Kada swe tek pojavila na rok sceni u Jugoslaviji izazvala je pravu pometnju. Sve pjesme su odmah postale najslušanije u zemlji i stekla je ogromnu popularnost. Njen debi album postigao je široko priznanje, a njeni hitovi na vrhu top lista nastavljaju da odjekuju kod publike i danas. Uz kolekciju bezvremenskih klasika, pjevačica posjeduje repertoar omiljenih pjesama koje su izdržale test vremena. Njen lični put obilježili su brojni izazovi i teškoće. Tragično, nedugo nakon zvaničnog braka, Snežana Mišković Viktorija je izgubila prvog muža od gladi. Bez straha, donijela je hrabru odluku da prošeta niz prolaz nakon samo deset dana braka. Godine 1982. upustila se u prvi brak, situacija koja često dovodi do nepredviđenih komplikacija.

 

Razvod je okončan tek nakon devet godina. Zvanična izjava pjevačice oslikala je brak koji se raspao, narušivši ranije uspostavljeni sklad. Posebno je istakla intenzivnu bitku s kojom se suočio njen bivši supružnik dok je pokušavao da premosti svoje obaveze prema ženi, roditeljima i ovisnosti o drogama.

  • Bila je 2011. godina kada je Viktorija bila suočena sa srceparajućim vijestima o smrti njenog prvobitnog supružnika. Obuzeta tugom, suze su joj tekle niz lice kada je saznala za njegovu smrt, sve dok nije otkrila da je namjerno izbjegavao svoje finansijske obaveze.

Upravo u tom trenutku odlučila je da raskine njihovu zajednicu, što je odluka bila neopoziva još 1993. godine. Nakon toga, sve linije komunikacije između njih su prekinute. U tragičnom preokretu događaja, njen bivši muž je otkriven mrtav i bez novca, budući da je kao beskućnik izdržao život u oskudici.

Godinu dana nakon incidenta, pevačica Snežana Mišković Viktorija, bivša supruga preminule, podelila je duboku tragediju koju je preživela. Prije nekoliko mjeseci dobila je vijest od nadležnih u vezi njegovog otkrića u skladištu, gdje ga je tragično zadesila jeziva sudbina.

Pošto je živio bez ikakve medicinske dijagnoze i boravio na ulici, njegova smrt nije bila posljedica zloupotrebe supstanci ili alkohola. Umjesto toga, tragično je podlegao teškim uslovima hladnoće i gladi.

Viktorijino bogatstvo u stvarima srca nastavilo je da joj izmiče kako je vreme odmicalo. Uprkos tome što je ostvarila svoj konačni san o majčinstvu, našla se upletena u težak pravni spor oko starateljstva nad svojom kćerkom Tarom. Viktorija tvrdi da je njen bivši partner uložio zajedničke napore da potkopa njen karakter i sposobnosti.

Nakon koncerta u Skoplju, Viktorija se suočila sa ogromnom tragedijom kada je doživela pobačaj, što je rezultiralo srceparajućim gubitkom njenog nerođenog deteta.

Nakon niza nesretnih incidenata, Viktorija je odlučila da se povuče iz javne sfere i trenutno živi povučeno, daleko od znatiželjnih pogleda.

 

biografija:

Snežana Mišković, poznata i kao Viktorija, veoma je cenjena srpska rok pevačica koja se etablirala kao omiljena ličnost u rok muzičkoj zajednici bivše Jugoslavije. Rođena 19. decembra 1958. godine u Vučitrnu na Kosovu i Metohiji, Snežana potiče iz porodice visokog obrazovanja. Njena muzička odiseja počela je sa nepune četiri godine kada je prvi put otkrila svoju strast za sviranjem harmonike.

Tokom svog školovanja u osnovnoj školi, istovremeno se bavila ljubavlju prema baletu. Nakon toga je upisala muzičku školu gdje je usavršila svoje vještine klavira i iskoristila svoju prvu zaradu da kupi jedan. Godine 1976. odlazi u Beograd i upisuje Ekonomski fakultet i na kraju završava diplomu.

  • U tom periodu počinje njena pjevačka karijera, kada postaje članica KUD-a „Branko Krsmanović“ i nakratko se uključuje u Pop polifoniju. Godine 1982. Viktorija je vezala brak sa osobom s kojom je bila u vezi samo deset dana. Nažalost, njihova se zajednica raspala 1993. godine kao posljedica njegove borbe s ovisnošću, što je dovelo do potpunog prekida veza.

Ona se svim srcem posvetila svojoj ćerki Tari, koja je na svet izašla 2008. godine. Iako je bila godinu dana u romantičnoj vezi sa detetovim ocem, njihova veza se brzo raspala nakon porođaja. Victoria se sada nalazi upletena u desetogodišnji pravni spor, žestoko se bori da zaštiti svoju kćer.

 

Tokom javnog nastupa, ona je obelodanila uznemirujuće optužbe za podmićivanje i nastojanja da se prikaže kao psihički nestabilna, a sve u namjeri da dobije starateljstvo. U martu 2014. dogodio se zastrašujući incident kada je njenu ćerku jedan poznanik suočio sa skalpelom. U potrazi za savjetom, Viktorija je zatražila pomoć od zamjenika direktora, koji je umanjio težinu situacije.

Shvativši da njena muzika ne pruža željenu finansijsku stabilnost, pevačica je donela izazovan izbor da se makne iz očiju javnosti kako se godina bližila kraju. Ona priznaje ograničenja srpskog tržišta i čvrsto se zalaže za pomoć vlade u održavanju umetnosti.

Kako bi se izdržavala i opskrbila kćer, svoju pažnju je usmjerila na stvaranje muzike za druge umjetnike i bavljenje prodajom nakita. Kako bi zadržala štedljiv način života, Viktorija je savladala vještinu kupovine artikala po sniženim cijenama. Nadalje, povremeno pokazuje svoje sposobnosti u klubovima kako bi osigurala da ostane u vrhunskoj formi.