Pjevačica Dragica Radosavljević Cakana i njen suprug Nebojša Negić već godinama održavaju skladan brak, a Cakana se prisjeća jednog nemilog događaja koji su uspjeli ostaviti iza sebe. Unutar njihovog odnosa postoji određeni stupanj zavisti, što pjevačica smatra prirodnom pojavom u sferi normale. No, prisjetila se incidenta koji na nju nije ostavio ugodan dojam, iako je srećom bila samo neugodna šala njezina supruga. “Glupo je pretvarati se da si netko tko nisi.

  • Najbolje je koristiti točne termine za stvari, jer to pojednostavljuje sve u tvom životu. Govorim o iskrenosti, otkrivam gdje sam i ljudi koje sam tog dana susreo. Ako ona otkrije istinu, kao što su škorpioni skloni, biću prinuđen da dam objašnjenje, koje je nepotrebno”, rekao je Nebojša. Dok je pjevačica izgovarala duhovitu opasku “Što ne znam, ne boli me!”, okupljeni su prasnuli u smijeh. Nije znala da je Nebojša tajno instalirao skrivenu kameru kako bi se našalio s njom. Međutim, taj trenutak je brzo zasjenjen kada je otkrila svog supruga u krevetu s drugom ženom. Sjećanje na tu izdaju teško je izbrisati iz njezine glave. Osvrćući se na incident, Cakana se prisjetila kako ju je Nebojša uvjeravao da će sve biti u redu iako je postavila skrivenu kameru. Ipak, kada je emisija završila, njezin je bijes narastao, izlažući je golemom stresu.

Priznala je da je u tom trenutku imala želju da se sukobi i sa Nebojšom i sa drugom ženom. Ova otkrića Cakana je podijelila tokom gostovanja u emisiji Zvezde Granda specijal. Utjecaj tog trenutka, emocije koje su me preplavile, zauvijek će mi ostati urezane u sjećanje. Potpuno sam vjerovao u priču, a kada je istina otkrivena, ostao sam u šoku. Dok je izlazio iz sobe, shrvan otkrićem, moja vlastita reakcija bila je instinktivna.

  • Dragica Radosavljević Cakana, renomirana srpska pjevačica poznata po izvornoj, narodnoj i folk glazbi, publiku je osvojila hitovima poput “Golube moja”, “Osjećam”, “Hej dušo, dušo”, “Hoću ječam”, “Dolje”. Jug”, “Evo me opet”, “Crni biser” i “Lijepa k’o Bog”, između ostalih. Rođena 17. studenoga 1957. u Kosovskoj Mitrovici, Beograd zove domom od svoje 19. godine. Cakana je ponosna majka kćeri Marije iz prethodnog braka s Borisom i sretno je udana za Nebojšu Negića, odvjetnika iz Beograda . U slobodno vrijeme par uživa na svom imanju u Sremčici, šarmantnom naselju u blizini Beograda. Unatoč tome što je tijekom djetinjstva pobjeđivala na brojnim pjevačkim amaterskim natjecanjima, Cakana je postala poznata tek krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća. Počevši karijeru u kulturno-umjetničkom sastavu “Elektronska muzika”, a kasnije se pridruživši “Loli”, imala je priliku i kao producent na turneji s Lepom Lukić.

To je privuklo pažnju drugih glazbenika koji su je često angažirali za svoje nastupe. Iako su njen talent prepoznali Beograđani, ostatak Jugoslavije tada nije bio svjestan za nju. Nakon pobjede na festivalu “Prvi glas Srbije” snimila je svoj album prvijenac u izdanju PGP RTB-a. Skladba Osećam postala je hit s tog albuma, nadmašivši čak i popularnost same pjevačice. Tek njezinim pojavljivanjem u TV showu “Pitajmo zajedno” publika je pjesmu počela povezivati ​​s njom kao izvođačem.

