Postoji žena po imenu Nataša K.Š koja živi u Novom Sadu. Nedavno je na svojoj Facebook stranici podijelila srdačnu objavu u kojoj se osvrnula na živote pojedinaca u Srbiji, posebno trudnica i majki. U ovom postu pokušava dati uvid u količinu novca koja je potrebna za istinsku sreću. Kada koristite Facebook u Sjedinjenim Državama, važno je znati koje radnje izbjegavati.

  • Sada vam predstavljamo sveobuhvatno ažuriranje Natashine trenutne situacije. Kad sam zakoračila u rodilište, pozornost mi je odmah privukao mladić koji je sjedio na jednom od rodiljnih kreveta. Činilo se da ima dvadesetak godina, vitke građe, upalih obraza i vidljivih podočnjaka. Nije bilo zvuka. Po dolasku babica mi je rekla: “Doktore, kod ove žene širina grlića maternice je šest centimetara.

” Unatoč tome što je beba još sasvim mala i termin se bliži krajem sljedećeg mjeseca. Prišavši ženi, upitao sam je: “Mogu li vas pitati kako se zovete? Miličin glas bio je jedva čujan, gotovo šapat. Ustrajao sam u svom ispitivanju, pitajući: “Iz kojeg mjesta potječete? “Udat ću se na ovom mjestu”, izjavila je. Pitao sam: “Milis, dragi moj, zašto izgledaš tako vitko? Jesi li se hranio? Na pitanje kako se osjeća, kratko je odgovorio, potvrdivši da se drži zdrave prehrane.

  • Čovjek je nastavio objašnjavati da je njegov suprug plaćeno zaposlen, suzdržava se od alkohola i kao rezultat toga, oni se mogu adekvatno uzdržavati. Njihovi dnevni obroci sastoje se od kruha i domaćih jela. Općenito, izrazio je zadovoljstvo svojom trenutnom životnom situacijom, navodeći da nema nikakvih pritužbi. Obuzeo me jeziv osjećaj kad sam shvatio da je govorila istinu. Iz njezine je perspektive sasvim prihvatljivo jesti samo jedan obrok dnevno.

Pitao sam: “Tko je pored tebe, Millis? Je li to tvoj brat ili sestra? U mojoj obitelji postoji samo moja sestra, koja je inače liječnica, ali živi kod udomiteljske obitelji. Nažalost, majka nam je preminula, a otac, koji je po cijele dane okupiran poslom, teško se brine za mene. Unatoč tim okolnostima, vrijedan sam i preuzimam odgovornosti poput čišćenja i kuhanja. Jednog dana, dok sam bila na tržnici, netko mi je prišao i rekao da mi je našao muža. I tako sam se na kraju udala. Pokušao sam unijeti malo humora u razgovor pitanjem: “Usput, je li vaš suprug prilično privlačan?

  • “Izrazio je svoje odobravanje”, rekao je prije nego što je zašutio. Zgrčeni izraz njezina lica bio je jedini pokazatelj njezine patnje. Bila je mlada osoba koja je prigrlila surovost stvarnosti, nesvjesna bilo kakve alternative, i na kraju je nestala bez mogućnosti da promijeni svoje okolnosti. Dok mi je babica predavala rezultate krvne pretrage, očima sam brzo pregledao novine, zbog čega mi se u grlu stvorila knedla. Dijagnoza je otkrila tešku anemiju i hipoalbuminemiju. Nastavljajući svoju izjavu, rekao je: “Želim s vama podijeliti neke uzbudljive vijesti.

Dobit ćemo djevojčicu. Već sam joj odabrao ime Angel. Pobrinuo sam se za sve, čišćenje i organiziranje, tako da osjećam se kao nov. I ne brini, pobrinuo sam se da napravim zalihe pelena. Nježno sam se obratila Millis, usmjerivši pogled prema babici. Teška tišina spustila se na sve nas, ostavljajući nas bez riječi dok su nam se srca stezala od bola. Millis, daj sve od sebe i stisni što je moguće čvršće. Svakim djelićem svog krhkog tijela Milica je pozorno upijala riječi. A onda se dogodilo čudo – na svijet je donijela novi život.

