U veljači 2019. legendarni Šaban Šaulić tragično je izgubio život u razornoj prometnoj nesreći dok se vraćao s koncerta u Njemačkoj. Njegova prerana smrt ostavila je prazninu u srcima njegovih voljenih i obožavatelja. Iza Šabana Šaulića ostalo je četvero djece – dvije kćeri Ilda i Sanela, sin Mihajlo, svi rođeni iz zajednice s Gordanom Šaulić, te izvanbračni sin Robert.

Tijekom očevog sprovoda, Robert Šaulić se držao podalje od sestara i udovice Gordane, shvaćajući da nije vrijeme da im se približi. Ipak, kako prenose mediji, u kapelici je zagrlio mlađeg brata Mihajla, čvrsto ga držeći dok su oboje plakali. Postoje tvrdnje da je Mihajlu bilo zabranjeno da svoju majku Gordanu obavještava o komunikaciji s polubratom.

Na tatinom koncertu na Kalemegdanu imao sam zadovoljstvo da upoznam brata Mihajla. Pozvao me da mu se pridružim i bilo nam je lijepo zajedno. Dok smo bili tamo, Mihajlo je trčao okolo i ja sam u jednom trenutku prišla tati i rekla mu: “Hej tata, da te pitam…” To je kao da je zbunilo Mihajla, koji je Šabana onda upitao: “Zašto te zove tata?” Taj će mi trenutak zauvijek ostati urezan u sjećanje. Otac nas je oboje zagrlio i ljubazno objasnio Mihajlu: “Kao što sam ja tvoj otac, tako sam i njegov, samo što ti imaš drugu majku. Važno je da ovaj susret tajimo od mame Goce.” Robert, naš otac, naglasio je potrebu za povjerljivošću i dodao:

Mihajlo je svih ovih godina ostao potpuno šutljiv. Moguće je da ni do danas s Gocom nije progovorio nijednu riječ. Radoznao sam na kraju prišao ocu i pitao je li Mihajlo nešto povjerio Gordani. Otac me uvjeravao da Mihajlo s njom nikada nije progovorio ni riječi. Tek sam na sprovodu našeg oca ugledao brata i sestru kako zajedno stoje u kapelici. Kada je Šaulić imao 18 godina, preuzeo je brigu o Robertu i financijski ga uzdržavao do njegove punoljetnosti, što je potvrdio i pjevačev menadžer.