  • Dok se snalazi u raznim žanrovima poput rocka, popa i folka, najpoznatija je po obradama izvornih srpskih pjesama koje se danas prvenstveno vezuju uz ime Dragice Radosavljević Cakane. Tijekom svoje karijere izdala je devet studijskih albuma, nekoliko kompilacija i brojne singlove. Rođena 1957. godine u Kosovskoj Mitrovici, Dragica Radosavljević Cakana odrasla je u obitelji u kojoj joj je otac radio kao šumar, a majka brinula o kućanstvu. S jednom starijom i jednom mlađom sestrom uživala je u udobnom životu sve do 1964. godine kada se njezina obitelj iz Banjske preselila u Leposavić. U Leposaviću su se pridružili njezinim stričevima i majčinoj obitelji, koji su nekoć bili imućni, ali su zbog krize izgubili bogatstvo. Unatoč ovom neuspjehu, Cakanina obitelj održala je dobar životni standard zahvaljujući visoko cijenjenom radu njezina oca. No, njihovu mirnu egzistenciju prekinuo je nezaboravan događaj.

Kad je Cakana imala samo dvije godine, iznenada se razboljela i dobila visoku temperaturu. Budući da joj je otac tada bio odsutan, majka ju je nosila na rukama u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu, udaljenu 15-ak kilometara. Nažalost, liječnici nisu uspjeli utvrditi uzrok njezine bolesti te su ih poslali kući. Tijekom puta do Banjske majci je malaksala snaga i izgubila je svaku nadu u ozdravljenje djeteta. Ipak, za divno čudo, Cakana se probudila u gradu Joševiku, prkoseći svim prilikama i držeći se života.

  • Osnovnoškolske godine u Leposaviću zauzimaju posebno mjesto u njenom srcu, jer se prisjeća djetinjstva ispunjenog maštom i čuđenjem, okružena najmilijima. Leposavić je bio živopisan grad u kojem su se održavali koncerti renomiranih umjetnika poput Usnije Redžepove, Izvorinke Milošević i YU grupe. Cakanin glazbeni talent naslijedila je s majčine strane obitelji koja je imala izvanredan pjevački glas, dok su njezini roditelji bili vješti glazbenici. Cakana je kao mlada djevojka plašljivo nastupala pred gostima u kući Radosavljevića, često se skrivajući iza vrata kako bi se zaštitila od njihovih pogleda. Međutim, kako su godine prolazile, postajala je sve sigurnija i pronalazila radost u pjevanju prije drugih. Tijekom školovanja u osnovnoj školi ukazala joj se prilika da svoje talente pokaže široj publici.

Prepoznavši njezin dar, učitelji su je često birali da predstavlja školu na raznim priredbama i priredbama. Sa samo 14 godina sudjelovala je na renomiranom festivalu “Zlatni akord Kosova” i izašla kao pobjednica, osvojivši prvu nagradu. Rado se prisjeća kako je novčanu nagradu donirala svojim roditeljima za renoviranje kupaonice.

  • Unatoč stalnom osvajanju priznanja na natjecanjima i osvajanju publike svojim glasom, nikada nije zamišljala glazbu kao svoju primarnu potragu. U mladosti se bavila stolnim tenisom, a dugi niz godina trenirala je rukomet, isprva u školi, a kasnije u Ženskom rukometnom klubu „Ibar“, koji je vodio njen ujak. Po završetku osnovne škole upisala je srednju školu hemijskog smera u Leposaviću. Unatoč njezinim raznolikim interesima, njezin je otac inzistirao da ostane na Kosovu i pohađa srednju školu bliže kući. Sa 17 godina riskirala je i prijavila se na audiciju za pjevačicu vrlo cijenjene grupe Sedmorica mladih. Dobila je poziv na casting u Beogradu, unatoč početnom negodovanju roditelja. Roditelji su joj, uprkos suzdržanosti, pružili podršku tako što su joj pomogli u pripremama za kasting i dopratili je do novoizgrađene hale “Pionir”.