Rade Lacković je u svojoj iskrenoj životnoj ispovijesti zaronio u različite aspekte, uključujući svoje skromne početke, profesionalne kolege, cvatuću karijeru i cijenjenu obitelj. Tijekom razgovora pjevač je podijelio svoj susret s Kemalom Malovčićem i savjete koje je dobio na početku svoje karijere. Rade je otkrio da je u početku radio kao pjevač koji je pratio etablirane zvijezde na nastupima.

  • Kada sam kao mačvanski pjevač otišao u Frankfurt, nosio sam titulu najtraženijeg pjevača amatera u dijaspori. To me je dovelo do susreta s renomiranim osobama estrade, a jedan od prvih koji me primijetio bio je Kemal Malovčić. Nastup sam započeo uvodnim setom i predstavio ga, nakon čega je on stupio na pozornicu. U pauzi se okrenuo prema meni i upitao: “Što te dovodi ovamo?” Rade se prisjetio prije nego što je nastavio. Osjećao sam nelagodu, sumnjao sam u svoje pjevačke sposobnosti. Rekao sam mu to, objasnivši da je pjevanje moj život i strast. Reagirao me na to da odem u Beograd i snimim ploču, savjetujući me da ne gubim mladost na nastupe po lokalnim barovima.

Napomenuo sam da sam to i planirao, ali su me nepovoljni vremenski uvjeti spriječili da odem. Bilo je to predvečerje rata 1990. i Kemal me uvjeravao da rata neće biti, odbacujući ga kao puku politiku. Međutim, kako su se događaji razvijali, Slovenija i Hrvatska su se odvojile, što je regiju gurnulo u kaos. Kemal se vratio i izrazio iznenađenje što sam još uvijek tu. Samouvjereno je izjavio da Srbija i Bosna nikada neće ratovati i da mi nitko drugi u životu ne treba. Putevi su nam se još jednom ukrstili u Sanskom Mostu, njegovom rodnom gradu.

  • U to vrijeme već sam se proslavio, a moj hit “Druže, vina mi natoči” postao je bestseler na mom albumu. Unatoč našim iskrenim isprikama i nastojanjima da evociramo nostalgična sjećanja, nesretna ratna stvarnost ipak se razotkrila. Rade Lacković, poznati srpski pjevač narodne i folk glazbe, stekao je slavu krajem 90-ih i početkom 2000-ih hitovima kao što su “Da sam sretan, ne bih pio”, “Svadba”, “Čarobna žena”, ” Stavi mi vina u njedra”, “Da nije bilo ljubavi” i “Rekao si mi da si plakao”, između ostalih. Rođen 3. siječnja 1965. u selu Klenje kod Bogatića, Lacković trenutno živi i radi na relaciji Frankfurt-Šabac, njegujući i svoju ulogu predanog supruga i oca dvoje djece. Kao i mnogi njegovi vršnjaci, svoj glazbeni put započeo je nastupima po barovima i restoranima.

Na jednom od takvih nastupa u Njemačkoj privukao je pažnju harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša koji ga je nagovorio da 1993. godine snimi svoj prvi album. tuge” i “Pijani za stolom”. Od tada je Lacković objavio ukupno jedanaest albuma, uz nekoliko singlova i kompilacija. U inozemstvu je vrlo poželjan kao folk pjevač, tražen od nadaleke publike. Njegovi zadivljujući nastupi odveli su ga na opsežne turneje diljem Australije, Amerike i raznih zemalja Europe.

  • Uz to, toplo je primljen kao gostujući umjetnik u klubovima u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Rođen 1965. godine u mjestu Klenje kod Bogatića, Rade Lacković je krajem osamdesetih krenuo na put koji ga je odveo u Frankfurt. Tamo je počeo pokazivati ​​svoj talent u barovima i restoranima u koje su dolazili pojedinci iz bivše Jugoslavije. Unatoč savjetima iskusnijih kolega da se vrati u Beograd i producira album za veću vidljivost, trebalo mu je pola desetljeća da donese tu ključnu odluku. Na kraju se udružio s harmonikašem i aranžerom Miroljubom Aranđelovićem Kemišom kako bi snimio svoj album prvijenac.