Tijekom vegetativne faze i faze cvatnje važno je osigurati redovitu prihranu lončanog cvijeća. Čak i naizgled najbeznadnije biljke mogu doživjeti pojačan rast i obilno cvjetanje uz pomoć običnog kvasca.

 

cvijeće-rješenje

Profesionalni uzgajivači biljaka koriste metodu hranjenja koja uključuje upotrebu fitohormona, vitamina skupine B i auksina (biljnih hormona) koji se nalaze u kvascu za učinkovito promicanje diobe stanica i stimuliranje rasta biljaka. Korištenje ove specifične vrste ishrane dovodi do značajnog povećanja aktivnosti mikroorganizama u tlu, povećanja ugljičnog dioksida i esencijalnih elemenata, što u konačnici rezultira vidljivim poboljšanjima u korijenskom sustavu biljke i cjelokupnom izgledu.

  • Kako biste osigurali zdravlje i obilno cvjetanje vaših biljaka, preporuča se pripremiti otopinu za prihranu. Dodatno sredstvo za njegovanje sobnih biljaka. Bit će potrebno. Za ovaj recept trebat će vam 10 grama svježeg kvasca, žličica šećera i jedna litra tople vode. priprema: Pomiješajte kvasac s vodom, dodajte šećer u smjesu. Ostavite da odstoji najmanje 2 sata.

Tijekom jesensko-zimske sezone cvijeće ovom otopinom navodnjavajte jednom u dva mjeseca, dok u proljetno-ljetnoj sezoni primjenjujte svakih deset dana. Promatrajte primjetnu transformaciju lišća u jarku zelenu nijansu, praćenu povećanjem bujnosti i bujnosti cvjetanja.

BONUS TEKST:

Pelargonije, koje se obično nazivaju geranije ili pelargonije, omiljene su cvjetnice koje pripadaju rodu Pelargonium. Njihove žive i raznolike boje, zajedno s njihovom sposobnošću da cvjetaju dulje vrijeme, čine ih omiljenim izborom za vrtne ukrase, balkonske ukrase i sobne biljke.

Rod Pelargonium obuhvaća brojne vrste i kultivare, poznate po svojoj otpornosti i širokim rasponom karakteristika. Biljka Muscatala, znanstveno poznata kao Pelargonium i pripada obitelji Geraniaceae, potječe iz Južne Afrike. To je svestrana biljka koja može uspijevati kao trajnica u toplim podnebljima i kao jednogodišnja u hladnijim podnebljima. Muscatala služi u razne svrhe, uključujući korištenje kao ukrasna biljka, ljekovita biljka i za proizvodnju eteričnih ulja.

Postoje brojne vrste i sorte Muscat Muskatalica koje se mogu klasificirati prema različitim kriterijima. 1. Biljka poznata kao Pelargonium zonale (Pelargonium zonale) Najčešće uzgajana sorta ove biljke ima okrugle ili blago zaobljene listove koji imaju tamnija područja. Cvjetovi su skupljeni u cvjetne glavice, prikazujući raznoliku lepezu živih nijansi uključujući crvenu, ružičastu, bijelu i ljubičastu. Pelargonium peltatum, poznat i kao Pelargonium peltatum, idealan je za razne lokacije kao što su balkoni, prozorske klupice i viseće košare.

Ove puzave ili viseće sorte imaju listove koji podsjećaju na bršljan. Cvjetovi, iako manji, pokazuju niz boja koje se međusobno razlikuju. Pelargonium grandiflorum (također poznat kao Pelargonium grandiflorum) idealan je za stvaranje kaskadnih efekata i može se koristiti u visećim košarama ili uz rubove balkona. Ove veće, ukrasne varijacije mogu se pohvaliti impresivnim cvjetovima ukrašenim valovitim laticama koje često pokazuju zamršene dizajne ili oznake. 4. Mirisni muškat (Pelargonium graveolens) preporučuje se za unutarnje, uređene vrtove.

Posebnost ove biljke je njeno mirisno lišće koje odiše mirisima poput limuna, ruže i mente. Cvjetovi, iako obično manji po veličini, nisu glavna karakteristika. Korištenje aromaterapije, proizvodnja eteričnih ulja i dekorativne svrhe uobičajene su namjene Botaničke ili Vrstovne muškatice. Divlje vrste koje nisu podvrgnute hibridizaciji posjeduju raznolik raspon cvjetova, koji variraju u veličini i obliku, često nemaju istu razinu raskoši kao njihovi hibridni parnjaci.

Primjena: Vrtlarstvo i uzgoj biljaka. Djelatnosti: Uzgoj i održavanje biljaka. 1. Čin sijanja sjemena u zemlju za uzgoj biljaka. Idealno mjesto za ovu biljku je u područjima koja primaju dovoljno sunčeve svjetlosti ili imaju kombinaciju sunčeve svjetlosti i sjene. Tlo treba biti dobro drenirano i blago kiselo do neutralno, s pH u rasponu od 6,0 ​​do 7,0. Idealan temperaturni raspon za ove organizme je 18-24°C, iako mogu podnijeti blagi mraz. Međutim, oni uspijevaju u toplijim okruženjima.

2. Navodnjavanje Zalijevajte tlo umjereno i pustite da se osuši između dva zalijevanja. Važno je izbjegavati prekomjerno zalijevanje, jer to može dovesti do truljenja korijena. Proces oplodnje je treći korak u ciklusu reprodukcije. Kako bi se osigurao optimalan rast, potrebno je biljkama osigurati dosljednu gnojidbu tijekom cijelog razdoblja njihovog aktivnog rasta.

Toplo se preporučuje korištenje gnojiva posebno formuliranog za cvjetnice koje sadrži dobro uravnoteženu kombinaciju esencijalnih hranjivih tvari, kao što je omjer 10-10-10. 4. Održavanje i obrezivanje Kako biste pospješili rast svježih cvjetova, važno je povremeno ukloniti uvenule latice i ozlijeđeno lišće kroz proces rezidbe. U regijama s nižim temperaturama preporučljivo je ili unijeti biljke u kuću ili ih sačuvati uzimanjem reznica. 5. Razmnožavanje je temeljni aspekt života.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here