Ona j eglumica koja je ostvarila veliki broj uloga u domaćim filmovima i serijama i njen bravurozan talenat je neporeciv. I njena kćerka je krenula maminim stopama i poznata je u filmskoj industriji. Ceca Bojković, veoma cenjena ličnost u domenu domaćeg pozorišta i filma, odigrala je ključnu ulogu u oblikovanju života svoje ćerke Katarine, koja je stekla reputaciju jedne od najizuzetnijih glumica. Ceca je bila blisko upoznata sa svim preprekama i nedaćama na koje je njena ćerka nailazila tokom godina formiranja, a njeno oduševljenje je dostiglo vrhunac kada je Kaja konačno dobila priznanje koje je Ceci izmicalo tokom cele njene slavne karijere.

„Mene je kao majku neizmernom radošću ispunio trenutak kada je Kaja dobila prestižnu Sterijinu nagradu, upravo ono priznanje koje mi je izmaklo“, rekla je Ceca Bojković. Pored svog umetničkog traganja, Ceca je poznata i po svojoj nepokolebljivoj odlučnosti u ostvarivanju svojih ciljeva.

Nepokolebljiva podrška Cece Bojković njenoj ćerki da se bavi glumačkom karijerom je ukorenjena u njenom ličnom razumevanju izazova koje ona nosi. Osvrćući se na njihove isprepletene puteve u svetu glume, Ceca Bojković priznaje da kada je neko određen za sferu glume, i pojedinac i njegovo dete postaju izvođači.

Tokom čitavog umetničkog puta Kaja je dobila nepokolebljivu podršku ne samo od supruga, već i od same Cece Bojković. Savladavanje prepreka trijumfom ispunjava Cecu Bojković zahvalnošću, koja prepoznaje da nema svako priliku da iskusi radost roditeljstva i živi ispunjen život.

 

Glumica koja je utjelovila Gloriju prenijela je svoje zadovoljstvo pričom o svom postojanju, radosno otkrivajući zadovoljstvo i ispunjenje koje je otkrila uz svoju partnericu Katarinu. Govoreći o nedostatku unučadi da nastave porodično naslijeđe, ona je naglasila da njihovo zajedničko putovanje obuhvata sve njihove težnje i postignuća u ovoj smrtnoj sferi.

U prethodnom ažuriranju na društvenim mrežama, glumica je otkrila da je dolazak njihovog djeteta Kaje bio nebeski blagoslov. Uprkos prethodnim borbama sa začećem, prihvatila je ovu specifičnu trudnoću kao dragocjenu darivanje od božanskog.

  • Približavajući se činu porođaja kao značajnom kosmičkom događaju, zadržala je pozitivan stav kroz cijelo iskustvo. Kada je čula Cainov prvi plač, preplavio ju je neopisiv osjećaj strahopoštovanja i radosti.

U privatnom životu, Katarina Žutić je deceniju u skladnoj vezi sa muzičarem Nemanjom Aćimovićem. Pre toga je četiri godine bila u braku sa Sašom Lazarevićem. Tokom brakorazvodnog postupka, nedvosmisleno je davala do znanja da nije zainteresovana za ljubavne veze sa drugim muškarcima.

Biografija:

Svetlana Ceca Bojković, rođena 1947. godine u Zemunu, imala je podeljeno detinjstvo između Vračara i Knjaževca, gde je živela sa bakom i dedom po majci. Odgajana kao jedino dete Vere, domaćice, i Cvetka Bojkovića, oficira i vojnog geodeta, bila je izuzetna u obrazovanju i među prvim studentima koji su dobili Vukovu diplomu.

  • Uprkos težnji njenih roditelja da se bavi karijerom arhitekte, inženjera ili lekara, Ceca je oduvek gajila duboku želju da postane glumica. Ova strast se dodatno rasplamsala kada se sa 16 godina pridružila Amaterskom pozorištu „Dadov“. Tamo je ne samo otkrila svoju ljubav prema glumi, već je razvila i snažnu naklonost prema kolegi glumcu Milošu Žutiću, koji je, iako stalni član Narodnog pozorišta, povremeno bi učestvovao na probama i predstavama u “Dadovu”.

Njihova ljubav je brzo procvetala. Svetlanin otac polagao je velike nade u njenu budućnost, uključujući uspeh na prijemnom ispitu za Akademiju. Međutim, ostao je zatečen kada je ona ne samo izrazila želju da se uda za glumca, već se i zaljubila u reditelja Ljubomira Mucija Draškića dok je još bila formalno u braku sa Milošem. Uprkos negodovanju roditelja, Svetlana i Miloš su se venčali i poželeli dobrodošlicu svojoj ćerki Katarini 24. oktobra 1972.

 

U kasnijim intervjuima, Svetlana je Miloša pripisivala kao svog „duhovnog vođu“, mentora i zagovornika, dok je igrao značajnu ulogu u oblikovanju njene pozorišne etike i pristupa radu. Na kraju se Svetlana razvela od Miloša, koji se potom oženio glumicom Ognjankom Ognjanović i dobio sina Đorđa. Uprkos njihovom razvodu, njihov odnos je ostao prijateljski, a glumica mu je iskazivala večnu ljubav i divljenje i kao muškarcu i kao umetniku. Svetlana i Muci su se venčali 1990. godine, a rediteljka je bila deceniju starija od nje.

Glumica se rado prisjeća njegove vanjske čvrstine prikrivajući nježnu, duhovitu i nježnu osobu koja je koristila šale kao štit za svoju osjetljivost. Nažalost, u dobi od 67 godina doživio je smrtonosni srčani udar, što je dovelo do njegove smrti. Pokopan je u Aleji zaslužnih građana. Suočavanje sa gubitkom za glumicu je bilo izazovno, pogotovo što je često nastupala u njegovom pozorištu “Atelje 212”. Međutim, nekoliko godina kasnije, naišla je na diplomatu Slavka Kruljevića, za koga se udala 2011.

Pošto je Slavko preuzeo ulogu ambasadora Srbije u Finskoj, par se 2012. preselio u nordijsku zemlju. Svetlana je tokom intervjua izrazila zadovoljstvo životom u Finskoj, gde je svoje vreme posvetila obimnom čitanju i usvajanje jezika. Uz supruga, aktivno je učestvovala u podršci nastojanjima Srpsko-finskog društva da organizuje Helsinški festival srpskog filma, manifestaciju manjeg obima.