Trenutno sa suprugom Željanom živi u Šapcu, u rezidenciji ukrašenoj egipatskim nameštajem i delikatnim porcelanom. Pevaču Ljubi Aličiću život nije podario luksuz. Iako sada djeluje da je u potpunosti sretan i uspješan, ipak nekada nije bilo tako. Kako je i sam pričao, djetinjstvo mu nije ostalo u najljepšem sjećanju.

  • Od malih nogu, trudio se da zaradi sopstveni prihod, proputujući podmuklo putovanje od oskudice do finansijskog prosperiteta. Njegove izuzetne vokalne sposobnosti dovele su ga do toga da postane jedan od najcenjenijih i najtraženijih izvođača u industriji. Međunarodne turneje su se pokazale kao unosan poduhvat, što mu je omogućilo da prikupi znatne uštede. Prema pisanju medija, njegova sadašnja rezidencija, ukrašena zlatom i porcelanom, nosi cijenu od 500.000 eura.

 

U intervjuu u emisiji “Premijera – Vikend specijal”, pevač je ponosno izjavio: “Ovo je moje prebivalište, moje mesto stanovanja. Pre mnogo godina, tokom naših putovanja po Americi, nabavili smo izvrstan porcelan i nameštaj iz Egipta, koji drži ogromne vrijednost.” Uprkos njegovom trenutnom prosperitetu, njegova prošlost nije bila laka.

Rođen 2. novembra 1955. godine u Šapcu, suočio se sa brojnim izazovima tokom detinjstva. Alkoholizam i promjenjiv temperament njegovog oca rezultirali su čestim premlaćivanjem. U petom razredu donio je hrabru odluku da pobjegne od kuće. Napustio je školovanje i umjesto toga se oslanjao na svoj pjevački talenat kako bi zaradio za život.

Nažalost, njegov otac ga je na kraju pronašao i podvrgnuo daljem zlostavljanju. “Otac me je često fizički maltretirao. Snažno se protivio mojoj strasti za muzikom i čak mi je zabranio da pevam. Često bi me omalovažavao govoreći: ‘Slepa si, bez odgovarajućeg obrazovanja, ti si neće biti sposoban ni da bude čistač ulica.’

Ipak, odlučio sam da idem svojim putem, prišli su mi neki ljudi iz predgrađa i pitali da li ću da pevam u njihovom gradu, ali nisam bio siguran u vezi sa muzičarima da su imali svoje igrače i sve što je trebalo je da pevam.

Uzbuđen sam obavestio sestru o toj prilici, ali sam se potrudio da to sakrijem od oca i majke, kada sam nastupao u Subotici i zaradili smo znatnu svotu novca, moj otac je na kraju otkrio gdje se nalazim i silom me izvukao iz taverne, ugasio sam iskru talenta u sebi.

“Nakon samo dva dana, još jednom sam pobjegao, da bi me otac uhvatio i vratio u istu nevolju. U pokušaju da osiguram svoje skrivanje, sklopio sam dogovor sa vlasnikom, ali on ustrajava u otkrivanju mog gdje se nalazi kad god se moj otac pojavi.”

Sa šesnaest godina, 1971. godine, krenuo je na svoje muzičko putovanje izdavši svoj debi album pod nazivom “Pruži mi ruku, prijatelju”. Nažalost, njegovi početni napori su prošli nezapaženo, ostavljajući mladog pjevača razočaranim neuspjehom. Neustrašivo je istrajao i snimio svoj sledeći album, koji je prošao mnogo bolje i otvorio vrata brojnim nastupima.

Sa 20 godina stupio je u prvi brak i ubrzo postao otac sina Dejana, koji, kao i njegov otac, gaji strast prema muzici. Aličić je otvoreno rekao da je sa sinom u zategnutim odnosima, nazivajući ga neradnikom i izbjegavanjem komunikacije.

  • Međutim, Dejan je medijima suprotstavio ovu izjavu, tvrdeći da njegova maćeha ima problem sa njihovim prijateljskim odnosom. Od 1988. godine u braku je sa sadašnjom suprugom Željanom, za koju duhovito tvrdi da ju je “ukrao” dok je bila student.

„Melodija koja odjekuje je niko drugi do „Svirajte mi za Željanu“. Nevjerovatnih 38 godina ova pjesma je bila oličenje moje najdublje naklonosti. U toku naše trajne zajednice, moj voljeni i ja smo bili blagoslovljeni prisustvom dva sina.

Vrijedi napomenuti da vlasništvo nad našim skromnim prebivalištem leži u rukama mog izvanrednog partnera, žene najvećeg integriteta i bogatstva njeno srce tokom školskih dana.” Kako je pevač podelio ovakva osećanja, njegova odana supruga Željana svesrdno je pohvalila njegove reči.

“U početku je to bilo izazovno putovanje, ispunjeno mladalačkom ljubomorom. Međutim, sada je sve postalo mnogo lakše. On se transformisao u uzornog supružnika i oca”, kako je ponosno izjavila.