Uz više od 200 varijacija, rak se manifestira na mnoštvo različitih načina, svaki sa svojim skupom simptoma. Povremeno su ti simptomi izravno povezani s određenim dijelom tijela, poput kože ili trbušne šupljine. Simptomi raka, poput umora, gubitka težine i neobjašnjive boli, često mogu biti suptilni i teško ih je prepoznati.

Dok je kvržica u dojci široko prepoznata kao istaknuta indikacija raka dojke kod žena, važno je napomenuti da se ovaj simptom ne javlja kod svake žene i da svaka kvržica ne označava prisutnost malignog stanja. Ključno je pridržavati se vlastite normale i potražiti savjet liječnika ako se pojavi nešto neobično. Međutim, određene tegobe mogu postati uobičajene, poput jutarnjeg kašlja pušača. Zbog činjenice da pluća vraćaju svoju sposobnost izbacivanja toksina nekoliko sati nakon apstinencije od cigareta, suočavaju se s poteškoćama u čišćenju kašljem.

Pušači često iskuse ovaj fenomen ujutro, što često smanjuje njihovu sposobnost da razaznaju je li kašalj znak raka pluća. Unatoč tome, medicinski stručnjaci upozoravaju da svaki kašalj koji traje dulje od dva tjedna zahtijeva liječničku procjenu. Postoji značajan problem koji zahtijeva rješavanje: jutarnji umor. Nije neuobičajeno da pojedinci osjete pospanost ili blagu ukočenost mišića nakon buđenja, a umor je za očekivati ​​čak i ako nije postignut miran san. Međutim, ako ovaj umor potraje tijekom dana ili je prisutan unatoč dovoljnoj količini sna, nužno je potražiti liječničku pomoć.

Doživjeti znojem natopljene plahte nakon buđenja je nepovoljna indikacija. Dok žene u menopauzi koje podnose valunge tijekom dana ne trebaju biti pretjerano zabrinute, osobe koje često pate od noćnog znojenja trebale bi obratiti pažnju na to jer ovaj simptom može ukazivati ​​na rak ili težu infekciju. U oba scenarija, nužno je potražiti liječničku pomoć.