Na sferu ženske košarke u Srbiji uvelike su utjecale sestre Dabović, poznate po iznimnim uspjesima s reprezentacijom. No, nisu samo njihove sportske sposobnosti ono što osvaja javnost, već i njihovi intrigantni osobni životi. Tijekom televizijskog programa prije dvije godine najstarija sestra Jelica otkrila je dušu i ispričala šokantna otkrića o svom odrastanju, što je zaprepastilo mnoge gledatelje.

Jelica je otkrila potresnu priču o očevom zlostavljanju nje i njezine braće i sestara. Uz to, iznijela je zapanjujuću optužbu na račun bivšeg trenera Partizana da ju je pokušao seksualno napasti tijekom sezone 1993./94. Prema Jeličinim riječima, on je ušao u njezinu sobu i gol se smjestio na nju. Hrabro je uzvratila, pokušavajući ga odvratiti spominjanjem njegove žene. Međutim, na njegov odgovor nije bilo odgovora. Tek kada je spomenula svog agresivnog oca, poznatu ličnost, on je konačno popustio.

S nepunih 19 godina bila je prisiljena oprostiti se od svojih snova i otići iz kluba zbog štetnog utjecaja svog trenera. Zbog toga je njezina karijera krenula silaznom putanjom i otišla u manje prestižni bačkopalanački klub. Osvrćući se na svoje djetinjstvo, ona se živo prisjeća fizičkog zlostavljanja koje ju je nanio otac, dok gaji kiv prema majci zbog njezina pasivnog stava i neuplitanja. Jelica priznaje da je dobro upoznata sa strahom, ali ostaje zbunjena zašto joj majka nakon batinanja nikada nije prišla, izrazila ljubav i priznala da se bojala braniti je od oca.

Miličina sestra Milica također je spominjala slučajeve fizičkog zlostavljanja u njihovom djetinjstvu, iako je tvrdila da je ta iskustva zaboravila. Nasuprot tome, Jelica se živo sjećala svakog detalja. Milica je objasnila da je u to vrijeme tjelesno kažnjavanje bilo uobičajena praksa za svu djecu i da se nije smatralo zlostavljanjem. Otac bi se, kad bi ga svladao bijes, ispričao “Oprosti, srećo tata”, a Milica bi se oslobodila sjećanja. Jelica je u posljednje vrijeme manje vidljiva u javnosti, a Milica nerijetko izaziva burne rasprave zbog kontroverznih objavama eksplicitnih fotografija.