Iako mala zemlja Srbija je poznata kao velika sportska sila, kao i ostale države koje su nastale raspadom Jugoslavije. Danas govorimo o tenisu a pored toga što je iznjedrila najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta Srbija je imala i jako uspješne teniserke. Jelena Janković, cijenjena tenisačica poznata po snažnim obiteljskim vrijednostima, odgajana je uz majku Snežanu, oca Veselina i dva brata Marka i Stefana, koji su do sada uspjeli zadržati nisku vidljivost u javnosti.Braća Jelene Janković nevjerojatno podsjećaju na samu tenisačicu, a sva trojica dijele sličan izgled.Nadalje, zbog jakih obiteljskih veza, tenisačica koristi svaku priliku za kvalitetno druženje s braćom.Jelena je jednom prilikom izrazila duboko poštovanje prema svojoj braći, istaknuvši podršku njihovim značajnim životnim izborima.

 

Otkako je postala majka u travnju 2021. godine, poznata tenisačica izbivala je iz javnosti. Dolazak kćeri Une donio je potpunu transformaciju u njezin život. Osim toga, Jelenin suprug Branko Barać ima uglednu poziciju uglednog liječnika.

Branko Barać, odabranik Jelene, radije čuva određenu razinu privatnosti i ne otkriva često osobne detalje o sebi.

U početnim fazama veze s Jelenom za njega je to nedvojbeno bilo izazovno razdoblje, jer je znatiželja javnosti bila na vrhuncu i pojavili su se brojni izvještaji s detaljima o njihovom susretu.

Osoba odgovorna za pružanje medicinske pomoći bivšoj tenisačici Jeleni Janković nakon što je bila pozitivna na koronavirus 2020. bio je njezin suprug koji je igrom slučaja radio u istoj ustanovi.

Biografija:

Jelena Janković, poznata i kao Džej Džej, rođena je 28. veljače 1985. godine u Beogradu, Srbija. Njenu užu obitelj čine majka Snežana, otac Veselin te braća Marko i Stefan. U svojoj impresivnoj karijeri ostvarila je preko 600 pobjeda, što je čini najuspješnijom igračicom srpske reprezentacije. Naime, ona je među rijetkim odabranim tenisačicama koje su držale najviši plasman i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji.

  • Jelena je svoj teniski put započela sa 9 godina u Crvenoj zvezdi. Do svoje jedanaeste godine već je osvojila naslov državne prvakinje u kategoriji do 12 godina. U početku je trenirala kod Ace Simića, a kasnije se pridružila Teniskoj akademiji Nike Boletijerija, poznatog po treniranju teniskih legendi kao što su sestre Williams, Maria Sharapova, Andre Agassi i Monika Seleš.

Godine 2001. Jelena je pobijedila u juniorskoj konkurenciji Australian Open Championshipa. Nakon što se pridružila VTA seriji, debitirala je na turniru u Indian Wellsu, gdje je prošla do drugog kola. Nakon pobjede u Dubaiju 2003. popela se na 90. mjesto VTA ljestvice. Nedugo zatim trijumfirala je nad Jelenom Dementjevom, koja je u to vrijeme bila među 10 najboljih tenisačica svijeta.

 

Godine 2004. osigurala je svoj prvi VTA naslov na turniru u Budimpešti. Osim toga, predstavljala je svoju zemlju na Olimpijskim igrama održanim u Ateni i sezonu zaključila na 28. mjestu. Sljedeće godine stigla je do finala tri turnira u Dubaiju, Birminghamu i Seoulu, iako ni na jednom nije izašla kao pobjednica. Ipak, uspjela je popraviti svoj plasman za šest mjesta i završila godinu kao 22. najbolja tenisačica svijeta.

Kroz dokumentarac “Jelenin’s World” njezini vjerni obožavatelji mogli su steći dublje razumijevanje njezina života, unatoč tome što je preferirala zadržati osjećaj privatnosti. Ona je 2008. godine krenula na romantično putovanje s Mlađanom Jovanovićem, talentiranim crnogorskim vaterpolistom.

Putevi su im se neočekivano ukrstili u McDonald’su, gdje je Jelena potražila utjehu nakon razočaravajućeg ishoda na Olimpijskim igrama. Zanimljivo, utjehu nije pružilo uživanje u brzoj hrani, već prisustvo samog Mlađana. Njihova je veza skladno cvjetala, da bi 2012. godine naglo prekinuta.

Prepoznajući prolaznost svoje teniske karijere, Jelena je izrazila želju iskoristiti svaku priliku. No, sudbina je imala drugačiji plan, jer su 2014. obnovili ljubav, da bi se iduće godine suočili s novim razvodom. Ovo burno putovanje jako je pogodilo Jelenu pa je počela uživati ​​u slatkišima i na kraju se udebljala 6 kg. Brat ju je u zaigranoj maniri zadirkivao duhovito je nazivajući “najdebljom tenisačicom”.