Brat i sestra Željka Joksimovića u posljednje se vrijeme aktivno angažiraju na društvenim mrežama, dijeleći raznovrstan sadržaj. Njegov turbulentni brak s Nevenom, duboka veza sa sinom Ilijom, brojni projekti i sve veća sklonost skretanju pažnje na osjetljive teme dominiraju njegovim mislima. U svojim opsežnim raspravama o raznim bolestima, posebno se usredotočuje na bolest unani.

Fra Željko Joksimović tvrdi da osobe koje muči osjećaj bezvrijednosti trpe neprestanu muku melankolije, trajnog nezadovoljstva i malodušnosti. Takve osobe sebe doživljavaju manjima od drugih, što rezultira dubokom zavišću prema onima koji posjeduju kvalitete i sposobnosti za koje vjeruju da im nedostaju.

Kada je brat Željka Joksimovića iznio svoje mišljenje na društvenim mrežama, to je izazvalo zabrinutost među njegovim pratiteljima. Raspravljao je o tome kako egocentrične emocije neadekvatnosti mogu dovesti do mentalnih bolesti i depresije. Ovaj neobičan koncept baca svjetlo na značajan utjecaj koji može izvršiti na pojedince. Brojni psiholozi naglasili su brz i transformativan učinak koji depresija, anksioznost i srodni poremećaji mogu imati na život osobe.

Javnost je ostala zbunjena Sashinim jasnim iskazom zabrinutosti dok je preuzeo na sebe da otvoreno govori o ovoj bolesti. Nakon njegove izjave pojavili su se razni razgovori na društvenim mrežama. S obzirom na Sashinu burnu romantičnu prošlost, neki od njegovih pristaša izrazili su bojazan zbog prepreka na koje bi mogao naići na putu.

Bez sumnje, uspješno je izbjegao zadiranje u privatne afere unatoč golemoj popularnosti i cijenjenoj poziciji istaknute osobe u javnosti. S druge strane, njegov brat, koji je također stekao široko priznanje i značajna postignuća u području popularne glazbe, održava blisku vezu s njim. Opće je poznato da dvoje braće i sestara dijele izvanrednu vezu i često ističu svoju ulogu kao glavni izvor podrške u životu.