U turobnom događaju Melania Trump (53) jučer je na počinak ispratila svoju majku Amaliju, okružena cijelom svojom obitelji. Iako je u sred predsjedničke kampanje njen muž je bio uz nju. Izvještaji međunarodnih medija ističu nepokolebljivu potporu koju je Donald Trump pokazao svojoj supruzi u ovom izazovnom vremenu. U središtu pozornosti nedvojbeno je bio Baron Tramp, dugo odsutni sin Melanije i Donalda, koji se rijetko pojavljivao u javnosti. Dok su kamere zabilježile trenutak, bilo je vidljivo da je ovaj dječak, star samo 17 godina, izašao iz automobila sa svojim ocem Donaldom , pokazao nevjerojatan rast u tom razdoblju.

Naime, njegova visina iznosi 2 metra, što znači da je za cijelu glavu nadmašio svog oca Donalda. Bivši predsjednik s ponosom je spominjao značajan rast svog najmlađeg sina, pripisujući to njegovoj sklonosti prema ukusnim domaćim slovenskim jelima koja je s ljubavlju pripremala njegova majka. Osim toga, Baron održava snažnu vezu s majčinom stranom obitelji, tečno govori slovenski i ima dvojno državljanstvo.

Rođen 20. ožujka 2006., Baron je jedini potomak Donalda i Melanije Knaus Trump. Par se vjenčao otprilike godinu dana prije Baronova dolaska, u siječnju 2005. Dok se njegov otac, koji je preuzeo predsjedničku dužnost, preselio u Bijelu kuću, Baron je s majkom živio u njihovom raskošnom penthouseu koji se nalazi na Petoj aveniji u Trump Toweru u New Yorku. Nakon završetka jedne godine u cijenjenoj i financijski zahtjevnoj Columbia High and Prep School, čija je godišnja cijena bila oko 45.000 dolara, Baron i njegova majka pridružili su se Donaldu u Washingtonu, D.C. Tijekom Donaldova mandata njegova su najstarija djeca aktivno sudjelovala u raznim pothvatima, dok je barun ostao dosljedno tajanstven, s pomno zaštićenim osobnim životom.

Prema izvoru stranih medija, Baron je dosljedno glavni prioritet u životu Melanije Trump. Tijekom mjeseca rujna 2023. godine, Donald Trump se uključio u razgovor s međunarodnim novinarima, izražavajući svoje divljenje prema svom najmlađem potomku na sljedeći način: “Baron posjeduje izvanredne atletske sposobnosti i pokazuje uzorno ponašanje kao dijete, dok se također ističe akademski . Kada je Melania 2005. ostala trudna, Donald je bio zatečen brzom pojavom trudnoće. Melania je spomenula da mu je “trebalo neko vrijeme da se pomiri s tim. U znak obzira, Donald je odlučio suzdržati se od prisutnosti u rađaonici kada je Melania rodila, vjerujući da će joj to ublažiti sve potencijalne poteškoće. Melania je, razmišljajući o svom iskustvu, opisala svoj porod kao iznimno jednostavan. Donald je izabrao svog sina nazvati Baron, jer je oduvijek želio da njegovo dijete nosi to ime. Unatoč Melanijinoj sklonosti da odabere drugo ime za njihovo novorođenče, Donald je odlučno izrazio svoje mišljenje, rekavši: “Ne možete mu dati nikakvo drugo ime. Uvijek sam ga zamišljao kao Baruna!