Većina ljudi voli da pročita svoj horoskop za određeni period bez obzira na to da li vjeruju u njega ili ne. Naime velikom broju osoba je horoskop samo zabava dok ima i onih koji vjeruju u njega. Prema ukrajinskoj astrologinji Elini Gomfan, postoje tri specifična znaka Zodijaka koji pokazuju veću sklonost nevjeri.

 

Ovan

Nažalost, vatrena priroda Ovna nadilazi njihova formalna partnerstva. Osobe u znaku Ovna posjeduju intenzivnu i sukobljavajuću narav, čvrsto vjerujući da posjeduju neusporedivu snagu u području intimnosti!

  • Ovan, poznat po svojoj strastvenoj prirodi, ponekad može predstavljati prijetnju vezama zbog svoje želje za osvajanjem. Oni napreduju u novostima, uzbuđenju početnog zavođenja i intenzivnoj strasti koja dolazi s novim partnerima. Upravo ta sklonost stavlja Ovna na popis najboljih varalica.

Ne postoji mogućnost dobivanja odanosti od Ovna. Uzaludno je pokušavati promijeniti njihovu inherentnu prirodu.

Riba

Kada se suoče s ljubavnom vezom koja jenjava, osobe Ribe mogu pribjeći nevjeri. Ovaj astrološki znak poznat je po svojoj osjetljivoj i intuitivnoj prirodi. Ribe se često bore s proturječnim emocijama, jer njihova introvertirana narav pridaje veliku važnost stabilnosti i sigurnosti predanih partnerstava.

Nasuprot tome, kada Ribe naiđu na idealnog partnera, mogu pokazati nepredviđeni val strasti. To ih dovodi do upuštanja u uzbudljive seksualne bijegove, zbog čega na trenutak zaborave na svog partnera koji ih čeka kod kuće.

Kada početna iskra i žar nestanu iz njihove veze, osobe Ribe imaju tendenciju upuštati se u prijevarno ponašanje. Ne uspijevaju priznati svoju zajedničku obvezu da održe plamen, cijelo vrijeme podcjenjujući vlastitu sposobnost aktivnog njegovanja veza.

Vodenjak

Vodenjaci posjeduju izvanrednu sposobnost osvajanja kao strastvenog partnera. Nažalost, ovi astrološki znakovi skloni su prijevari.

Cijeneći svoju neovisnost iznad svega, horoskopski znak Vodenjak poznat je po svojoj slobodoumnoj prirodi. U svojoj potrazi za potvrdom svoje slobode, ovaj zračni znak povremeno se može upustiti u nevjeru, ne samo kao sredstvo samopotvrde, već i kako bi pokazao svoju oslobođenost i sebi i svom partneru.

  • Za osobe izvana, razlog zašto Vodenjak povezuje “slobodu” s ogovaranjem partnera koji ne sumnjaju čini se zbunjujućim i teško razumljivim.

Vodenjaci koji posjeduju ovaj mentalitet vjeruju da je prekid veze bolji od upuštanja u prikrivenu nevjeru. Alternativno, mogu istražiti podrijetlo ove naizgled neutoljive želje za autonomijom uz vodstvo psihologa, ispitujući može li se ispuniti unutar granica obostrano korisnog partnerstva.

Kako je nastao horoskop?

Izraz “horoskop” obično podsjeća na različite dnevne, mjesečne ili godišnje verzije koje pokušavaju predvidjeti što se može dogoditi u nečijem životu tijekom tih određenih vremenskih razdoblja.

  • Nemojmo zanemariti činjenicu da horoskop ne proriče sudbinu; nego se prvenstveno koristi za zabavu. Ipak, postoje određeni elementi koji se mogu cijeniti, poput stjecanja uvida u nebeske sile koje oblikuju naše živote na temelju našeg datuma rođenja.

Horoskop je u biti prikaz drevne mudrosti koja, uzimajući u obzir poredak zvijezda u vrijeme i mjesto rođenja, nastoji provizorno utvrditi sudbinu pojedinca.

Unatoč tome, zajednički je konsenzus među astrolozima da se približno 95 posto njihovih izjava podudara s općeprihvaćenim perspektivama.

Horoskop služi kao simboličan prikaz međusobne povezanosti prirodnih načela tijekom točno određenog vremena i mjesta rođenja pojedinca. Usklađuje se s usklađivanjem tih istih prirodnih zakona unutar svijesti osobe. U biti, horoskop bilježi raspored nebeskih tijela u određenom trenutku (uključujući Sunce, Mjesec, planete i zvijezde) kako se promatra s određene točke na Zemlji.

 

  • Zamislite da snimite sliku neba na određenom mjestu iu određeno vrijeme, a zatim izradite jedinstvenu astrološku kartu. Ova karta bi precizno ocrtavala precizne položaje ključnih nebeskih objekata, kao i uključivala važne elemente kao što su zenit, nadir, ascendent i descendent. Unutar horoskopa brojni međusobno povezani elementi dolaze u igru, uključujući astrološke znakove, kuće, planete i planetarne aspekte.

U procesu određivanja horoskopa, Zemlja se nalazi u središtu. Nebeska “hemisfera” omeđena je imaginarnim krugom poznatim kao horizont, koji odvaja vidljivi dio od nevidljivog. Kardinalni pravci sjevera, juga, istoka i zapada imaju značajnu važnost na horizontu.

Ljetni i zimski solsticij označavaju najvišu i najnižu točku, dok proljetni i jesenski ekvinocij označavaju sjecište ekvatora i ekliptike gdje se nalazi Sunce.

U prošlosti je određivanje horoskopa zahtijevalo mukotrpan proces izračunavanja položaja kuća, nakon čega je uslijedio ručni unos položaja planeta, kao i položaja Sunca i Mjeseca, pomoću referentnih tablica. Međutim, moderni računalni programi preuzeli su ovaj zadatak, čineći ga mnogo učinkovitijim i praktičnijim za nas.

 

U području medijske zabave, “Horoskop” nudi opise karakteristika povezanih sa znakovima zodijaka, planetima i drugim elementima horoskopa.

S druge strane, navodne veze između osobina ličnosti i astroloških znakova mogu se pronaći u drevnim kalendarima, knjigama snova i drugim oblicima narodne književnosti, za razliku od horoskopa koje su izradili i tumačili profesionalni astrolozi.

Koncept izrade horoskopa posebno skrojenih za 12 znakova zodijaka pojavio se tijekom ranih 1900-ih kao oblik medijskog izražavanja ukorijenjen u astrološkom simboličkom okviru. Prije ovog vremena takva praksa nije postojala u području astrologije. Zanimljivo je da se značajan dio istraživanja provedenog na ovu temu usredotočio na pomno ispitivanje navodnih astroloških konfiguracija, učinkovito dovodeći u pitanje samu bit ovog medijski vođenog koncepta.

Većinu istraživanja proveli su pojedinci koji nisu bili specijalisti u području astrologije. U ranijim vremenima, posebno prije 20. stoljeća, pojam “horoskop” označavao je pomno izračunatu kartu koja je uključivala točan trenutak rođenja. Stoga je izraz “Horoskop” u biti označavao horoskopski znak koji je zauzimao uzlazni položaj u astrološkom krugu.