Prisutnost karotenoida u palenti pridonosi njenom prirodnom udjelu masnoće, što zauzvrat potiče optimalan rad crijeva. Uključivanje palente u svoj jelovnik za doručak je mudar izbor, jer pruža lagan, ali zadovoljavajući obrok koji će vas držati energijom tijekom napornog dana.

  • Iako je u novije vrijeme možda bilo zanemareno, nema boljeg trenutka od sada da ovo zaboravljeno jelo ponovno predstavite svom stolu. Kukuruzna krupica, vrlo hranjiva namirnica, dostupna je u raznim pakiranjima i može se pripremiti na brojne načine, što je čini svestranom i zdravom opcijom. Sveukupno dobrobit pojedinaca može se značajno poboljšati uključivanjem kukuruznog brašna ili krupice u njihovu prehranu.

Palenta, opcija bez glutena, posebno je korisna za osobe preosjetljive na gluten. Osim toga, to je zadovoljavajući i visoko preporučljiv izbor hrane za pojedince svih dobnih skupina. Prisutnost karotenoida, prirodnih masnoća, u palenti pridonosi boljoj funkcionalnosti naših crijeva.

 

  • Uz to, kukuruz obiluje esencijalnim mineralima kao što su fosfor, magnezij, cink, kalij, bakar, selen i mangan. Palenta, napravljena od kukuruza, niskokalorična je opcija savršena za one koji žele skinuti koji kilogram. Toplo se preporučuje kao brz i jednostavan izbor obroka zbog svog blagog i ugodnog okusa, zadovoljavajuće prirode i sposobnosti da se osjećate lagano.

Preporučljivo je uvrstiti palentu u tjednu prehranu jer učinkovito detoksicira crijeva i pospješuje metabolizam. Zdravstvene prednosti palente u usporedbi s pekarskim proizvodima su neosporne. Nadalje, vrijeme pripreme za ovo hranjivo jelo je svega 5 minuta. Za jednu porciju zakuhajte 2 dl vode i dodajte žlicu soli sa žlicom masti ili ulja. Kad voda zavrije, maknite je s izvora topline i ubacite dvije i pol žlice palente. Smjesu miješajte na laganoj vatri dvije do tri minute.

  • Kako biste poboljšali okus palente, razmislite o dodavanju sastojaka poput sira, vrhnja, lanenih sjemenki, suncokretovih sjemenki ili ajvara. Dodatno, imate mogućnost jelo ukrasiti toplim mlijekom. Koristan savjet za miješanje je da se odlučite za drvenu žlicu, jer ona može spriječiti pojavu oksidacije koja može nastati korištenjem metalne žlice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here