U nedavnoj objavi, Mirza je izrazio svoju duboku zahvalnost na nepokolebljivoj podršci i privrženosti koju mu je pružala njegova djevojka Jelena. Tijekom gostovanja na Hype televiziji, proslavljeni pjevač Mirza Selimović iskreno je pričao o svojoj djevojci Jeleni, koju smatra najvećim izvorom ohrabrenja. Rado se prepričavao njihov prvi susret u Novom Sadu, trenutak koji je zauvijek promijenio tijek njegova života.

  • Mirza je zahvalio Jeleni na neizmjernoj podršci, ističući da bi bez nje njegov put krenuo drugim putem. Skromno je priznao da je, iako je nekima u to teško povjerovati, on doista postao bolja osoba zahvaljujući njezinu utjecaju te je zahvaljujući njoj postigao svoju trenutnu razinu uspjeha. Zahvaljujući njezinom stalnom ohrabrivanju i nedostatku ometanja, odigrala je ključnu ulogu u mom guranju prema uspjehu. Tijekom intervjua na Hype TV-u, Mirza je podijelio neke uvide u podršku koju dobiva od svog partnera u vezi sa svojom karijerom. Izrazio je iznenađenje kada ga je potaknula da se više druži s publikom, šaljivo upitavši koja bi to djevojka svom dečku uputila takav zahtjev.

Mirza Selimović, rođen 23. novembra 1990. godine u Tuzli, poznati je pop pjevač porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Proslavio se kao pobjednik osme sezone cijenjenog glazbenog televizijskog natjecanja “Zvezde Granda”. Trenutno živi i djeluje između Srebrenika i Beograda. Tijekom godina školovanja u srednjoj školi, Mirza se počeo ozbiljnije baviti glazbom.

  • Zajedno s uskom grupom prijatelja, osnovao je bend i nastupao na raznim mjestima ui oko Srebrenika. Dok ga je šira javnost upoznala 2012. godine kao jednog od sudionika showa “Zvezda možeš biti ti”, istinski se proslavio u sljedeće dvije godine, isprva kao natjecatelj, a na kraju kao pobjednik. pobjednik “Zvezda Granda”. Godine 2014. Mirza je predstavio svoj nastupni album, nakon kojeg je uslijedio niz vrlo uspješnih singlova kao što su “Boliš me”, “Imaš me”, “Mjesto činjenica”, “Odustajem” i mnogi drugi.

U kolovozu 2022. oduševio je obožavatelje izdavanjem zajedničkih singlova s ​​Ivanom Selakov, Milicom Todorović i Ilmom Karahmet, a svi su popraćeni velikim hvalospjevima. Njegov izniman talent donio mu je prestižnog Oscara popularnosti za najboljeg pop pjevača 2019. godine, kao i priznanje za vrhunski duet te godine.

  • Nakon toga upisuje studij građevine na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Njegova strast prema glazbi počela je u ranim godinama, a već u prvom razredu svoje je pjevačke talente iskazivao na školskim nastupima. Do šestog razreda već je osvojio drugo mjesto na dječjem festivalu. Tijekom srednjoškolskih godina počeo je ozbiljnije svirati gitaru. Jednom je priznao da je u početku odabrao gitaru kako bi impresionirao djevojke, no ona se brzo razvila u njegovu pravu strast.

Kada je riječ o glazbenim utjecajima, spomenuo je cijenjene umjetnike poput Harija Varešanovića, Đorđa Balaševića, Zdravka Čolića, Kemala Montena, Bijelog dugmeta, Indexa. On i njegov bend redovno su zabavljali publiku u Srebreniku i okolini.

  • Još 2012. godine Mirza Selimović pridružio se natjecateljima popularnog glazbeno-natjecateljskog showa “Zvijezda možeš biti ti”. Tijekom cijelog natjecanja konstantno je impresionirao i suce i gledatelje kod kuće, plijeneći njihovu pozornost iz tjedna u tjedan. Njegov talent i naporan rad su se isplatili jer je napredovao do dugo očekivanog finala. Kada je došlo do konačnog glasanja, publika se okupila uz njega i dala mu najveći broj glasova. Ipak, uprkos ogromnoj podršci, žiri je na kraju proglasio njegovu kolegicu, Anidu Idrizević, pobjednicom, ostavljajući Mirzi da osvoji zasluženo drugo mjesto.