Nakon završenog studija glume kod profesora Dragana Petrovića Peleta na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, Miljana Gavrilović može se pohvaliti impresivnim iskustvom u ovoj oblasti. Prije nego što je nastavila školovanje, 12 godina posvetila je brušenju svog zanata amaterske izvođačice. Naime, na Kazališnim susretima u Kragujevcu dobila je pohvale za izvanredna tumačenja u predstavama „Ćelava pjevačica“ i „Hobit“, a nagrađena je i za sporedne i za glavne uloge. Osim svoje glumačke vještine, Gavrilović je i vješta pjevačica te tečno govori engleski i španjolski.

I na privatnom planu je ispunjena a svoje pratioce je obradovala lijepom viješću. Glumica Miljana Gavrilović na Božić je na svijet dočekala svoje treće dijete. Oglasivši se na svom Instagram profilu, radosno je najavila dolazak svoje djevojčice. Dolazak prvog snijega u 2024. godini danas nas je razveselio, a jučer, 7. siječnja, simbolično se rodila Hristina. Hristina je žensko ime grčkog korijena, a potječe od grčke riječi “christa”, što u prijevodu znači “pomazanik”. Ime označava nekoga tko slijedi vjeru Isusa Krista. Što se tiče obitelji, Miljanin suprug Miloš već je otac kćeri Mione i sina Vukadina. Miljana je ranije za Story podijelila što uistinu cijeni u obrazovanju i vaspitanju svoje djece.

Generacija mojih roditelja provodila je razne odgojne mjere, ali ja ih namjeravam nadmašiti. Mišljenja susjeda i usporedbe s školskim uspjesima druge djece nikada me nisu zanimale, niti će. Čini se da je u našem djetinjstvu našim majkama čista kuća bila prioritet ispred našeg emocionalnog blagostanja. Srećom, do pete godine sam bila jedinica, što je roditeljima omogućilo da prepoznaju moje talente.

 

Međutim, kao ni mnogi drugi, nisu poslušali moje težnje, ideje i razmišljanja. Ovo je nešto što želim poboljšati s Mionom. Čvrsto vjerujem da roditelji trebaju ispunjavati i roditeljsku i prijateljsku ulogu za svoju djecu. Uspostavljanje ravnoteže između to dvoje ključno je, kako je glumica naglasila u jednom  intervjuu.