Mikan Marić je mladi srpski glumac koji se proslavio glavnom ulogom u filmu Tomsa koji je bio najgledaniji u regiji prije dvije godine. Od tada stalno radi na novim projektima a aktivan je i na društvenim mrežama. Nesretna ozljeda zadesila je Milana Marića. U nedavnom ažuriranju, glumac je podijelio sliku svoje ranjene noge uz natpis: “Iako možda nije petak 13., još uvijek ima svoj značaj.”Liječnici su stavili udlagu na Milanovo koljeno jer je zadobio ozljedu, čiji je uzrok, kako smo primijetili, za sada nepoznat.Valja istaknuti da je Milan Marić dojmljivim izvedbama osvojio kazališnu publiku, ali i televizijske gledatelje svojom ulogom u seriji “Pad”.

 

  • S obzirom na Milanovu društvenu angažiranost, magnetsku karizmu i istinsku pristojnost u komunikaciji, odluka postaje još opravdanija, posebice ako se uzme u obzir dodatak serije Toma koja se temelji na istoimenom filmu.

Kako vrijeme prolazi, tako je iz godine u godinu sve više žena koje otvoreno izražavaju svoje divljenje njegovim izgledom, posebice rečenicom “ah, taj Milan”, kao i potražnja za ekskluzivnim intervjuom.

Biografija:

Rođen 1990. u Beogradu, Milan Marić odrastao je u rodnom gradu s roditeljima, polubratom i polusestrom. Unatoč tome što nema članova obitelji uključenih u glumačku industriju, Milan je od malih nogu pokazivao prirodnu sklonost prema ovoj formi umjetnosti. Njegov put započeo je u vrtiću, gdje je ne samo sudjelovao, već i vodio glavnu ulogu u raznim predstavama. Ta strast nastavila je cvjetati tijekom pučke škole, gdje je aktivno sudjelovao u dramskoj sekciji, čije je osnivanje pomogao.

Kako bi dalje razvijao svoje talente, Milan je svoje ljetne praznike posvetio Omladinskom kazalištu “Dadov”, uranjajući u svijet glume. Čak i kad ondje nije imao obaveza, privlačio bi ga kazalište, često ga birajući umjesto druženja s prijateljima na ulici. Dok se Milan također bavio sportovima poput odbojke i plivanja, njegova prava strast bila je nogomet. Trenirao je s mlađim uzrastima OFK Beograda, ali ga je teška ozljeda na treninzima natjerala da se udalji s terena i potpuno posveti glumačkoj karijeri.

Milanov upis na Fakultet dramskih umjetnosti, pod vodstvom profesorice Biljane Mašić, rezultat je njegovih izuzetnih interpretacija „Kontejnera s pet zvjezdica“ Dušana Kovačevića, „Mrak je“ Ace Popovića i pjesme „Ona odlida… “. Uspješno je diplomirao 2013. godine. Milan Marić je započeo svoju kazališnu karijeru 2011. godine, osiguravši jednu od glavnih uloga u predstavi Kokana Mladenovića “Iza rešetaka” u Kruševačkom pozorištu.

 

  • Predstava je premijerno izvedena 14. listopada 2011., au njoj su nastupili i renomirani glumci poput Branislava Baneta Trifunovića, Nikole Rakića i Milije Vukovića. Krajem iste godine Milan se pridružio ekipi mjuzikla “Radnici umiru pjevajući” u Bitef teatru u režiji Anđelke Nikolić prema drami Olge Dimitrijević. Milanov talent zapazio je redatelja Vladana Đurkovića koji mu je povjerio jednu od glavnih uloga u “Baladi o Pišonji i Žugi” koja je premijerno izvedena 7. ožujka 2012. godine.

U travnju iste godine Milan surađuje s Jagošem Markovićem na predstavi “Sumnjivo lice”, koja je premijerno izvedena u Jugoslavenskom dramskom pozorištu. Tijekom treće godine studija glumio je u kontroverznoj predstavi Olivera Frljića o ubojstvu premijera Srbije Zorana Đinđića. I dok su mnoge kolege odustajale od projekta, Milan je s Ivanom Jevtovićem, Feđom Stojanovićem i drugima neustrašivo debitirao u svibnju 2012. u “Ateljeu 212” i izazvao niz reakcija publike.

Još jedna predstava koja je izazvala veliku buru u javnosti je „Pedeset udaraca“, gde je Milan u „Ateljeu 212“ delio scenu sa Markom Janketićem, Tanjom Petrović, Dejanom Dedićem i Jakovom Jevtovićem. Ubrzo po završetku studija, Milan je dobio ponudu za stalno zaposlenje u JDP-u, a jedan od njegovih najranijih nastupa kao stalnog saradnika bio je u postavci Andrićeve „Gospođe“ Gorčina Stojanovića.

U travnju 2013. Milan je imao privilegiju nastupiti kao Vesa Ružić, Veselinov predradnik, na premijeri jedne predstave. Potom je surađivao s redateljem Dinom Mustafićem na predstavi “Malen mi je grob”, regionalnoj koprodukciji u kojoj je vješto tumačio lik Gavrila Principa. Iznimna izvedba Milanove uloge donijela mu je prestižnu nagradu za najbolju mušku ulogu na cijenjenom regionalnom festivalu u Brčkom.

Predstava “Zmajeubice” autorice Milene Marković i redateljice Ive Milošević također je zahvatila Sarajevski atentat i Prvi svjetski rat. Dana 7. lipnja 2014. Milan i njegovi kolege debitirali su u ovoj zadivljujućoj produkciji u JDP-u, a kasnije su dobili priliku pokazati svoj talent u raznim europskim gradovima.