Dara Bubamara, talentirana pjevačica, ima smisla zabavljati javnost zabavnim anegdotama o svojim iskustvima s kolegama na štandovima. Tijekom jednog romskog vjenčanja svoju je frustraciju pokazala gađajući voditelja bocom, zbog čega je njezin kolega pjevač Aca Lukas bio primoran izvoditi istu pjesmu na repeticiji vrtoglavih deset puta. Osim toga, jedan od njezinih kolega inzistirao je da se upusti u romantični susret s bubnjarom zbog njegova istaknutog nosa, jer su smatrali da to ukazuje na bogato iskustvo.

  • Međutim, njezina su se očekivanja na kraju izjalovila. Ova su vjenčanja nedvojbeno izazovna. Živo se sjećam vremena kad smo bili angažirani za jednog; podvrgnuli su Lukasa ogromnom pritisku, tjerajući ga da stalno pjeva “Pjesmu boli”, stvarajući jezivu atmosferu koju jednostavno nisam mogao tolerirati. Iskreno je ispričala te anegdote, prisjećajući se posebnosti takvih događaja. Dopustite mi da s vama podijelim jednu zabavnu anegdotu. Čini se da je jedan od naših bubnjara imao prilično istaknut nos. Kad ga je vidio, moj kolega je inzistirao da ga otpratim do hotela. Razlog za njezino inzistiranje bilo je njezino uvjerenje da on posjeduje prenapuhani osjećaj ponosa zbog svog nosa. Znate kako se kaže “mali čovjek, veliki nos, veliki ponos”. No, ta se pretpostavka pokazala netočnom, što je otkrio moj kolega koji mu se pridružio u sobi. Živo se sjećam sljedeće svirke kada je prišla bubnjaru, zaigrano ga uhvatila za nos i uzviknula “Varaaalicee” (smijeh).

Ovu zabavnu zgodu Dara je podijelila u podcastu “Vostakact”. Aleksandar Vuksanović, poznatiji pod umjetničkim imenom Aca Lukas, istaknuta je ličnost u srpskom glazbenom svijetu, posebice u turbo-folk žanru. Lukas se pojavio na sceni ranih 1990-ih i brzo je stekao popularnost zahvaljujući svom osebujnom glasu i iskrenim interpretacijama. Tijekom svog umjetničkog putovanja, Lukas je objavio brojne hitove i albume koji su zauzeli vrhove ljestvica i ostavili su trajan utjecaj na glazbenu industriju u Srbiji i okruženju.

  • Osim po svojim glazbenim postignućima, Lukas je također poznat po svojim kontroverznim izjavama i burnom osobnom životu, što dodaje intrigantan element njegovoj javnoj ličnosti. Njegova sposobnost da se neprestano iznova izmišlja i ostaje relevantan tijekom godina, unatoč suočavanju s raznim izazovima i skandalima, čini ga zadivljujućom temom za istraživanje unutar suvremenog balkanskog glazbenog krajolika. Rođen 3. studenog 1968. u Beogradu, Aleksandar Vuksanović, poznatiji pod umjetničkim imenom Aca Lukas, tijekom odrastanja u srbijanskoj prijestolnici razvio je strast prema glazbi. Ova će strast oblikovati njegovu buduću karijeru i putanju.

Nadimak “Lukas” potječe od renomirane splavi smještene u Novom Beogradu, gdje je u početku počeo pokazivati ​​svoje talente i rano stekao priznanje ranih 1990-ih. Aca Lukas je prvi put postao poznat kada je stupio na pozornicu renomiranog beogradskog lokala “Hogar” na Adi Ciganliji. Doveden je kao zamjena za dotadašnjeg pjevača Mileta Lojpura, au to vrijeme dolazi i do susreta s Milanom Šćepovićem i Sašom Lunginovićem.

  • Njihova se suradnja pokazala vrlo uspješnom jer su pokazali svoje talente isporučujući zadivljujuće izvedbe jazza i ciganskih pjesama, koje je Lukas vješto pretočio u svoj prepoznatljivi stil. Ovaj osebujni glazbeni pristup brzo ga je katapultirao do široke slave. Karijera Ace Lukasa je doživjela značajan zaokret kada je udružio snage sa poznatom pjevačicom Viktorijom, nakon njegovih trijumfalnih nastupa u raznim klubovima. Proboj je došao s njegovim velikim hitom “Pjesma boli”, koji je poslužio kao lansirna rampa za niz drugih pjesama koje su osvojile vrhove ljestvica, uključujući “Kafana na Balkanu” i “Bijele ruže”. Ove pjesme ne samo da su postavile temelje za njegove buduće napore, već su i učvrstile njegovu poziciju istaknute osobe u glazbenoj industriji.