Od trenutka kada se pojavila na glazbenoj sceni, proslavljena folk ikona Lepa Brena osvaja publiku svojim nesvakidašnjim talentom. Općenito smatrana najistaknutijom ženskom zvijezdom u Jugoslaviji, Brena je postigla neviđen uspjeh u svojoj karijeri. Međutim, njezina slava nije jedino što je definira; jednako je legendarna njezina duboka ljubavna priča s Bobom Živojinovićem.

  • Kao njezinoj prvoj ljubavi, bio je nepokolebljivo odan Breni, sanjajući o zajedničkoj budućnosti ispunjenoj brakom i roditeljstvom. Lepa Brena, poznata po izuzetnom uspjehu na sceni i biografskom filmu “Hajde da se volimo”, doživjela je ljubav i sreću iu privatnom životu. Prije udaje za Bobu spominje se njezin prvi dečko Mirko Krlić. No, upravo je s bivšim teniskim šampionom Bobom Živojinovićem Brena pronašla pravu ljubav i izgradila zajednički život, odgajajući njihova dva sina.

Brenina majka Bobu je svim srcem prihvatila kao idealnog zeta. Putevi su im se ukrstili 1986. godine kada je Brena Bobu opisala kao spontanog i iskrenog muškarca, koji je uz to bio nevjerojatno fokusiran na njihove karijere koje su tada cvjetale. Vijest o Breninoj prvoj ljubavi, Mirku Krliću, oduševila je Zrenjanince, jer je upravo u tom gradu započela njena čarobna ljubavna priča, koja je dopunila narativ oko prvog dečka Lepe Brene.

  • Prije spomenute vijesti, Zrenjaninci su bili čvrsto uvjereni da će omiljena pop ikona Brena s vremenom postati članica njihove zajednice. Romansu između nje i domaćeg ljepotana, DJ-a Krlića, nitko nije doživljavao kao prolaznu vezu. Ovu postojanu vezu priznala je i sama Brena u jednom intervjuu, gdje je otvoreno izrazila svoju iskrenu ljubav prema izvjesnom mladiću. Za to vrijeme kod mnogih je vladala velika znatiželja oko identiteta osobe koju je pjevačica spomenula.

No, samo su Zrenjaninci znali da se radi o njihovom vlastitom sugrađaninu, visokom i krupnom Kriliću, koji upečatljivim izgledom može usporediti s renomiranom ljepoticom i balkanskom zvijezdom. Mirko, poznat po svojim ulogama urednika i voditelja televizijskih emisija, posebno iz domena politike i općedruštvenih tema, obnašao je cijenjenu dužnost glavnog i odgovornog urednika lista “Zrenjanin”. Uz to, bio je i PR menadžer “Jugoremedije” te direktor marketinga u “Servo Mihalj turistu”.

  • U tom je kontekstu strastveno govorio o svojoj ljubavi prema Breni. Lepa Brena, čije je pravo ime Fahreta Jahić Živojinović, jedna je od najpoznatijih pjevačica koje su potekle iz Jugoslavije. Rođena 20. oktobra 1960. godine u Tuzli, svoje formativne godine provela je u Brčkom, gdje su joj otac Abid i majka Ifeta omogućili skromno i bezbrižno odrastanje. Uz sestru Faketu i brata Faruka, Brena je pohađala Osnovnu školu “Zaim Mušanović”, gdje je briljirala u školovanju i proglašena je učenicom generacije.

Ne samo da je Brena pokazala svoju inteligenciju, već je svoje atletske sposobnosti pokazala i na košarkaškom terenu, zahvaljujući impresivnoj visini od 180 cm. Trenirajući u klubu “Interplet” u Brčkom, privukla je pažnju profesora tjelesnog Vlade Bajera, koji joj je od milja dao nadimak Brena. Kako je napredovala u srednjoj školi, Brenini talenti su se proširili izvan učionice.

  • Sa sedamnaest godina sudjelovala je na natjecanju “Mladi graditelji” gdje je publiku osvojila obradom pjesme pokojnog pjevača Kemala Montena “Sviraj još prijatelju”. Trijumfalno osvajajući prvo mjesto, Brenina karijera krenula je uzlaznom putanjom kada je s bendom Yudexi počela nastupati na raznim plesnjacima i natjecanjima. Iznimnom brzinom krenula je u solo karijeru, marljivo učeći strane pjesme po želji svojih obožavatelja, a sačuvala je sposobnost pjevanja sevdalinki u udobnosti vlastitog doma.