Očekujte veliki raspon niskog atmosferskog tlaka koji će utjecati, što će rezultirati povremenim oborinama u obliku kiše, pljuskova, pa čak i snijega. Dolazak toplog zraka iz južnih krajeva uzrokovat će osjetan porast temperature, na što ukazuje i živa u termometru. U jutarnjim satima temperature će se kretati od 5 do 10 stupnjeva, a najviše dnevne od 15 do 20 stupnjeva, a osjetno hladnije bit će u istočnim krajevima zemlje. Danas je ju našoj regiji pravi proljetni dan ali to neće potrajati.

 

Očekuje se osjetan porast temperature uz umjeren do jak vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Ovi vjetrovi mogu uzrokovati olujne udare u južnom Banatu, donjem Podunavlju i planinskim predjelima, koji će postupno jenjavati kasnije poslijepodne. Tijekom dana moguća promjena vremena, povremeno s kratkom kišom ili pljuskovima. U istočnom dijelu Srbije u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima očekuju se padavine koje će se zbog niskih temperatura lediti pri dodiru s tlom. Zbog toga je za to specifično područje zemlje izdan crveni meteoalarm. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, a najviša dnevna od 15 do 20 stupnjeva Celzijevih. Na istoku zemlje jutarnja temperatura od -3 do -1 stupanj Celzijusa, a najviša dnevna od 2 do 6 stupnjeva Celzijevih.

 

Vremenska prognoza za sutra najavljuje prelazak kiše u snijeg, od jutra u Vojvodini i zapadnoj Srbiji s manjim nakupljanjem snijega, poslijepodne u središnjoj Srbiji, da bi se krajem mjeseca proširio i na ostale dijelove Srbije. danju i u noći, iako će oborine prestati na sjeveru.Tijekom dana očekuje se olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutro će početi s temperaturom od 5 do 9 °C, osim na istoku Srbije gdje će biti oko 0 °C. Kako dan bude odmicao, temperature će se znatno snižavati, te će tijekom poslijepodneva dosezati raspon od -1 °C na sjeveru do 12 °C na jugu. Navečer i tijekom noći nastavak pada temperatura u svim krajevima.

 

Subota će donijeti hladnoću i pljuskove. Ujutro će u severnim krajevima Srbije biti razvedravanje, a tokom dana pretežno sunčano. No, u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje sa snježnim oborinama i stvaranjem snježnog pokrivača. U zapadnim i središnjim krajevima Srbije prestanak snježnih padavina predviđa se prije podne, dok će u ostalim krajevima potrajati do večeri i tijekom noći, uz postupno razvedravanje. Jutro će zapuhati umjeren do jak sjeverozapadni vjetar koji će tijekom dana postupno slabjeti. Što se tiče temperatura, očekujte najniže od -4 do 0 °C, a najviše od 0 do 4 °C.