Saša Popović je danas najmoćniji biznismen u muzičkoj industriji ne samo u Srbiji nego i regionalno gledano. Djetinjstvo mu je bilo kao i kod većine vršnjaka, živeo sa bakom i dedom, roditeljima i starijom sestrom koja je bila pet godina starija od njega. Njihova rezidencija se nalazila u parohijskoj kući pored Nikolajevske crkve, gde je njegov deda obavljao svoje dužnosti. Saša je u jednom intervjuu priznao da je živahno i nestašno dete, ali da je sledio uputstva. 

 

  • Međutim, njegova prava strast leži u fudbalu. Proveo bi nebrojene sate na obližnjem igralištu, neumorno šutirajući loptu unaokolo sa žarom. Sa osam godina, otac ga je uveo u uzbudljiv svet fudbala tako što ga je odveo na prvu utakmicu Fudbalskog kluba Vojvodina. Saša Popović je unazad nekoliko decenija vlasnik muzičkog takmičenja Zvezde Granda, te o svemu odlučuje kada je riječ o pravilima. Sanja Kužet je postala zaštitno lice Zvezdi Granda svojom elegantnošću i gracioznošću, ali prije nje na mjestu voditeljke bila je ona!

 

Od tog trenutka fudbal je progutao njegove misli i težnje. Nekoliko godina je posvetio treniranju sa vojvođanskim timom, negujući snove da se time bavi profesionalno, prenosi Biografija. Međutim, rođen u porodici muzičara, njegov otac, talentovani gitarista, pijanista, violinista i radio pevač Radio Vojvodine, imao je drugačije planove za Sašu.

Želeći da svira harmoniku, otac mu je kupio harmoniku 1964. i upisao ga u nižu muzičku školu. Uprkos Sašinoj želji da se pridruži svojim prijateljima u igranju fudbala, proveli su nebrojene sate zajedno kod kuće vežbajući harmoniku. Zanimljivo je da je Saša akademski briljirao u osnovnoj školi, žonglirajući sa različitim interesovanjima.

Po završetku osnovne škole upisao je prestižnu Gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“. Tokom prve godine srednje škole, nastavnik muzičkog je tražio učenike koji sviraju instrumente, jer je uprava škole odlučila da osnuje školski orkestar. Iskoristivši priliku da pobegne sa nastave, Saša je željno volontirao svoje muzičke sposobnosti. Suprotno očekivanjima, oni su išli na probe nakon školskih sati.

Ključni trenutak dogodio se tokom časa istorije kada je nastavnik tražio od njega da pokaže svoje muzičke talente. Očarao je i svoje kolege i profesora svojim izvođenjem klasičnih melodija poput “Tamo daleko”, “Mislim na tebe” i “Sto se bore misle moje”. Ova impresivna izložba dovela je do toga da je zajedno sa školskim orkestrom nastupao na raznim manifestacijama i takmičenjima.

Istovremeno, sa nepunih 17 godina, osnovao je mali ansambl sa rodbinom i prijateljem. Zabavljali su goste na rođendanima i porodičnim okupljanjima, a njihov izuzetan nastup na jednom vjenčanju doveo je do poziva i za naredne proslave. Saša Popović, istaknuta ličnost u medijskoj industriji, ima značajnu moć i autoritet.

Njegov izbor se retko preispituje, zbog čega je prekid voditelja Grand showa za mnoge bio šok. Sanja Kužet je dugi niz godina na čelu Zvezde Granda, ali se često zanemaruje da je osnivač Granda sarađivao sa raznim uglednim javnim ličnostima. Među njima je bila i Ljubinka Buba Dobrosavljev, koja je vodila Zvezde Granda sve dok nije izbačena iz takmičenja 2011.

Navodno, Buba je naišla na poteškoće tokom velikog finala u Beogradskoj areni, zbog čega je Saša Popović, direktor Granda, dao otkaz. zaposlenje i tu ulogu poveri Vladi Stanojeviću, jednom od cenjenih čelnika Granda.

  • Nakon te sezone, na čelo Zvezde Granda došao je popularni dvojac Milan Mitrović i Ana Sević. Osim što je prekomjerno koristila riječ “superfinale” u gotovo svakoj rečenici, stalno je pravila greške. Vrhunac situacije dogodio se kada je greškom pomešala brojeve kandidata, što je rezultiralo roditeljem koji je uletio na scenu i suočio se sa Vladom.

Ovaj roditelj se pitao zašto joj je dao mikrofon i nastavio da se žali Saši Popoviću. Izvor blizak tadašnjoj produkciji otkrio je ove detalje, a prenosi Star. Nasuprot tome, Vlada je blistao i dobio je zahvalnost od Saše Popovića, koji ga je nazivao svojom desnom rukom.

Buba se, s druge strane, potpuno povukla iz javnosti i izjavila da sa Sašom Popovićem još nije razgovarala o budućim angažmanima. Buba je naglasio i da je koncept emisije da se svake godine mijenjaju voditelji, pa ova situacija nije neuobičajena.