Mještani su razvili snažan afinitet prema Halidu Bešliću, poznatoj ličnosti na narodnoj muzičkoj sceni ovih prostora. On je jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike iz Bosne i Hercegovine. Uvijek je vodio neki mirniji život, daleko od očiju javnosti.

Tim  Paparaca imao je privilegiju da dobije ekskluzivan uvid u njegov život i svakodnevnu rutinu u Sarajevu. Uprkos svojoj slavi, Bešlić ostaje prizeman i pristupačan, o čemu svjedoče ljubazni mještani koji ga često susreću u njegovom omiljenom kafiću, gdje uživa u druženju sa prijateljima.

Iako nastavlja da odiše mladalačkom energijom, primetan je kontrast između njegovih skromnih početaka i njegovog sadašnjeg široko rasprostranjenog priznanja širom Balkana, praćenog značajnim povećanjem njegovog finansijskog prosperiteta. Svojom nepokolebljivom posvećenošću, Bešlić je stekao više nekretnina, uključujući benzinsku pumpu, cijenjeni hotel i ekstravagantnu rezidenciju smještenu u ekskluzivnom kvartu.

 

Medijske špekulacije su rasvijetlile njegovu impresivnu kolekciju imovine. Televizijska ekipa je zauvek sačuvala zgradu u kojoj žive on i njegova porodica. I gledaoce i ekipu oduševio je vanjski lift koji se koristi za ulazak. Iako se izvana može činiti skromnim, raširene su spekulacije da je unutrašnjost uljepšana najnovijim modnim trendovima.

  • U narednih nekoliko godina, ljetovalište Halida Bešlića u Draču, koje se nalazi na očaravajućem ostrvu Pelješcu, treba da doživi transformaciju u raskošnu vilu. Halid je, kako su ranije pisali hrvatski mediji, kupio zemljište od kćerke svog prijatelja, koja je slučajno vlasnica firme. Svrha ove akvizicije je pojednostavljenje procesa izgradnje kompleksa koji se sastoji od 12 kuća.

Važno je napomenuti da su sve potrebne dozvole za gradnju već pribavljene. Zamišljena kao skromno prebivalište, buduća rezidencija će se prostirati na površini od 170 kvadratnih metara. Nesumnjivo, imanje će se pohvaliti prekrasnim bazenom na čelu. Iako sam uvjeren da će projekat biti završen u narednih godinu dana, ne mogu garantirati njegovu spremnost na vrijeme za ljetnu sezonu.

Samo će vrijeme otkriti odgovor na ovo pitanje. Halid je objasnio da je ovu lokaciju odabrao zbog njenog mira, prirodnog sjaja i povoljne blizine Sarajeva. Halid je 2009. godine doživio saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio povrede lica i desnog oka. Uprkos hrabrim naporima medicinskih stručnjaka u Bosni i Hercegovini, Turskoj i Belgiji, njegov vid nije mogao biti vraćen.

Unatoč ovom neuspjehu, Halid je pokazao izuzetnu upornost organizirajući dva značajna koncerta u Zagrebu kasnije iste godine. Uz pomoć njemačkog ljekara, nabavio je stakleno oko koje je savršeno odgovaralo boji njegovog prirodnog oka, čineći razliku gotovo neprimjetnom, kako je sam Halid otkrio.

Prisjetio se mjesta gdje se nesreća dogodila, mjesta sa kojim se svakodnevno susreće. Razmišljajući o mogućnosti promjene ishoda, uzeo je u obzir nepredviđene posljedice, istovremeno priznajući svoje napore da ispravi ono što je bilo vidljivo.

Brz protok vremena poslužio je kao podsjetnik na njegove poodmakle godine i postepeni pad njegovih refleksa. Nakon nemilog incidenta, Halid je predstavio ploču pod nazivom ‘Romanija’. Uprkos spekulacijama o potencijalnom padu njegove karijere, 2018. je sve zaprepastio objavljivanjem izuzetno popularne pesme ‘Taman je’, koja je poslužila kao kratak pregled za njegov nadolazeći album.

Tokom više od trideset godina, Bešlić je ostvario zavidnu karijeru, prodavši milione albuma i svojim nastupima uljepšavajući nebrojene pozornice. Značajno je da su mnogi od ovih koncerata održani u znak podrške dobrotvornim poduhvatima. Ipak, nakon nesreće, on naglašava da materijalna imovina i bogatstvo nemaju malo značaja u njegovom životu, uprkos njihovom obilju.