Jedan od najomiljenijih srpskih voditelja, Žika Jakšić, posjeduje neosporan šarm. I dok je javnost dobro obaviještena o njegovoj vezi s Dajanom Paunović, identitet njegove prve supruge i dalje je obavijen velom tajne. Žika Jakšić svojedobno je bio desetljeće u braku sa Snežanom, a iz njihove veze dobio je sina Andriju. Nakon razvoda, Snežana se preselila u Njemačku, gdje se svim srcem posvetila odgoju njihovog djeteta. Javnost je dosta dugo bila nepoznata pojava bivše supruge Žike Jakšića. Ova osoba, dobrodušna žena tamne kose, vodi privatan život, ali pokazuje ogromnu privrženost njihovom sinu Andriji, na čemu mu je Žika oduvijek bio zahvalan.

U razgovoru za “Blic” Žika je otkrio da sa svojim bivšim supružnicima ima čvrstu vezu, prvenstveno kako bi im garantovao saradnju u zajedničkom cilju podizanja sinova Dušana i Andrije. – Koji razlog postoji da ne održavam pozitivnu vezu sa svojim bivšim ženama? Oni su bili moji odabrani suputnici tijekom određenog razdoblja mog života, a naša sposobnost da održimo zdrav odnos služi kao dokaz našeg zdravog rasuđivanja i rasta.

Obje osobe nisu jedna drugoj nanijele nepopravljivu štetu do te mjere da je nepremostiva, osobito zato što je naš zajednički cilj zaštititi našu djecu od posljedica našeg razdvajanja. Naša veza zauvijek će biti isprepletena kroz naše potomke, a ja ću im vječno izražavati svoju zahvalnost što su mi podarili moje najdragocjenije blago – zaključio je, uz dodatnu opasku.

Kako bi potaknuli osobni razvoj i stvorili pozitivno okruženje za svoju djecu, čvrsto vjerujem da bi razvedene osobe trebale dati prednost otvorenim linijama komunikacije i odnositi se prema svom bivšem supružniku s najvećim poštovanjem. Odbijanje dopuštanja ogorčenju može spriječiti silaznu spiralu negativnosti. Iz vlastitog iskustva, uspješno sam održavao prijateljske odnose i s prvom i s drugom ženom. Naša podrška nadilazi dobrobit naše djece; tu smo jedni za druge, nudimo pomoć i vodstvo kad god je potrebno, znajući da će ista podrška biti uzvraćena.