Kada pomislite na Dubai, odmah se stvori slika bogatstva, netaknutih plaža, ekstravagantnih automobila i života u luksuzu. Ipak, izgled može zavarati, jer je jasno da su žene koje žive u ovim regijama uskraćene za najjednostavnije potrepštine, unatoč svom obilju bogatstva.

U ostatku svijeta žene mogu sanjati samo jedno, a to je, začudo, sjedenje na prednjem sjedalu automobila! Svaki dan Malika Raja, žena udana za bogataša iz Dubaija, na društvenim mrežama dijeli isječke iz svog života. Dok mnoge žene mogu osjećati ljubomoru prema njezinom luksuznom načinu života ispunjenom svakodnevnim kupovanjem i prepuštanjem luksuznim robnim markama, postoji jednostavan, običan aspekt života kojeg je ona lišena isključivo zbog svog spola. Unatoč ulozi domaćice koja uključuje glamurozne večere u otmjenim restoranima, ipak joj nedostaje nešto što bi se smatralo uobičajenim.

Unutar ove društvene strukture postoji jasna podjela uloga, s muškarcima koji su u prvom planu. Tijekom vožnje u automobilu, pristojno je zamolila svog supruga može li zauzeti prednje sjedalo umjesto svoje trenutne pozicije straga. Kada je pitala zašto joj suprug ne može pomoći, on odgovara izjavom da je njena odgovornost brinuti se za njihovo dijete, te da mora ostati nazad. Osim što je podijelila video, napisala je objavu u kojoj ističe prednosti i nedostatke biti kućanica u Dubaiju, što je izazvalo gomilu komentara.

Iako postoje oni koji vjeruju da je Malikino uživanje u životu prožeto sarkazmom i iskrenim zadovoljstvom, drugi tvrde da je takvo ponašanje ispod standarda dostojanstva. Na temelju Malikinog prikaza sebe kao mentora u trgovačkoj industriji na Instagramu, s posebnim profilom usmjerenim na ovu temu, čini se da je perspektiva početne grupe točna. Malika često dijeli videozapise koji nude smjernice za postizanje financijske neovisnosti. Što mislite o ovome?