Svi se sjećaju suđenja između dvoje popularnih glumaca koji su bili i u braku. Naime Amber i Džoni Dep su mjesecima punili stranice svjetskih medija i to je gledala cijela planeta. U Madridu u Španjolskoj, gradu u kojem je počela iznova nakon burnog iskustva s Johnnyjem Deppom, glumica Amber Heard primijećena je kako se bavi fizičkim aktivnostima.Prepoznata po svojoj strasti prema kondiciji i predanosti treningu, stalno se bavi redovitom tjelovježbom kako bi održala fit stas i potaknula optimalno zdravlje.No, što je zapravo trenutno zanimanje glumice i čime se bavi tijekom svoje nove egzistencije kao Martha Jane Kennery, s obzirom na to da je promijenila i ime? U nastavku se bavimo tim pitanjima.

 

Nakon gubitka na suđenju za klevetu, Amber Heard (sada Marta) donijela je odluku povući se i prihvatiti miran život u glavnom gradu Kraljevine Španjolske, točnije u Madridu.

  • Tijekom mjeseca svibnja 2016. godine Amber Heard, koja je tada imala 30 godina, pokrenula je brakorazvodnu parnicu protiv svog tada 52-godišnjeg supruga Johnnyja Deppa. Osim što je podnijela zahtjev za razvod, tražila je i zabranu prilaska, tvrdeći da ju je tijekom njihove veze izlagao i verbalnom i fizičkom zlostavljanju, dok ga je također optuživala da se bori s ovisnošću.

Unatoč optužbama, Depp ih je uporno opovrgao i naposljetku postigao razvodnu nagodbu od 7 milijuna dolara u kolovozu 2016. Kao dio sporazuma, Heard se obvezala donirati iznos nagodbe u dobrotvorne svrhe, osim što je dobila pola milijuna dolara za svoje pravne troškove. Finalizacija njihovog razvoda dogodila se u siječnju 2017.

Nakon što je Heard u prosincu 2018. napisala komentar u Washington Postu, gdje se identificirala kao “javna osoba koja zastupa zlostavljanje u obitelji” bez izričitog spominjanja Deppa, on je 2019. protiv nje podnio tužbu za klevetu.

 

Počevši u lipnju 2022., posljedično šestotjedno suđenje odvijalo se kao nevjerojatno javno iskušenje, otkrivajući intimne aspekte braka bivšeg para, razvoda, financijskih pitanja i drugih romantičnih zavrzlama (uključujući Heardovu prethodnu upletenost s Elonom Muskom), a sve to predstavljajući potencijalnu prijetnju njihovim profesionalnim nastojanjima.

Suđenje o kojem se puno raspravljalo završilo je presudom koja je na kraju dala prednost Deppu. Depp je izašao kao pobjednik u sve tri tužbe za klevetu podignute protiv Hearda, što je rezultiralo značajnom novčanom nagradom od preko 10 milijuna dolara odštete. Osim toga, porota je Heard odobrila 2 milijuna dolara za njezinu protutužbu protiv Deppa.

Nakon široko propraćenog suđenja, Heard, koja sada ima 37 godina, uglavnom se povukla iz javnosti, odlučivši se preseliti iz svoje rezidencije u Kaliforniji sa svojom kćeri u potrazi za privatnijim životom.

U travnju 2023. izvor je obavijestio People da je suđenje izazvalo ogroman stres, zbog čega je poželjela novi početak.

 

  • Budući da je živjela u sušnoj zajednici Yucca Valley u Kaliforniji, Heard je odlučila prodati svoju rezidenciju za značajan iznos od 1,1 milijun dolara i preseliti se u Europu zajedno sa svojom kćeri Unom Page. Prema neotkrivenom doušniku kojeg navodi časopis “People”, Heardin je odlazak iz Sjedinjenih Država bio motiviran njezinom percepcijom ogromnog obilja nereda i zbrke unutar zemlje.

Prema izvoru iz filmske industrije, za People je objavljeno da je izgubila slučaj i da se nakon toga suočila s posljedicama, što je dovelo do njenog povlačenja iz javnosti.

U potrazi za samoćom, Heard se isprva preselila u stan na Majorci u Španjolskoj, uzevši pseudonim Marta Jane Canary, što je bilo stvarno ime poznate revolverašice Calamity Jane, prije nego što se konačno nastanila u Madridu.

Prema izvoru u studenom 2022., spomenuto je da je Heardova primarna uloga majka. Njezin glavni fokus je na njegovanju i odgoju kćeri te svaki dan provode kvalitetno vrijeme zajedno. Upuštaju se u ležerne šetnje, istražuju parkove i cijene trenutke kao obitelj. Bez sumnje, Amber je izuzetna majka.

 

Tijekom intervjua s lokalnim novinarima, Heard, koja tečno govori španjolski, izrazila je svoju naklonost prema zemlji i svoju namjeru da tamo ostane, kao što se vidi u videu na TikTok-u podijeljenom u svibnju 2023.

Filmski izvor otkrio je da Heard aktivno radi na prevazilaženju potresnog iskustva slučaja. “Amber je doživjela ogromnu devastaciju tijekom suđenja, ali je od tada značajno napredovala”, podijelio je izvor.

  • S druge strane, osoba s insajderskim znanjem o Heardovoj situaciji otkrila je da glumica svoju pozornost usmjerava prema onome što je pred njom. “Puna je entuzijazma dok se upušta u nove projekte i nastavlja sa snimanjem”, rekao je izvor. “Suđenje ju je ostavilo iscrpljenom i obeshrabrenom. Doživjela ga je kao oblik zastrašivanja.

Prema insajderu, prošlost je sada za nju daleka uspomena. Pronašla je obnovljeni osjećaj vitalnosti i svoju pozornost usmjerava prema svojim strastima.
U svibnju 2023., Heard je priznala novinarima da se radi na njezinim nadolazećim filmovima, ali se suzdržala od otkrivanja bilo kakvih konkretnih informacija.

 

Nakon što je radila kao sutkinja na Filmskom festivalu u Taormini, iskoristila je priliku u lipnju da pokaže svoj inauguracijski pothvat. S gracioznošću i elegancijom prošla je crvenim tepihom kako bi podržala svoj nezavisni film “U vatri”.

Ova zadivljujuća kinematografska kreacija govori priču o Grace, američkoj psihijatrici koja kreće na putovanje u Kolumbiju 1899. Njezina misija je pružiti liječenje dječaku za kojeg se vjeruje da je pod utjecajem demonske opsjednutosti.

Tijekom intervjua za “Deadline” tog istog mjeseca, glumica je izrazila želju za svestranom karijerom koja bi obuhvatila niz projekata, od velikih blockbustera poput Aquamana do nezavisnih produkcija poput “In the Fire”.