Kada se govori o arapskim zemljama i statusu žena u njima, često se odmah nameće nepostojanje ljudskih prava i rodna nejednakost. No, iz napisa u svjetskim medijima vidljivo je da i na ovim prostorima postoji oblik feminizma isprepleten s raskoši. Ova posebna tema privukla je značajnu pažnju na međunarodnoj sceni, a središnje mjesto zauzela je najbogatija žena u arapskom svijetu, Moza bint Nasser. Njezin život utjelovljuje čisti luksuz i nepatvoreni hedonizam.

U nekim se regijama od žena vođa očekuje da utjelovljuju i ljepotu i inteligenciju. Posjeduju istančan osjećaj za modu i prate svjetske trendove, a istovremeno zadržavaju svoj jedinstveni osobni stil. Mnoge od ovih izvanrednih žena služe kao uzori, ističući se svojim obrazovanjem i poduzetničkim nastojanjima. Nadalje, pokazuju snažnu predanost svojoj vjeri i iskazuju izniman napredak u raznim aspektima života.

Moza bint Nasser je uzorna žena, poznata po svom ogromnom utjecaju i bogatstvu u arapskim zemljama. Upravo zbog toga ju je ugledni američki modni časopis “Vogue” prepoznao kao jednu od pet najbolje odjevenih žena svijeta. Moza je udana za Hamada bin Khalifu, bivšeg katarskog emira, a zajedno su blagoslovljeni sa sedmero djece. Vrijedi napomenuti da Hamad ima još tri žene, ali je otvoreno rekao da je njegova zajednica s Mozom isključivo temeljena na iskrenim emocijama.

Činjenica da je predano religiozna, ali ne želi nositi hidžab ili burku, izazvala je veliku pozornost. Ova odluka je bila izložena kritici u prošlosti, ali ona se ne obazire na to. Vrijedno je napomenuti da njezine omiljene modne marke uključuju Dior, Givenchy i Chanel. Kao rezultat toga, često oblači ekstravagantnu odjeću, a vrijednost svake odjeće često prelazi 30.000 dolara. Osim toga, postoje komadi izrađeni po narudžbi koji su posebno dizajnirani za nju, a dostižu nevjerojatnu vrijednost od 100.000 dolara.