Aleksandra Prijović, vrlo uspješna mlada glazbena zvijezda, prije dvije večeri priredila je nesvakidašnji nastup u novosadskoj dvorani “Spens”, gdje je svoje obožavatelje oduševila s tri zapažena koncerta. Nakon inauguracijske večeri svoje turneje “Od istoka do zapada”, pjevačica je održala press konferenciju za okupljene medije koji su došli popratiti događaj. Tijekom konferencije osvrnula se na temu koja se dosta raspravlja u javnosti: razvod Dragane Mirković i biznismena Tonija Bijelića.

  • Na pitanje je li uopće komunicirala s Mirkovićem, Prijović je jasno rekla da nema namjeru petljati se u bilo čije osobne probleme. Prijović je naglasila da je, kao i svi drugi, svjedok situacije, ali se uvijek suzdržavala od uplitanja u privatne stvari i živote drugih. Ponovila je svoj stav i odbila ulaziti u brak s Filipom Živojinovićem, već je odlučila govoriti o tome kako ga uspijeva održati usred profesionalnih obveza. “Naša veličina je neosporna! Filip je od samog početka tu za mene i mislim da je to nadaleko poznato. Zbog toga sam ispunjena neizmjernom srećom. Susrela sam čovjeka koji posjeduje izuzetne kvalitete dobrote i poštenja. Ako Kad bih mu tražio mane, ostao bih praznih ruku! Međutim, kada je riječ o mojim profesionalnim nastojanjima, neću ići tako daleko da kažem da dugujem samo svoju trenutnu poziciju njemu, ali je njegov doprinos neosporno značajan.

” Rođena 22. rujna 1995. godine u Somboru, Aleksandra Prijović poznata je srpska pop-folk pjevačica koja se proslavila sudjelovanjem u cijenjenom glazbenom natjecanju “Zvezde Granda”. U sretnom je braku s Filipom Živojinovićem, srpskim menadžerom i sportskim agentom, a zajedno imaju sina Aleksandra. Njihovi profesionalni i osobni životi podijeljeni su između živahnih gradova Beograda i Los Angelesa.

  • Rođena 1995. u Somboru, Aleksandra Prijović je svoje formativne godine provela u Belom Manastiru, hrvatskom gradu. Glazbenu sklonost prenijela je od bake i majke Borke, koje su obje vrsne pjevačice. Još kao dijete iskazivala je svoj vokalni talent na raznim nastupima i društvenim okupljanjima. S nepunih 13 godina snimila je svoje prve dvije pjesme, “Majko” i “Boli svaka tvoja reč”, u režiji Producentske kuće “Mega Sound”. S navršenih 14 godina Aleksandra je već osvajala publiku na vjenčanjima i drugim svečanim događanjima. Dok se trudila izbjegavati barove, nakratko je nastupila u lokalu Zorice Marković. Prepoznavši njezin talent, srednja škola omogućila joj je fleksibilnost neredovitog pohađanja nastave i polaganja ispita iz pojedinih predmeta.

BONUS TEKST:

Kada pojedinci ili grupe komuniciraju s publikom uživo, njihova je svrha obično informirati, zabaviti, uvjeriti ili motivirati. Ove interakcije, poznate kao javni nastupi, događaju se u različitim okruženjima kao što su konferencije, predavanja, javni govori, predstave, koncerti, televizijske emisije i drugi događaji. Istražimo sada neke važne aspekte javnog nastupa: Učinkoviti javni nastupi oslanjaju se na temeljitu pripremu. To uključuje provođenje opsežnog istraživanja o predmetu, organiziranje materijala u koherentnu strukturu, uvježbavanje govora ili izvedbe te upoznavanje s publikom i okruženjem događaja.

Razina ulaganja u pripremu izravno je povezana s učinkovitošću i uvjerljivošću izvedbe. Da bi netko briljirao u umjetnosti javnog govora, mora posjedovati izbrušene komunikacijske sposobnosti. Oni obuhvaćaju sposobnost jasnog artikuliranja misli, prilagodbe komunikacijskog pristupa publici, upotrebe govora tijela i gesti za poboljšanje poruke te vještog upravljanja glasovnom modulacijom i tonom kako bi se zaokupio fokus slušatelja. Uspješan javni nastup ovisi o samopouzdanju. Sposobnost povezivanja s publikom i uvjerljivog prenošenja ideja uvelike je poboljšana snažnim osjećajem samopouzdanja. Izgradnja samopouzdanja uključuje temeljitu pripremu, marljivu praksu i poticanje pozitivnog unutarnjeg dijaloga.

Fleksibilnost je ključna kvaliteta za učinkovite javne govornike, budući da moraju biti spremni prilagoditi se različitim okolnostima. To uključuje sposobnost odgovoriti na upite publike, promijeniti vrijeme govora i prilagoditi svoj pristup u skladu s promjenjivim situacijama. Sposobnost prilagodbe ključna je u području javnog nastupa. Primanje povratnih informacija nakon javnog nastupa ima potencijal uvelike pridonijeti osobnom rastu i napretku. Ove povratne informacije mogu potjecati iz različitih izvora kao što su publika, kolege ili mentori.

Pažljivom analizom i razmatranjem ovih povratnih informacija, može se učinkovito odrediti i njihova područja snage i područja koja zahtijevaju daljnji razvoj. Prilikom držanja govora ključno je pronaći ravnotežu između odgovarajuće pripreme i vjernosti sebi. Slušatelji visoko cijene autentičnost i iskrenost jer oni cijene autentičnost i spontanost. Stoga je preporučljivo kloniti se pretjeranog scenarija ili pretjerane teatralnosti. Uspostavljanje emocionalne veze ključno je za učinkovit javni govor.

To se može postići različitim metodama, poput prepričavanja osobnih anegdota, uključivanja humora ili pokazivanja empatije prema publici. Stvaranjem emocionalne veze, govornik može potaknuti dublji odnos s publikom, čime se povećava značaj prezentacije. Ukratko, javni nastup igra značajnu ulogu u različitim aspektima komunikacije. Govornici koji su dobro pripremljeni, samouvjereni i iskreni imaju sposobnost trajnog utjecaja na svoju publiku i uspješno postizanje svojih komunikacijskih ciljeva.