegove oporuke postalo tema interesa, na nezadovoljstvo njegove prekrasne supruge. Suzana je izrazila nevjericu u ideju da se fizički zdrava osoba može manipulirati tako da vjeruje da nije dobro i mediji su prisiljeni to dokumentirati. Naglasila je da ljudi nisu igračke, već živa bića s emocijama i fizičkim tijelima.