Njen život je pun raznih događaja, da nije ni čudo što je u centru pažnje s vremena na vrijeme. Njen talenat je zablistao u brojnim predstavama, filmovima, TV dramama i serijama, gdje je ostvarila zapažene uloge. Javnost je pokazala veliko interesovanje za romantičnog partnera Vesne Čipčić, cenjene jugoslovenske glumice. Oduvijek je pažljivo čuvala svoje lične odnose, a javnost je upoznata samo sa dvojicom muškaraca koji su zauzimali posebno mjesto u njenom srcu. Vesni Čipčić prvi je osvojio srce glumac Aleksandar Saša Alač.

 

Njihov brak je dugi niz godina bio ispunjen srećom, a blagosloveni su dobili kćerku Anju i sina Ivana. Čak i nakon razvoda, ostali su povezani i izlazili duže vreme pre nego što je Alač na kraju vezao brak sa Milicom Kralj. Prelazeći na svog drugog emotivnog partnera, Vesna je pronašla ljubav sa talentovanim slikarom koji je slučajno otac muzičke senzacije Tee Tairović.

Zoran Tairović i glumica delili su romantičnu vezu koja je trajala četiri godine, ali nažalost, njihova ljubavna priča je okončana 2012. godine kada je njihova afera postala poznata javnosti. Uprkos njihovoj 12-godišnjoj razlici u godinama, Zoran je jednom prilikom rekao da na njihovu čvrstu vezu nisu uticale godine ili profesija, već efektivna komunikacija, duhovita priroda, muška privlačnost i ženski šarm.

Vjerovao je da su brak i djeca samo stajališta na nečijem ličnom putovanju kroz život. Ova perspektiva je odjeknula kod Vesne, jer je prihvatila ideju da ove prekretnice treba da dopune nečiji individualni put. Česta putovanja su za Vesnu i mene uobičajena pojava. Autoput u odabranoj destinaciji je izuzetno dobro održavan.

Dok prolazimo kroz naplatne kućice, bez obzira na smjer koji izaberemo, željno iščekujemo da stignemo do konačnog odredišta. Sam put je naš krajnji cilj, simbolizirajući postizanje istinske slobode. Ova zajednička težnja je temelj naše veze. Zoran je to svojevremeno opisao kao manifestaciju bezgranične kreativnosti u intervjuu za Glossy.

Uloga Vesne Šurdilović u TV seriji “Vrući vetar” iz 1980. doneo joj je ogromnu slavu i popularnost. Među predstavama koje je izvodila u njenom ličnom pozorištu, poznatom kao BDP, bile su “Dugo putovanje u Evropu”, “Đavo ne spava”, “Harold i Mod”, “Oskar i mama Roz”, “Frederiko” i razne druge. 

Radeći zajedno sa Peterom Justinovom i Paolom Maghellijem, ona je među nekoliko odabranih glumica koje su imale tu privilegiju. Muž joj je bio glumac Aleksandar Alač, a zajedno imaju kćerku Anju Alač i sina Ivana (Vanja).

Uz Ljubišu Samardžića 1980. godine dobila je nagradu „Glumački par godine“. Uz to, dobila je i Povelju za portret Kove u Mojkovcu 1992. Ušavši u sferu glume, Anja Alač, rođena Vesni Čipčić i Aleksandru Alaču, brzo se uzdizala i postala opštepriznata ličnost. “Moram priznati da sam do sada imala sreće u karijeri mlade glumice.

  • Zaista je sreća imati priliku da glumim snažne i saosećajne heroine u glavnim ulogama. Međutim, nakon osam godina posvete pozorištu, Sve više me privlači nešto drugačije – likovi sa izazovnim sudbinama, oni na rubu društva, koji se bore za sam opstanak Što se tiče mojih žanrovskih preferencija, komedija mi drži pažnju na sceni, dok me drama pleni u sferi. film i televizija”, rekla je ona.