Prema praktičarima feng shuija, način na koji organiziramo svoj životni prostor ima dubok utjecaj na različite aspekte naših života, uključujući naše fizičko blagostanje, romantične veze i profesionalna postignuća. Nudeći svoje stručno znanje o feng shuiju, Sandra Drinčić pruža vrijedne smjernice o ključnim čimbenicima koje treba uzeti u obzir pri uređenju doma. Radnje koje danas poduzimamo imaju dubok utjecaj na našu budućnost. Ključno je da ne živimo u prošlosti, držeći se predmeta i darova koji nemaju nikakvu svrhu u našim životima. Ovi zaboravljeni posjedi vežu nas za prošla vremena i ometaju dotok novih prilika.

  • Nedavno sam, tijekom radionice usmjerene na dizajn dvorišta i posjeda, naišao na situaciju koja savršeno oslikava ovaj koncept. Bila je tu fototapeta sa slikovitim dvorištem, a ja sam predložio ideju da se postavi fasadna obloga ili nanese novi sloj boje kako bi se potaknuo osjećaj obilja. Ono što vizualno opažamo uvelike utječe na naša mentalna i fizička iskustva. Prihvaćanje minimalizma je ključno, dopuštajući prostoru da diše i izbjegavajući pretjerani namještaj koji zatrpava okolinu. Vrijedi napomenuti da previsoki komadi, osim za ormare, mogu uzrokovati glavobolju i nelagodu. Stoga je ključno rasčistiti i zadržati jednostavnost u našem okruženju“, objašnjava Drinčić. Upućeni pojedinac otkriva nekoliko neotkrivenih detalja u vezi zaštite. Sandra Drinčić ističe važnost očuvanja djece, braka i prijateljstva. Prag služi kao ključna točka u domu, djelujući kao granica između vanjskog i unutarnjeg područja.

Imperativ je da nijedan pojedinac, bilo da je prijatelj ili netko tko je blisko povezan, ne prijeđe ovaj prag sa zlom namjerom. Nasuprot tome, unutar vlastitog doma moramo osigurati zaštitu obitelji i članova kućanstva, jer prisutnost određenih osoba može poremetiti harmoničnu energiju unutar njih. Što se tiče interijera, Drinčić ističe važnost suzdržavanja od izlaganja fotografija pokojnika i predmeta s oštrim rubovima.

  • Osim toga, ključno je uzeti u obzir posebna razmatranja za svaku sobu. Prošlost je često simbolizirana podrumom, gdje se mogu pronaći zaostale neriješene stvari i skrivene obiteljske tajne ili tajne iz djetinjstva. Stoga je ključno održavati red u ovom prostoru. Djelujući kao duhovno središte doma, dnevna soba odražava nečije veze s prijateljima i susjedima. Ako je namještaj postavljen okrenut leđima, to može značiti probleme s komunikacijom. Spavaća soba, s druge strane, služi kao utočište ljubavi i intimnosti. Međutim, važno je biti oprezan s ogledalima ili oštrim predmetima koji potencijalno mogu poremetiti odnose i dobrobit. Drinčić zaključuje ističući važnost promišljenog rasporeda namještaja i izbjegavanja odraza vlastitog tijela u ogledalima.

BONUS TEKST:

U NASTAVKU NEKOLIKO ZANIMLJIVOSTI…

Kako bi obilježili značajnu prigodu, tradiciju ili praznik, pojedinci se uključuju u slavljeničke rituale i radnje. Ove proslave obuhvaćaju širok raspon vjerskih, kulturnih, društvenih i osobnih događaja, uključujući različite aktivnosti, ceremonije, običaje i kulinarske užitke. Sudjelovanje u svečanostima koje uključuju uživanje u piću, uživanje u glazbi i plesu te sudjelovanje u raznim oblicima zabave važan je aspekt društva. Ove proslave služe kao sredstvo za poticanje jedinstva, očuvanje običaja, podržavanje kulturne baštine i uspostavljanje osjećaja kolektivnog identiteta.

Osim toga, nude priliku pojedincima da uživaju u veselju i dožive čisto slavlje. U nastavku ćete pronaći izbor raznih vrsta svečanosti: U okviru vjerskih tradicija, značajni događaji ili datumi obilježavaju se vjerskim slavljima. Ovi se blagdani obilježavaju diljem svijeta i obuhvaćaju blagdane poput Božića i Uskrsa u kršćanskoj vjeri. Osim toga, priznati su i vjerski praznici kao što su Ramazan, Hanuka, Diwali i brojni drugi. Različite zemlje obilježavaju značajne događaje, značajne pojedince ili nacionalne simbole kroz nacionalne proslave. Dan neovisnosti, Dan sjećanja i Dan državnosti primjeri su ovih naširoko slavljenih praznika. Kulturna slavlja živopisni su prikazi koji utjelovljuju različite tradicije, običaje i identitet određenih zajednica.

Ove svečane prilike obuhvaćaju širok raspon događaja, poput lokalnih festivala, sajmova slatke hrane, živahnih koncerata i zadivljujućih plesova. Značajni primjeri ovih bujnih proslava uključuju glasoviti karneval u Rio de Janeiru, kultni Oktoberfest u Münchenu i živopisne svečanosti kineske Nove godine. Pojedinačne prekretnice i značajni životni događaji, kao što su rođendani, vjenčanja, diplome i obljetnice, obično se obilježavaju kroz osobna slavlja. Ove radosne prilike služe kao prilika pojedincima da se okupe sa svojim voljenima i uživaju u svečanostima.

Način na koji se proslave provode varira, ovisno o čimbenicima kao što su kultura, tradicija i individualne sklonosti. Te se svečanosti mogu manifestirati kao veliki zajednički događaji, privatna okupljanja unutar obiteljske sfere, vjerski rituali koji se održavaju unutar mjesta bogoslužja ili čak kao osobni trenuci introspekcije i uvažavanja. Bez obzira na manifestaciju, proslave posjeduju sposobnost spajanja pojedinaca i stvaranja dragih sjećanja.