Iako se prva supruga Olivera Ivanovića držala tiho u javnosti, uporno mu je nudila nepokolebljivu podršku sve dok je njuihov brak trajao ali i poslije. U svojoj sedmoj deceniji, Marina Ivanović, prva supruga Olivera Ivanovića, odiše bezvremenskom elegancijom i besprekornim stilom. Sa svojim očaravajućim očima, raskošnom kosom i  osmehom, ona ostaje zadivljujuća osoba u Kosovskoj Mitrovici.

 

  • Preferirajući miran i jednostavan život, Marina se rijetko upušta u oči javnosti. Nastoji da što više zadrži svoj privatni život samo za sebe, ali joj to teško ide. Sa Oliverom, koji trenutno živi u glavnom gradu Srbije, deli tri sina. Čak i nakon njihovog razvoda, Marina nastavlja pohvalno govoriti o političaru i njegovoj porodici, što svjedoči o dubokom poštovanju koje je postojalo između njih. Njih dvoje odlučili su da ostanu u dobrim odnosima zbog dobrobiti djece.

 

Sa Ivanovićevih usana nikada ne bi izmakla omalovažavajuća primedba o njenoj prvoj velikoj ljubavi. Povremeno se osvrnula na njihov zajednički život. Godine 1982. u brak sa Oliverom ušao sam u porodicu Ivanović. U cijeloj našoj zajednici bili smo blagoslovljeni sa tri sina koji su sada odrasli. Kada sam pre 38 godina prvi put postao deo porodice Ivanović, bio sam zapanjen izuzetnim skladom koji prožima njihove odnose, čineći nemogućim da seju razdor među njima.

Dolazeći iz porodice koja cijeni zajednicu, poštenje i lojalnost, Oliver i ja smo usadili ove iste principe našoj djeci. O Mileni Popović, Ivanovićevoj drugoj supruzi, Marina, koja retko komunicira sa medijima, progovorila je samo jednom. I do danas je jedinstvo u porodici Ivanović ostalo nepromenjeno, a braća i sestre skladno povezani i sinhronizovani u svom delovanju.

Njihov je čvrst stav da se ne upuštaju u bilo kakvu diskusiju ili reagovanje na opaske Milene Popović, kako je Marina u to vreme napomenula, dodatno naglašavajući posvećenost porodice da održi svoju solidarnost. Živim i radim u Mitrovici, vodim skroman način života zajedno sa svojom decom. Dok sam ja ovde, moja deca su u Beogradu.

Najmlađi i najstariji među njima trenutno iznajmljuju stambeni prostor, dok je srednje dijete krenulo u zasnivanje porodice i sada živi u svom stanu. Velika mi je utjeha saznanje da moji odrasli unuci vjerno posjećuju grob svog djeda, stalno paleći svijeće u njegovu čast. Uprkos brojnim iskušenjima, njen najveći prioritet leži u tome da njeni nasljednici odrastu u osobe dobrog karaktera.

  • U njenom zaključku je istaknuto da je za nju najvažniji prioritet očuvanje zdravlja, harmonije i život u integritetu i poštenju, odražavajući način na koji su živjeli iu domu Olivera i njenih roditelja. Uprkos tome što je njena kuća gađana kamenicama tačno dve nedelje nakon Oliverovog ubistva, ona je pokazala nepokolebljivu hrabrost i nastavlja da živi u porodičnoj kući u Kosovskoj Mitrovici do danas.

Po okončanju romantične veze sa Marinom, proslavljeni političar pronašao je ljubav u naručju Milene Popović, koja mu je blagoslovila rođenje sina Bogdana. Prema rečima Milene Ivanović, njihov susret je bio neplaniran, a ipak sudbinski, jer su pri prvom susretu odmah uočili zajedničku suštinu.

U početku njihova ljubav nije nailazila na prepreke, ali su trijumfovali nad svakim izazovom koji im je naišao. Iako je još jednom pronašla ljubav i već duže vrijeme je u predanoj vezi sa Igorom Jurićem, datum koji će mi zauvijek ostati urezan u sjećanje je 16. januar 2018. – dan kada je njen život doživio potpunu transformaciju.

Bogdan je sinoć imao priliku da poslednji put vidi oca. Bili su kod prijatelja, uživali u društvu, smijali se i zajedno šetali. Nisu znali da je neko već donio odluku da ih trajno razdvoje. Sledeće jutro donelo je nezamislivu promenu, jer je zauvek oduzelo Mileninog voljenog partnera i Bogdanovog oca.

Bilo je to obično jutro, Oliver se pripremao za posao i budio Milenu da se oprosti. Poljubio je njihovo usnulo dete, poljubio Milenu i otišao na posao. Nisu znali da će to biti posljednji put da će ga vidjeti živog. Milena u mislima stalno ponavlja taj trenutak – poslednji poljubac, poslednji pogled koji su podelili.