Na vrhuncu svoje karijere je bio u osamdestimakada je svaka njegova pjesma bila veliki hit. Zbog njegovog izgleda su žene gubile glavu za njim a on je opravdao titulu zavodnika. Poznati pop pjevač Boris Novković, koji je nekada imao ogromnu popularnost, odlučio je da se povuče iz očiju javnosti, postepeno smanjujući pojavljivanja. Što se tiče njegovih romantičnih veza, prošlost Borisa Novkovića daleko je od mirne. Upravo prilikom njegovog susreta s talentiranom balerinom Bojanom Gregorić Vejzović, koja je krasila pozornicu zagrebačkog HNK, započeo je njihov zajednički put, koji je na kraju doveo i do braka.

 

Sa 20 godina bila je mlada žena kada je Boris, koji je bio pet godina stariji od nje, osvojio njeno srce. Njihov brak trajao je pet godina do rastave i okončanja razvoda 1997. godine. Boris je, nakon što se oženio Bojanom, kasnije ponovo pronašao ljubav sa novinarkom Lusijom Matić.

Susret Borisa i Lucije dogodio se prilikom otkrivanja albuma “Direkt” i to je izazvalo trenutnu vezu između njih. Nažalost, njihova se zajednica raspala kada je Boris razvio romantične osjećaje prema umjetnici Ivi Višošević.

Iako su Boris i Iva bili zajedno tri i po godine, svoju obavezu nikada nisu formalizirali. Nakon njihovog razvoda, Boris se upustio u svoj treći brak. U avgustu 2016. vjenčao se sa Ines Katić, koja je od njega mlađa 18 godina.

Ines i njegova zajednica, nažalost, nisu izdržali test vremena i završili su razvodom samo pet mjeseci nakon vjenčanja početkom 2017. Za one koji su očekivali manje od trijumfalnog ishoda, uživajte u svojoj navodnoj moralnoj superiornosti.

 

Međutim, moram osporiti vašu pretpostavku i biti ponosan na svoju nepokolebljivu iskrenost jer se svim srcem posvećujem ljubavi. Spreman sam da krenem na ovo putovanje više puta, bilo da je to četvrti, peti ili čak deseti pokušaj! Moje vjerovanje u pravu ljubav ostaje postojano, bez ikakvog daljeg odlaganja.

  • Ines, zahvaljujem ti se! Ovo su riječi koje je podijelio na Facebooku u tom periodu. Nakon razvoda od Ines, kako prenose hrvatski mediji, ušao je u romantičnu vezu sa Anom Hanić, balerinom koja radi i kao defektologinja.

Boris se, uprkos tome što je bio u njenoj blizini, našao u stanju nelagode. Ušao je u brak po četvrti put sa Iris Wolf, ambicioznom modnom kreatorkom koja je bila 25 godina mlađa od njega.

Nakon svadbe, Boris i Iris su radosno dočekali kćerku u svom svijetu. Međutim, nakon godinu i po dana, donijeli su zajedničku odluku da se raziđu. Boris je otvoreno priznao raskid svog četvrtog braka, rekavši: „Iris i ja već neko vreme živimo odvojeno.

 

 

  • Zajedno smo postigli zajednički dogovor da se rastanemo, zadržavajući zajedničku odgovornost za našu kćer od samog početka. Kako vrijeme bude prolazilo, situacija će biti jasnija. Zaista je izvanredno kako mediji prikazuju naše prilike.

Važno je napomenuti da ni Iris ni ja naše razdvajanje nismo nazvali “razvodom”, suprotno onome što je Novković izjavio u intervjuu hrvatskim medijima. Uprkos tekućem narativu oko naše rastave, Iris, manekenka, nastavlja da se aktivno sarađuje sa svojim pratiocima na Instagramu i nedavno je privukla značajnu pažnju zadivljujućom objavom.

Na društvenim mrežama, nedavno je podijelila zadivljujući video pod naslovom “Kada naiđeš na osobu s narcističkim sklonostima”. Zanimljivo je da je ovaj video klip odlomak iz muzičkog spota Britney Spears za njenu hit pjesmu “Sometimes”.

U poslednjim vestima, Boris se zvanično osvrnuo na uporne glasine oko njegovog rastanka od četvrte supruge. “Ljubazno vas molim da se suzdržite od ovako rudimentarne istrage. Prošle su četiri godine od mog razvoda”, obavijestio je Boris Jutarnji list.