Brega je bez ikakve sumnje najuspješniji muzičar sa naših prostora koji se proslavio u cijelom svijetu. Iako je ušao u osmu deceniju i dalje aktivno nastupa. Više od tri desetljeća Goran Bregović je u vezi s Dženanom Sudžukom, a zajedno su blagoslovljeni radošću odgajanja tri kćeri.Goran Bregović posjedovao je neospornu privlačnost, iako to nije bila trajna osobina. Godine 1977. putevi ove zanosne osobe ukrstili su Dženanu Sudžuku, koja je tada imala samo 16 godina. Ljubav je odmah planula, potaknuvši objekt njezine ljubavi da se obveže i formalizira svoju vezu 1993. Od tada dijele blaženu zajednicu, blagoslovljenu prisutnošću svoje tri kćeri – Eme, Une i Lulu.

 

U Parizu je svadba održana na kojoj je Kusturica bio mladoženjin kum, a Amila Sulejmanović, dugogodišnja prateća pjevačica Bijelog dugmeta, bila je mladenkina kuma.

Dženana je u medijima vječito pratio melodičan glas. Svaki put kad bi se spomenulo njezino ime, uvijek bi ispred njega stajao opis da je jedna od najljepših žena u Jugoslaviji. Izazivala je divljenje i starijih i mlađih generacija, unatoč čestom inzistiranju da sebe ne doživljava na takav način.

– Ah, čista veličanstvenost. Kao starija žena, netko se može raspitati o mojim osjećajima kao majke umjetnički nastrojenoj kćeri – kako je jednom izjavila.

Inače, oko ovog sindikata kolala su brojna nagađanja i glasine. U prošlosti se šuškalo o Goranovoj nevjeri i upletenosti u više izvanbračnih zajednica, iako on te tvrdnje nikada nije priznao niti opovrgnuo.

Umjesto da daje izravne odgovore, stalno se upuštao u duge razgovore.- Imati partnera u svom životu važno je za održavanje osjećaja ravnoteže i sprječavanje da vam život postane previše jednostran. Tomu služe brak i obitelj, kako je istaknuo.

Biografija:

Goran Bregović, rođen 22. ožujka 1950. u Sarajevu, potječe iz jedinstvene sredine. Njegov otac Franjo je hrvatskog podrijetla, a majka Borka Perišić Srpkinja. Kao rezultat ovog raznolikog naslijeđa, Goran se često identificirao kao Jugoslaven.

Nakon Drugog svjetskog rata njegovi su se roditelji susreli u Virovitici, a na kraju su se nastanili u Sarajevu kada je njegov otac dobio mjesto u sarajevskoj vojnoj školi. U tom živopisnom gradu odrasli su Goran i njegova starija sestra Dajana, a kasnije im se pridružio i mlađi brat Predrag.

U dobi od 10 godina roditelji su mu se razveli zbog očeve borbe s alkoholizmom. Zbog toga se Bregović preselio u Sarajevo s majkom, dok je povremeno posjećivao oca i brata u Livnu, gdje su nakratko boravili nakon razlaza. Nakon kraćeg boravka u Livnu, fra Franjo se vratio u Hrvatsko zagorje.

 

Goran, koji se aktivno bavio politikom, sudjelovao je u radničkom pokretu poznatom kao “Kozara 76” te je za ulogu udarnika odlikovan značkom. Osim toga, bio je član Saveza komunista Bosne i Hercegovine, iako je na kraju bio isključen zbog nedosljednog odlaska na stranačke skupove. Goran je trenutno izgubio svaki interes za politiku.

  • U Parizu je 1993. godine sklopio brak sa suprugom Dženanom Sudžuka, bivšom manekenkom iz Sarajeva. Kum mu je bio Emir Kusturica, proslavljeni redatelj, a kuma joj je Amila Sulejmanović, prateći vokal Bijelog dugmeta.

Njihovo prvo dijete Ema na svijet je stiglo 1995. godine, a potom su u veljači 2002. u svoju obitelj primili Unu. Dvije godine kasnije rodila im se najmlađa Lulu. Osim toga, ima kćer Željku iz prethodne veze tijekom mladosti s plesačicom iz noćnog kluba u Sarajevu. Upravo mu je ova plesačica rodila unuku Bjanku.

Prije 2011. boravio mu je prvenstveno u Parizu, a povremeno je boravio u Beogradu. No 2011. s obitelji seli u Sarajevo. Glazbenik ističe kako svoje vrijeme sada dijeli između Pariza, Beograda i Sarajeva.