Otac, koji je ovih dana postao glavna tema regionalnih medija, saznao je kako mu je kćer napastvovao njegov albanski šogor punih devet godina u Grčkoj, hrabro se povjerio policiji o svojoj teškoj odluci da uzme stvari u svoje ruke. Kao otac, iskazao je svoju bespomoćnost, pitajući se što bi uopće mogao poduzeti nakon što je svjedočio ozljeđivanju njegovog djeteta.

Onog trenutka kada je kći od njega počela često tražiti novac, postao je svjestan da nešto nije u redu, ispričao je. U tom je razdoblju postao svjestan činjenice da ona već duže vrijeme nije uplatila ništa za studentski dom, što ga je potaknulo na odluku da joj priđe i porazgovara. Usred njihovog razgovora, kćer su preplavile emocije i povjerila mu se o golemim patnjama koje je proživjela zbog ujakovih postupaka.

Prema očevim riječima, s njim je podijelila opsežnu muku koju je proživjela, uključujući i otkriće da je ucjenjuju i iznuđuju za novac putem snimljenih videa. Navodno ju je, kad je djevojčica napunila 12 godina, počeo snimati i fotografirati u neprikladnim pozama. Vjeruje se da je Albanac zadržao snimke i fotografije za osobnu korist, koristeći ih kao sredstvo ucjene djevojke. Prema medijskim izvorima, nakon što je primio poražavajuću vijest od svoje kćeri, otac je izrazio svoju obvezu da će riješiti sve što je potrebno.

Otac žrtve ima troje djece iz prethodnog braka, a ima i kćer od druge supruge, koja je sestra žrtve. Saznavši za mučnu muku koju je proživjela njegova kći, odmah se uputio u rezidenciju. Naoružan karabinom, prišao je ženi i zatražio da se javi bratu. Namjera mu je bila osmisliti plan u kojem bi zajedno ustvrdili da je njezin suprug doživio psihički slom tijekom vožnje, zbog čega je trebala pomoć. Po dolasku na mjesto, došlo je do svađe između dvije osobe. Nakon toga, otac djevojčice je drškom oružja snažno udario Albanca po licu dok ga je pokušavao razoružati, što je naposljetku rezultiralo ispaljenjem vatrenog oružja. Nakon čina oduzimanja života, odmah se javio nadležnima i detaljno opisao svoje postupke. Po dolasku nadležnih tijela na mjesto nesreće zatečeno je beživotno tijelo s ozljedama lica i prostrijelnom ranom prsnog koša.