Saša Popović je najmoćniji biznismen u muzičkoj industriji u Srbiji pa i šire. Iako je zvanično otišao u penziju još uvijek vodi takmičenje Zvezde Granda. Unatoč golemom bogatstvu, Saša Popović nastoji voditi “uobičajen” način života. To se može pripisati njegovom odgoju u kućanstvu punom ljubavi koje je vodio svećenik, gdje su mu bile pružene sve njegove želje od malih nogu.Saša, strastveni nogometni entuzijast, ispričao nam je svoju svakodnevicu ranog ustajanja, čak i prije roditelja, te odmah grabljenja tenisica i lopte za žongliranje. Izrazio je svoju duboku ljubav prema sportu. Saša se dotaknuo i svoje snažne veze s majkom i ocem koji mu i dan danas jako nedostaju.

 

Popović, čiji se život naglo promijenio, zasluge za njegovu odluku da napusti studij pripisuje svojoj majci. Dok je njegov otac zadržao strog pristup, Popovićeva majka, poznata po svojoj zaštitničkoj naravi, zauzela se za njega, pozivajući druge da se suzdrže od uplitanja i prepoznajući njegovu strast prema glazbi.

U dobi od 24 godine dogodila se razorna tragedija. Otac mu je tragično stradao u prometnoj nesreći na autocesti.

Uoči Ruminog otkaza, na njegov automobil naletjelo je vozilo zagrebačkih registracija, točnije “mercedes”.Gubitak roditelja duboko je pogodio Popovića i ostavio ga zauvijek.

  • Sašin život zauvijek je promijenio potresni događaj koji se dogodio kada ga je njegova majka probudila iz sna i priopćila mu poražavajuću vijest. U stanju zbunjenosti gotovo u transu, borio se sa surovom stvarnošću da je njegova voljena osoba podlegla ozljedama u krugu bolnice. Sudbina odgovornog za smrtonosni događaj do danas ostaje misterij, ostavljajući Sašu bez odgovora na pitanja je li pravda zadovoljena u obliku zatvora.

 

U meni postoji duboka čežnja kada se susrećem s pojedincima koji su prekinuli komunikaciju sa svojim roditeljima, bilo da je riječ o ocu ili majci. Razmišljam o neizmjernoj vrijednosti koju bih pridao prilici da se upustim u razgovor s vlastitim roditeljima, osobito s ocem, čak i ako je to samo na sat vremena. Ovakve osjećaje iznio je Popović.

Doživjeti gubitak roditelja nevjerojatno je izazovno iskušenje. Tijekom njegova života, jasno se sjećam da sam se neprestano iritirao svakom očevom riječi.

Nakon njegove smrti, svaki put kad bih se našao pred nekim značajnim izborom, razmišljao bih kako bi se snašao u toj okolnosti – izrazio je Popović novinarima spremnost da svo svoje bogatstvo zamijeni za samo sat vremena razgovora s roditeljima.

 

  • Popović je izrazio duboku želju za razgovorom sa svojim roditeljima, posebno ocem, makar to bio i sat vremena. Priznao je da ne može shvatiti ideju da nema komunikacije s roditeljima i da bi bio spreman dati sve svoje bogatstvo za tu priliku, naglašavajući golemu vrijednost koju pridaje obiteljskoj povezanosti.

Saša je od 1988. godine u sretnom braku s pjevačicom Suzanom Jovanović, a njihova veza slovi za jednu od najskladnijih među javnim osobama.

Saša i Suzana imaju kćer Aleksandru koja radije čuva svoju privatnost i izbjegava medijsku eksponiranost. Osim toga, Saša je Suzanina sina iz prošlog braka srdačno prigrlio kao svog.

Suzana i Saša uvijek su uspijevali izbjeći ogovaranja, a čini se da je njihov brak nepokolebljiv.

Aleksandar Saša Popović, srpski glazbenik i harmonikaš, osnivač je benda Slatki greh i direktor produkcijske kuće “Grand”. Rođen je 24. travnja 1954. u Novom Sadu, a od 1996. živi i radi u Beogradu. 1997. vjenčao se s folk pjevačicom Suzanom Jovanović, a zajedno imaju kćer Aleksandru rođenu 1999. Popović je zagrlio Suzanin sin, Danijela, iz njenog prethodnog braka kao svoje dijete.

Sa 10 godina počeo je svirati harmoniku, a sa 16 je već sa svojim prijateljima osnovao svoj prvi orkestar. Od 1976. godine nastavlja profesionalnu glazbenu karijeru, osnivajući grupu Lira show.

Njegovom orkestru 6. travnja 1980. godine pridružila se Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena, a svojim iznimnim nastupima zaokupili su pažnju publike objavom hit pjesme “Čačak, Čačak” 1981. godine.