Lepa Brena već godinama drži titulu najpoznatije i najtraženije pjevačice na našim prostorima. Njena muzička karijera obilježena je raznim uspjesima na svjetskom nivou, te bi joj mnogi mogli pozavidjeti.

Kuća Lepe Brene odiše čistom raskoši i ekstravagancijom. Vrijednosti kuća poznatih ličnosti kreću se od pozamašnih 250.000, koliko je Milica Pavlović uložila u stan, do vrtoglavih 2,5 miliona koliko su Jelena Karleuša i Duško Tošić potrošili na vilu na Dedinju. Bez sumnje, rezidencija Lepe Brene ističe se kao jedna od najraskošnijih i najekstravagantnijih, ako ne i najraskošnija od svih.

Poznata folk pjevačica Lepa Brena na prestižnoj Bežanijskoj kosi sagradila je svoje obiteljsko prebivalište koje obuhvaća golemo imanje od nekoliko tisuća četvornih metara. Kako bi osigurali potpuni mir, pjevačica i njen suprug davno su nabavili sve susjedne parcele, pa je tako nastala prostrana okućnica s bazenom, sportskim terenima i brojnim pomoćnim objektima.

Unatoč prisutnosti dvije dnevne sobe, više spavaćih soba i pripadajućih kupaonica, pjevačica sama ističe da su joj omiljena mjesta za opuštanje dvorište i bazen. Brena ljeti uživa u bazenu, a zimi se opušta uz kamin uz drage knjige i čašu vina. Nakon mnogo godina provedenih u samoći s Bobom, ona izražava svoju veliku radost kada ih djeca posjete. U tim prilikama Boba pokazuje svoje kulinarsko umijeće, a svi oni uživaju u preslatkim kreacijama umirovljenog tenisača u svojoj prostranoj blagovaonici.

U iznenađujućem otkriću, Brena je izrazila spremnost da ovu prostranu kuću zamijeni za kompaktniji životni prostor sada kada su ona i Boba sami unutar njenih zidova. Kako vrijeme prolazi, upadam u monotonu rutinu rada, radeći sve više kako starim. Djeca su već odrasla i jako mi nedostaje živahna atmosfera našeg doma, s njihovim stalnim dolascima i odlascima, čak i kasnim dolascima.

Sada se naš životni prostor čini praznim, sa svim njihovim sobama praznima, i to me nekako rastužuje, znajući da ćemo se na kraju morati preseliti u manje mjesto i da nećemo moći posjetiti te sobe gdje su nekad bile. Ove iskrene riječi izgovorila je renomirana folk zvijezda Fahreta Jahić Živojinović, poznata kao Lepa Brena, koja slovi za jednu od najpoznatijih pjevačica s prostora Jugoslavije.

Rođena 20. oktobra 1960. godine u Tuzli, djetinjstvo je provela u Brčkom, gdje su joj roditelji puni ljubavi, Abid i Ifeta, omogućili skromno i bezbrižno odrastanje. Uz sestru Faketu i brata Faruka, Brena je pohađala Osnovnu školu “Zaim Mušanović”, gdje je bila odlična i proglašena je učenicom generacije. Uspješno se bavila i košarkom, a svoju visinu od 180 cm iskoristila je u svoju korist trenirajući u klubu “Interplet” u Brčkom.

Brena, kako su je prozvali, nadimak je dobila po profesoru tjelesnog Vlade Bajeru. Kao sedamnaestogodišnjakinja upisala je srednju školu i sudjelovala na natjecanju „Mladi graditelji“. Njezina izvedba pjesme pokojnog pjevača Kemala Montena “Sviraj još, prijatelju” osigurala joj je prvo mjesto, što je dovelo do prilike da nastupa uz bend Yudexi na plesnjacima i natjecanjima.

  • Nevjerovatnom brzinom krenula je u solo karijeru, učeći popularne strane pjesme po želji publike pjevajući sevdalinke u udobnosti vlastitog doma. Iako nije bila osobito sklona romantici, ozbiljno se zainteresirala za 5,6 godina starijeg dečka, no njihova veza nije opstala. Unatoč statusu celebrityja, ističe da je samo obično ljudsko biće, podložno emocijama i nepravdi.

Za nju je najučinkovitiji oblik terapije jednostavno sjesti na kavu sa susjedom, jer pruža jednaku utjehu kao i seansa kod psihijatra. Iako žudi za kćeri, rijetko ima vremena razmišljati o tome zbog brojnih obiteljskih i profesionalnih obaveza. I u šestom desetljeću života Brena ostaje privržena svakodnevnoj rutini tjelovježbe koja uključuje plivanje, trčanje i redovite odlaske u saunu. Drži zdravu prehranu i ne podupire stroge režime prehrane. Iako tvrdi da se tek treba podvrgnuti nijednoj plastičnoj operaciji, ne isključuje mogućnost budućih zahvata kojima bi se određena područja zategla, a neka poboljšala.