  • Iako je beba bila nježna rasta, njena izuzetna ljepota je zračila. Njegovi krikovi ispunili su zrak, praćeni krunom sjajne crne kose. Izrazio je toplu dobrodošlicu tvojoj majci, draga moja. Također je tražio dopuštenje da je poljubi, draga moja. Preplavljen radošću, čvrsto ju je zagrlio, obasipao poljupcima, a suze sretnice tekle su mu niz lice. “Koliko je liječnik težak?” upitao je, izražavajući svoju duboku naklonost izjavom, “Dušo, ti si moje sve. Uzela sam trenutak da se obratim Millis, potičući je da bude strpljiva dok bebi izmjerimo mjere.

Pokazalo se da je beba teška 2200 grama, što znači da se radi o donošenoj bebi i da je Milikinom mališanu potrebna ishrana. Ne samo da je vješta liječnica, već posjeduje i neospornu ljepotu koja osvaja sve oko sebe. Zaista, Milis, ljepota… Zatražio sam da babica donese neke stvari koje će joj presvući. Primalja je kimnula i nastavila se pripremati uzevši običnu najlonsku vrećicu u kojoj se nalazila iznošena pidžama, paket higijenskih uložaka i sapun. „Millis, imaš li apetita ili ti treba nešto da utažiš žeđ?

  • Uz osmeh koji se prvi put pojavio, Milica je umirivala: „Trenutno nemam ništa, ali ću kasnije da jedem. Molim vas, ne brinite, jer mi ne treba mnogo. Dok sam izlazila iz rađaonice, dočekala me prisutnost sitnog gospodina koji je strpljivo čekao moj dolazak. “Ja sam Milikina supruga, kako je Milika? “Zaista”, odgovorila sam, usmjerivši pogled prema njemu. Bio je odjeven u iznošenu, ali urednu majicu kratkih rukava, u kombinaciji s trenirkom širokog kroja i iznošenim tenisicama. Njegove ruke, izlizane i obilježene ranijim ozljedama.

Žena je uspješno rodila zdravo dijete, a stanje djeteta je odlično. Odiše neizmjernom srećom. “Pobrini se da Milica ovo primi”, naredio je, dodajući joj kompaktni paket u kojem su bili keks i sok. “Važno je da ima što jesti. Vraćam se sutra. A sad, idemo. Imam još posla… Teška srca sam otišao, izjedan tugom. Ova izjava vrijedi, jer tuga je zahvatila moju okolinu. Posjetio sam je sljedeći dan. Dočekao me osmijeh. Miris u zraku podsjećao je na sapun, svježe opranu kosu i čistoću koja prati rođenje djeteta u pidžami. Shvatio je izraz koji se odražavao u mom pogledu.

 

  • Gledajući ravno u moje oči, izgovorio je svoj odgovor. Nakon što ju je okupao i pažljivo osušio, primijetio je ugodnu toplinu u sobi. Pokretom prema stolu pokraj kreveta skrenuo je pažnju na asortiman sokova, napolitanki i čokolade koji ju je čekao. Ponuđeno mi je, ali sam odbila… Predložili su mi konzumaciju mlijeka kako bi svjedočili mojoj vitkosti za razliku od njihove punašnosti. S osmijehom na licu, bacila sam pogled po prostoriji, promatrajući dobrodušne žene koje su joj željno nudile svoju pomoć, pružajući sve, od uložaka do hrane, sve učinjeno s najvećom osjetljivošću i poštovanjem.

Bliži se dan izlaska. Kako se bližilo vrijeme polaska, Milika je prišla da izrazi svoju zahvalnost… “Millis bi trebao uživati ​​u trenutku. To nema nikakvog značaja. Izražavajući više puta zahvalnost, pojedinac izgovara riječi “hvala, hvala… S iščekivanjem je strpljivo čekao njihov dolazak, izražavajući naklonost nježno im ljubeći kosu i pružajući Miliku nježnu ružu, sve dok je održavao graciozan i tečan pokret. Gledajući ih, nametnulo mi se pitanje: koja je cijena sreće?

  • Nažalost, ne mogu dati odgovor… “Millis mogu uživati. To je beznačajno. Izražavajući zahvalnost, željno je iščekivao njihovu prisutnost, obasipajući ih nježnim gestama kao što je ljubljenje njihove kose i poklanjanje Miliku nježne ruže, sve dok je održavao graciozan i tečan pokret. Promatrajući ih, razmišljao sam…koja je cijena sreće? Odgovor mi potpuno izmiče…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here