Glumca Stivena Segala se dobro sjećju pripadnici malo starijih generacija jer u osamdesetim i devedsetim skoro da nije bio akcionog filma u kojem nije glumio. Njegova stručnost u borilačkim vještinama potaknula ga je na uspješnu karijeru u industriji zabave, posebno u Hollywoodu. Opšte je poznato da je prije svojih glumačkih poduhvata služio kao lični tjelohranitelj predsjednika Sjedinjenih Država. Slaveći svoj 72. rođendan 10. aprila, poznati glumac Steven Seagal nastavlja da održava izuzetno mladalački izgled. Ono što ga izdvaja u carstvu Holivuda je njegova iskrena naklonost Srbiji, emocija koju otvoreno izražava.

Ovo osećanje se učvrstilo 2016. godine kada je dobio srpsko državljanstvo, što ga izdvaja od njegovih kolega. Uz široku lepezu interesovanja koja ne prestaju da zaokupe pažnju javnosti, njegov romantični život takođe je tema intenzivnog ispitivanja.

Kelly Lebrock, i glumica i glumica, stupila je u brak i dobila je troje djece. Ipak, njihova je zajednica došla do burnog zaključka nakon 9 godina, što je kulminiralo burnim razvodom.

  • Kellyno iskustvo sa razvodom imalo je dubok i trajan efekat, jer je preovladavajuća kritika medija imala štetan uticaj na nju i njene voljene. Kao rezultat toga, Kelly je svjesno odlučila da se distancira od javnog života, odlučivši se za više od dvadeset godina izolacije daleko od reflektora.

Pojavile su se čak i spekulacije u vezi sa optužbama za Stevenovo silovanje u braku, iako se Kelly nikada nije javno osvrnula na ove glasine. Dvadeset pet godina, Kelly je boravila na skrovitoj lokaciji, razmišljajući o svom izboru da napusti svoju profesiju i potpuno se isključila s televizije. Kao jedini roditelj, svesrdno se posvetila pružanju najveće brige i njegovanja za svoja tri izvanredna potomka.

 

Dok Kelly priznaje da postoje ljudi koji mogu uspješno žonglirati i svojim profesionalnim životima i porodičnim obavezama, ona je čvrsto uvjerena da njena djeca imaju prednost u odnosu na sve težnje u karijeri.

Iako ima mogućnost da nastavi sa svojim prethodnim zanimanjem, ona prepoznaje da kada jednom izmakne šansa da bude u potpunosti prisutna za svoju djecu, ona se ne može vratiti. Nakon što je već okusila plodove slave, Kelly je došla do trenutka kada to više ne želi.

  • Slično kao što Hollywood napreduje na narativima o iskupljenju i oživljavanju nekadašnje slave, Kelly također doživljava trijumfalni povratak. Živeći na svom ranču u Kaliforniji, izabrala je da se drži tiho uprkos svom prisustvu na mreži, odlučivši da sakrije svoje lice zbog navodnih primetnih kozmetičkih promena, kako navode njeni pratioci.

Seagalova ekstenzivna uključenost u pravni sistem dovela je do mnoštva susreta, što je izazvalo značajne kontroverze zbog navoda o uznemiravanju koje su iznijele bivše kolege. Prvobitna tužba protiv njega pokrenuta je 1995. godine, a u novije vrijeme novinari su dosljedno isticali ove konkretne optužbe.

Njegova sklonost mraku možda je uticala na njegovu odluku da stupi u brak u četiri odvojena navrata. Godine 1974. oženio se Miyako Fujitano, ženom japanskog porijekla i potomkom njegovog instruktora aikida. Njihov brak je trajao do 1987. godine i iznjedrio je dvoje potomaka: Kentaroa, koji se upustio u sferu glume, i Aiako, koji je prihvatio karijeru pisanja.

Brak Stevena i Miyako se raspao zbog Stevenove umiješanosti u romantičnu vezu s manekenkom Kelly LeBrock. Ova nezakonita afera na kraju je rezultirala Stevenovim preseljenjem u Sjedinjene Države, napuštajući ženu i djecu u Japanu. Glumac je davne 1984. godine sklopio brak sa koleginicom Adrienne La Russie, iako je ova zajednica izostala zbog toga što nije završio brakorazvodni postupak sa svojom prvom suprugom.

Iste godine, nakon što je službeno prekinuo brak sa Miyako, ponovo je uzeo korak sa Kelly, što je dovelo do dolaska njihove dvije kćeri i sina. Nažalost, njihova bračna veza okončana je 1996. godine, a kao razlog njihovog razdvajanja navode se nepomirljive razlike.

Steven je krenuo na svoje četvrto bračno putovanje 2009. godine, udruživši snage sa mongolskom glumicom Erdenetuyom Batsukh. Iz njihove zajednice rođen je sin po imenu Kunzang.