Glumi se posvetio od malih nogu i danas je jedan od najpoznatijih glumaca u regiji. Oni koji ga lično poznaju kažu i da je veliki laf i jako dobar čovjek. Nikola Kojo, renomirani srpski glumac, reditelj, producent i voditelj, važi za jednog od najdarovitijih izvođača na našim prostorima. Rođen 5. septembra 1967. godine u Beogradu, Nikola je od rane strasti za muzikom tokom detinjstva svirao violinu i pevao u horu Radio-televizije Beograd. Međutim, slučajan susret sa časom glume izazvao je njegovo interesovanje, što ga je navelo da se pridruži dečjoj dramskoj grupi Radio Beograda.

  • On zasigurno važi za jednog od najuspješnijih glumaca na našim prostorima, te je ostavio pečat u domaćoj kinematografiji. Uvijek je pokušavao da svoj ljubavni život sakrije od očiju javnosti, te se do skoro nije znalo s kim se Nikola Kojo viđa. Pod rukovodstvom Bate Miladinovića, a kasnije i Mike Aleksića, Nikola se usavršavao uz talentovane vršnjake kao što su Dubravka Mijatović, Mirjana Joković, Boris Milivojević i Rade Marković. U početku smatrajući glumu samo razonodom, Nikolin otac, građevinar, nadao se da će se baviti stabilnijom profesijom.

 

Ipak, podržao je Nikolinu odluku da se upiše na Fakultet dramskih umjetnosti, gdje mu je na kraju i uspjelo iz trećeg pokušaja. Nikola je tokom studija imao privilegiju da uči od cijenjenih mentora među kojima su Anita Mančić, Uliks Fehmium i Vjera Mujović. Tokom boravka u Raškoj 1986. godine, Kojo je imao privilegiju da bude u pratnji svog filmskog dede Dragomira Bojanića Gidre, dok je služio vojsku. Zajedno su otišli u lokalnu tavernu u kojoj je Kojo bio velikodušno nadaren značajnom količinom novca.

Počev od 2007. godine, glumac je stupio u romantičnu vezu sa dvanaest godina mlađom manekenkom Aleksandrom Đurić. Aleksandra je igrala glavnu ulogu u spotu za pesmu “Moja draga” pevača Zdravka Čolića. U septembru su razmijenili zavjete na privatnoj ceremoniji okruženi svojim najbližima.

Versko venčanje para obavljeno je u crkvi Svetog Arhangela Gavrila, nakon čega je usledilo veselo slavlje u restoranu „Violeta, kućo stara“, čiji je vlasnik Kojo. Naredne, 2008. godine, Aleksandra i Nikola su na svet dočekali ćerku Anu. Po rođenju su doneli odluku da sačuvaju matične ćelije iz njene pupčane vrpce. Zatim, u septembru 2013., njihova porodica se još više uvećala dolaskom bliznakinji.

Kojo je u potpunosti odan svojoj ženi i kćeri, usađujući im vrijednosti ljubaznosti, praštanja i uzajamnosti. Iznad svega, želi da odrastaju u inkluzivnom okruženju bez bilo kakvog oblika diskriminacije, bilo da se radi o homofobiji, ksenofobiji ili bilo kojim drugim štetnim uvjerenjima. Osim toga, Kojo nema namjeru dozvoliti svojoj djeci da se bave glumom.

  • Tokom njihove desetogodišnje veze, bivša djevojka Nikole Koja uspješno je održavala anonimnost dok je izlazila s glumcem. U periodu kada je bio nadaleko cijenjen kao cijenjena i tražena ličnost u očima javnosti, bio je opčinjen privlačnošću stomatolog Olge Popović. Ovaj talentovani glumac krenuo je na romantično putovanje sa zadivljujućom brinetom, iako njene slike, nažalost, nisu bile rasprostranjene u medijima.

Njihova veza je trajala do 2007. godine, kada je on iznenada odlučio da prekine njihovu ljubavnu vezu i preusmjeri svoje naklonosti prema manekenki Aleksandri. Ubrzo se duboko zaljubio u Aleksandru i zajedno su dočekali tri ćerke na svetu, od kojih svaka ima neopisivu lepotu koja nadmašuje ostale.

Nakon što je bivša djevojka Nikole Koja neočekivano smijenjena, pojavili su se izvještaji da je doživjela finansijsku dobit nakon njihovog raskida. Glumac je napustio stan koji su nekada dijelili, ostavivši je iza sebe.

Priča se da je otišao bez ikakvog oklevanja, uzevši samo ono što je bilo potrebno i dajući malo ili nimalo objašnjenja, ostavljajući joj se nesumnjivo pretučeno. Ušao je u brak sa zapanjujuće atraktivnom plavušom koja je imala zadivljujuće plave oči. Slično kao i prethodni glumčev romantični partner, ona namjerno izbjegava bilo kakvu interakciju s medijima.

Publicitet je ne privlači. Ukratko, najstarija Nikolina kćerka je potražila žižu, kreirajući Tik-Tok nalog. Međutim, kako su mediji neprestano prskali njeno ime po naslovima, njeni roditelji su brzo stavili tačku na to. Druge dvije ćerke, iako se nikada nisu pojavile u javnosti, navodno su od iste majke prema bliskim glumcu. Nikola je neizmerno ponosan na svoj trio voljenih ćerki. Kada ih zagleda, ne može poreći uspjeh koji je postigao rastajući se od dugogodišnje veze i zubara.