Kada je u pitanju odgoj, voditelj Milan Milošević dosljedno je pokazivao poštenje, ne krijući da je odrastao u izazovnim životnim okolnostima. Često bi razgovarao o zabrinjavajućoj stvarnosti očevog nasilnog ponašanja prema njegovoj majci i braći.

Tek kad je postao punoljetan i odselio se od kuće, mogao je živjeti život po svojim uvjetima iu skladu sa svojim osobnim vrijednostima. U prvom otkriću, otkrio je dosad neviđene slike koje nikada nisu bile dostupne javnosti unatoč njegovoj prethodnoj otvorenosti. Naime tek sada je pokazao kako izgleda njegov otac.

Odmah na početku napomenuo je kako mu je tijekom djetinjstva nedostajalo fotografija te je duboko čeznuo za njima, prepoznajući njihovu ulogu u povezivanju i čuvanju uspomena na određene životne faze. Duboko me žalosti što nemam nijednu fotografiju iz svog djetinjstva i ranog djetinjstva. Ova emocionalna praznina imala je dubok utjecaj na mene kada sam razmišljala o svojoj prošlosti. Jedina slika koju imam je ja sam u dobi od četiri godine, na putu po paket na očevo radno mjesto.

Albumi s mojim sjećanjima s vremenom su se pokvarili, simbolizirajući moju želju da se distanciram od tih trenutaka. Sada ću ponovno pogledati i opisati nekoliko slika koje sam uspio spasiti. Ove fotografije bilježe obične trenutke koje nitko nije smatrao vrijednim sačuvati. Odrastajući u siromaštvu, bila sam neželjeno dijete, opterećeno isključivo majčinom odgovornošću. Milan Milošević podijelio je svoja iskustva kako su mu se kolege iz razreda rugali zbog majčinih okolnosti tijekom školovanja. Milan je rekao da ima  i majku i baku. Pokazao je i  fotografije svog oca iz njegovih mladih godina iako sa njim nema nikakav odnos.