Novaka Đokovića, koji se smatra najuspešnijim teniserom u istoriji Srbije i jednog od najvećih sportova svih vremena, od milja ga nazivaju Noletom i Džokerom. Danas je najpoznatiji i najuspješniji teniser u cijelom svijetu. Njegovi roditelji su uvijek bili uz njega i podržavali ga još od malih nogu, a danas im se to i isplatilo.

Rođen je 22. maja 1987. godine u Beogradu, kao najstarije dete Dijane i Srđana. Đokovićevo bavljenje tenisom teče u porodici, a njegova mlađa braća, Marko i Đorđe, takođe se bave sportom. Đoković je u srećnom braku sa svojom dugogodišnjom devojkom Jelenom, ranije poznatom kao Ristić, a ponosni su roditelji sina Stefana i ćerke Tare.

Njihovoj porodičnoj dinamici dodaju dva voljena ljubimca, bijeli maltezer po imenu Piero, koji se čak može pohvaliti aktivnim Twitter nalogom, i smeđa pudlica. Đokovićev teniski put započeo je kada je imao samo četiri godine, tokom porodičnog odmora u teniskom kampu na Kopaoniku. Njegovi roditelji su imali piceriju u okolini.

 

Tamo je Đoković prvi put držao reket i pokazao prve znake svog potencijala. Pod vođstvom trenera Jelene Genčić, Đokovićev talenat je počeo da cveta. Sa sedam godina inspiraciju je pronašao u legendarnom teniseru Pitu Samprasu, čiji je uticaj odigrao presudnu ulogu u oblikovanju Đokovićevih aspiracija i putanje u sportu. Svjedočenje Samprasa kako drži prestižni trofej Vimbldona zapalilo je Đokovićevu nepokolebljivu odlučnost da dostigne vrhunac tenisa.

Kada je Đoković napunio dvanaest godina, primljen je u prestižnu minhensku tenisku akademiju, gde je instrukcije dobio od Nikole Pilića, veoma cenjenog jugoslovenskog sportskog ambasadora. Đoković je 2001. godine postigao uspjeh kao prvak Evrope i u singlu i u dublu, dovodeći svoj tim do impresivne pobjede. Iako su se hrabro borili, za dlaku im je izmaklo osvajanje juniorskog Davis Cupa.

U sferi juniorskog tenisa, naredne godine je postigao impresivno 40. mjesto na globalnoj rang listi. Rezidencija porodice Đoković u Rumi odiše lepotom od koje zastaje dah i koja zaista pleni. Pre nekoliko godina, Srđan Đoković, otac renomiranog tenisera, imao je briljantnu viziju da u Vojvodini napravi raj u koji bi njihovi najbliži prijatelji mogli da se povuku.

Smešten u neposrednoj blizini Rume, ovaj izvanredan stan postao je omiljeno odredište za Jelenu i Novaka, dok Dijana i Srđan u njemu često traže utehu. Najblaže rečeno, Đokovićeva izuzetna vila ostaviće vas zaprepašćenim. Smeštena u mirnom selu Pavlovci, usred živopisnih obronaka Fruške Gore, između Irige i Rume, ova mirna oaza služi kao utočište za celu porodicu Đoković.

Ne samo da im donosi lično oduševljenje, već i postavlja pozornicu za brojna radosna okupljanja i svečanosti. U saradnji sa arhitektom, Đokovići su napravili prepoznatljive i personalizovane porodične rezidencije. Njihov najveći prioritet pri odabiru lokacije za novi stan bio je osiguranje prirodnog okruženja.

Zbog toga su se odlučili za osamljeno područje obavijeno bujnim lišćem, daleko od znatiželjnih očiju. Novak je uvek isticao dug prema roditeljima, a sada im uzvraća podršku. Rezidencija je potpuno izolirana, okružena visokom betonskom barijerom koja ostaje skrivena sve dok se ne stigne do najudaljenije točke jezera.

Stefan i Tara ne samo da imaju ekskluzivan pristup jezeru, već i uživaju u svojoj prostranoj bašti. U skoroj budućnosti, u bezbrižnim potragama pridružiće im se i mlađi brat Aleksandar. Prošle godine smo imali privilegiju da razgledamo unutrašnjost Vile Đoković tokom radosne proslave Saškinog i Đorđovog prinova.

  • Svečana prigoda, upriličena u rezidenciji Pavlovci, potaknula je goste da podijele bezbroj fotografija na društvenim mrežama, ostavljajući sve oduševljene vrhunskim kućnim dekorom. Privlačan bazen zauzima centralno mjesto, dok je unutrašnjost izvanredne strukture jednako zadivljujuća.

Uljepšavanje raskošnog ambijenta je kamin posebnog dizajna i prefinjeno mermerno stepenište. Šire se spekulacije da Srđan Đoković ima namjeru da u ovoj blizini izgradi ekspanzivni kompleks koji će obuhvatiti ne samo rezidenciju već i restoran i teniske terene.