On je zaslužan za uspjeh i slavu mnogih pjevača a jedna od njih je i Lepa Brena.  Poznat po oštroj duhovitosti i kreativnom njuhu, Minimaks je bio ne samo novinar već i aforističar, kao i radio i TV voditelj. Ostavio je neizbrisiv trag u naciji, zadivljujući publiku svojom pameti i doprinoseći usponu brojnih zabavljača koji su stekli slavu. I dan danas mnogi se sjećaju njegovih emisija i načina na koji je radio svoj posao.

  • Rođen u Lipnici kod Kragujevca 1938. godine, stekao je priznanje zbog svoje harizmatične prirode, oštroumnog intelekta i sposobnosti brzog i oštrog mišljenja. Tokom svoje karijere, napisao je sedam tomova aforizama i dve zbirke poezije. Minimax je u intervjuu izrazio zadovoljstvo što je rođen 5. novembra u znaku Škorpije. Ponekad se čini da muškarci ne mare za horoskop, ali Minimax je često isticao svoj znak.

 

Priznao je da bi, ako bi imao izbor, još jednom izabrao Škorpiju za svoj horoskopski znak, priznajući posebnu prirodu ove preferencije. Međutim, on je takođe napomenuo da je Škorpija poznata po tome što poseduje odlične kvalitete. Godine 1957. stigao je u Beograd sa namerom da diplomira pravnik.

Nakon objavljivanja komičnih tekstova u “Politici”, brzo prelazi u satiričnu publikaciju “Jež” i pokreće sopstveni radijski program “Minimax” – emisiju koja je naglašavala minimalan govor i maksimum muzike – na “Radio Beogradu” 1967. 

Nakon te emisije, stekao je svoj poznati nadimak. Emisija i njegova ličnost brzo su stekli ogromnu popularnost za samo mjesec dana. Na početku programa, njegov uobičajeni pozdrav sastojao se od simpatične fraze: “Dragi moji i dragi moji”, a po završetku programa se oprostio sažetom rečenicom: “Zbogom, nemoj više”.

 

U interakciji sa gostima, usvojio je poznato i drsko držanje, koje se smatralo prilično hrabrim tokom tog doba. Milovan je prikazao zadivljujuće i tržišne melodije, očaravajući ogromnu publiku. Međutim, uprkos ogromnoj popularnosti, emisija je naglo prekinuta nakon pet godina, uz obrazloženje da se smatra pukim smećem i lepljivošću!

Nezastrašujući Milovan je brzo pokrenuo novi program koji se emitovao svake nedelje u podne. Ova kultna produkcija, poznata kao “Tup-tup”, trajala je impresivnih 22 godine! Zapanjujuće, i to je naglo zaustavljeno, bez ikakvog opravdanja. Nakon prestanka radio emisija, nastavio je svoj profesionalni put na RTS-u, preuzimajući ulogu voditelja emisije “Od glave do pete”.

Kada je ova emisija došla do kraja, on se otisnuo u sferu zabave kao voditelj „Minimaksovizije“ na TV Politika. Nadalje, kreirao je i vodio nekoliko drugih emisija, uključujući “Maxoviziju”, “Nedelja kod Minimaxa” i “Fonto”, koje su producirane za razne druge televizijske mreže.

Milovana Ilića Minimaxa narod rado seća po njegovom kultnom programu „Minimaksovizija“, koji je poslužio kao lansirna rampa za mnoge zvezde u usponu. Kroz život je doživio radost dva braka, a sin Igor iz prve zajednice i djeca Minimax, sin i kćerka iz drugog braka, bili su njegovo najdraže blago. Jedina javno priznata osoba iz porodice Milovana Ilića Minimaxa je Vladimir, sin iz drugog braka. Prvobitno predstavljen javnosti kao član muzičke grupe “Ša-Ila”,

  • Vladimir poseduje ne samo muzički talenat već i snažnu posvećenost sportu. S druge strane, Ana, jedina ćerka Milovana Ilića Minimaksa, više voli da se drži tiho i retko se pojavljuje pred kamerama, namerno držeći svoj lični život zaštićenim od pogleda javnosti. Na retkoj fotografiji na kojoj su oba brata i sestre, odmah je vidljivo da Ana upadljivo podseća na svog oca, ne ostavljajući nikakvu sumnju u njeno poreklo.