U tragičnom incidentu u Lincolnshireu, dječak, star samo dvije godine, tragično je podlegao gladi. Do srceparajućeg otkrića došlo se kada su vlasti pronašle njegovo beživotno tijelo kako leži pored oca, koji je dva tjedna prije toga doživio kobni srčani udar. Mali Bronson Battersby pronađen je u pidžami, sklupčan uz očevo beživotno tijelo, nakon što je nestao dva tjedna.

Nakon očeve smrti, dječak je ostao lišen hrane i hidratacije, što je konačno dovelo do otkrića njegovog beživotnog tijela 9. siječnja. Usprkos svim izgledima, Skyler, njihov voljeni pseći drug, prkosio je smrti i izašao kao pobjednik, dokazujući svoj nesalomljivi duh i nepokolebljivu volju za preživljavanjem. Događaji koji su se zbili duboko su nas rastužili. Bronsonova sudbina bila je nezaslužena. Pronađen je skupljen kraj Kennethovih nogu, napušten u stanju tame koja ga je zasigurno ostavila uplašenim i dezorijentiranim.

Vjerojatno je vjerovao da se njegov otac jednostavno odmara. Bronson je bio izvanredno dijete, uvijek je zračio radošću i prepun ljubavi. Obožavao je biti zagrljen – ispričao je bliski suradnik njegova oca. Tijelo je identificirala Sara, njegova majka. “Bio je toliko nježan da ga nisam mogla čak ni podići. Sve što sam mogla učiniti je uspostaviti kontakt, jer je bio ostavljen sam dulje vrijeme”, izjavila je.

Nakon neslaganja s bivšim suprugom, spomenula je da je sina posljednji put vidjela prije Božića. Da su socijalne službe ispunile svoje obveze, Bronson bi preživio. Međutim, ništa nisu poduzeli, što je naprosto nevjerojatno. Odbijam im dopustiti da pobjegnu od odgovornosti za ovu tragediju. Majka dječaka otkrila je da su nalazi obdukcije pokazali da je Bronson umro od gladi nakon očeve smrti.

Pod brigom socijalne službe dječak je bio pod strogim nadzorom. Socijalni radnici dva su puta pokušali posjetiti dječaka, jednom 2. siječnja i dva dana kasnije, no na njihova su vrata ostala bez odgovora. Nakon pet dana, nadležni su pozvani od strane dotičnih pojedinaca, koji su nakon nasilnog ulaska u rezidenciju otkrili prisutnost dva beživotna tijela. Policajcima su krenule suze na oči dok su u stanu gledali stravičan prizor.