Australian Open svjedočio je uzdizanju Novaka Đokovića do titule kralja, privlačeći globalnu pozornost i stvarajući bezbrojne članke koji slave njegova postignuća. Usred ovog žara, mediji su i dalje opčinjeni njegovom obiteljskom dinamikom, uz stalna nagađanja o potencijalnoj neslozi između njega i njegove supruge Jelene. Međutim, i sam par potvrdio je da su njihovi životi skladni, vrvi ljubavlju i nepokolebljivom podrškom jedno drugome. Ne trude se to sakriti od javnosti, iako su, kao u svakom braku, za očekivati ​​povremene razlike u mišljenjima supružnika.

Kada je u pitanju odgoj djece, Jelena Đoković otvoreno iznosi svoje stavove o raznim temama bez imalo zadrške. Nasuprot tome, ona otvoreno raspravlja o obrazovnim tehnikama koje koristi sa svojom djecom, Stefanom i Tarom. Zbog toga se njezin suprug Novak Đoković često ne slaže s njezinim roditeljskim odabirom.

Kako prenosi Story.hr, postoje razne aktivnosti u kojima uživa svaki član obitelji. Moj sin nalazi radost u konstruiranju Lego kockica i slušanju glazbe, dok se s ocem zbližava igranjem tenisa i gledanjem utakmica, iako to možda nije omiljena mamina aktivnost. S druge strane, volim plesati sa svojom kćeri, iako je ona zainteresirana za šminkanje, što nije nešto što ja osobno uživam.

Međutim, vjerujem da treba poštovati njezinu slobodu izražavanja i dopustiti joj da istražuje ovaj oblik umjetnosti. Bilo je situacija da je moj suprug pitao zašto joj ne zabranim šminkanje, uz obrazloženje da je još mlada i da je možda učimo krivim vrijednostima. Odgovorio sam da je to njezina vlastita želja i da je ne mogu ograničiti ni u čemu, već je podržavam u boljim izborima. Izjave supružnika našeg proslavljenog tenisača ponovno su izazvale žustru raspravu na raznim društvenim mrežama. Brojne su majke izrazile uvjerenje da djeci treba omogućiti autonomiju, sve dok su njihova nastojanja u skladu s etičkim vrijednostima i standardima. Istovremeno, značajan dio pojedinaca stao je iza Novakovog stava o tome. Smatrate li da je primjereno da djevojčice sa 6 godina imaju slobodu nositi kozmetiku?