Snežana Đurišić je na estradnoj sceni već decenijama i u svojoj karijeri je otpjevala  veliki broj hitova. Mlađe generacije su je upoznale i kao člana žirija u Zvezdama Granda a sada svi imamo priliku vidjeti kako je izgledala kao djevojčica. Na društvenim mrežama nerijetko se pojavljuju vintage fotografije naših dragih zvijezda, među kojima je i zadivljujuća slika naše slavne pjevačice u djetinjstvu, potpuno nesvjesna nesvakidašnjeg uspjeha koji je čeka.Budući da je rođena 6. lipnja 1959., njezino upoznavanje s glazbom dogodilo se u dobi od sedam godina, a do devete godine već je postigla nevjerojatan pothvat snimanja albuma.

 

  • Odrastajući, proživljavala je idilično djetinjstvo, uz odane roditelje koji su je obasipali ljubavlju i pažnjom. Od malih nogu otkrila je svoju strast prema pjevanju, što je od nje zahtijevalo akademske uspjehe kako bi nastavila svoje glazbene težnje.

Smještena u Kraljevu, njezina obiteljska rezidencija poslužila je kao polazište za njezin uspon do slave, kataliziran uvrštavanjem pjesme “Pokon bratu” na njezin drugi album, pjesme koja i danas odjekuje kod publike.

U dobi od 11 godina uljepšala je Titovu rođendansku proslavu svojim očaravajućim glasom, pojavom koja će se kasnije pokazati kao katalizator njezine procvata karijere. Dok je u svojoj profesiji vinula sve do novih visina, pjevačica je ljubav pronašla s 18 godina i udala se za harmonikaša Slobodana.

Snežana Đuriđić, žena sa slike, izdržala je srceparajući zadatak da sahrani brata, oca i muža. Unatoč ogromnoj boli, ostala je otporna i izborila se u najtežim bitkama. Usput joj se posrećila ljubav te je već nekoliko godina u dubokoj emotivnoj vezi s cijenjenim beogradskim ginekologom Vanjom Milošević.

Biografija:

S nepunih deset godina krenula je na svoje glazbeno putovanje osvojivši srca mnogih izvodeći dirljivu pjesmu “Nikad se neću udati” poznate Lepe Lukić. Ova izvanredna izvedba donijela joj je željeno prvo mjesto na cijenjenom natjecanju pjevača amatera, prigodno nazvanom “Studio 6 vam daje priliku”. Iste godine otišla je u studio kako bi snimila svoj inauguracijski solo album na kojem su bile zadivljujuće pjesme “Baki i deki” i “Mami i tati”.

  • Samo dvije godine kasnije krasila je pozornicu prestižnog festivala “Beogradsko proljeće”, osvojivši publiku svojom očaravajućom izvedbom pjesme “Imala baba sto momaka”. Svojim izvanrednim talentom ne samo da je impresionirala stručni žiri, već joj je priskrbila i poziv da nastupi uz cijenjenog glazbenika Zorana Lekovića i druge ugledne kolege na svečanoj proslavi rođendana Josipa Broza Tita u cijenjenom Domu omladine.

Njezina nepokolebljiva odlučnost da nastavi glazbenu karijeru ostavila je neizbrisiv trag na predsjednika Jugoslavije, koji je odmah omogućio transfer njezina oca u Beograd. Ovakav sretan razvoj događaja omogućio je Snežani upis u cijenjenu srednju glazbenu školu, što joj je otvorilo put u budućnost senzacionalne pjevačice.

 

Tijekom svoje opsežne karijere koja traje gotovo pet desetljeća, Snežana je postigla značajne prekretnice u glazbenoj industriji. Snimila je impresivnu kolekciju od 16 singlova, 23 albuma, četiri kompilacije i 11 singlova. Osim toga, surađivala je sa cijenjenim kolegama među kojima su Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Miroslav Ilić, Jašar Ahmedovski, Snežana Savić, Zorica Brunclik i mnogi drugi. Snežana je također imala zapažene nastupe u seriji “Kamiondžije opet voze” 1983., filmu “Kamiondžije opet voze” 1984. i seriji “Supermarket” 1984.

Krasila je brojne festivale širom Jugoslavije, od renomiranog ” Beogradsko proljeće” na prestižni “Grand Festival”, gdje je neprestano osvajala najviše nagrade. Njezin izvanredni talent omogućio joj je da osvoji publiku diljem svijeta. Naime, dvaput je imala čast nastupiti u Domu sindikata, a 2015. godine održala je značajan solistički koncert u cijenjenom beogradskom “Sava centru”, obilježavajući više od 40 godina svoje zapažene karijere.

Od 2013. do 2015. godine Snežana je bila stalna članica žirija cijenjenog glazbenog natjecanja “Zvezde Granda”. Od tada je preuzela ulogu glazbene urednice natjecanja te je i dalje neprocjenjivi član žirija produkcije.