Sjajna karijera Tamare Vučić izazivala je divljenje mnogo prije nego što je postala prva dama Srbije. Osim toga, njezina iznimna filantropska nastojanja privukla su pozornost međunarodne zajednice. Rođena 11. travnja 1981. Tamara Vučić, ranije poznata kao Đukanović, na pragu je slavnog 43. rođendana. Tamara Vučić trenutno je na cijenjenoj poziciji prve dame Srbije, bez muke osvaja sve one koji imaju privilegiju da svjedoče njenoj gracioznosti i privlačnosti. No o njezinom životu prije preuzimanja uloge supruge predsjednika Srbije malo je podataka.

 

Rođena u Loznici 1981. godine, Tamara Vučić (prije Đukanović) osnovno i srednje obrazovanje stekla je u rodnom gradu. Preselila se u Beograd kako bi nastavila studij, prvo upisavši engleski studij na Filološkom fakultetu. Ipak, diplomu je ipak stekla na Fakultetu političkih znanosti. U želji da unaprijedi svoju stručnost završila je i školovanje na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova. Od 2010. godine radi kao savjetnica u Ministarstvu vanjskih poslova.

Tamara se jedno vrijeme bavila novinarstvom, a sada se, kao prva dama Srbije, posvetila humanitarnom radu. Od tada je prva dama Srbije doživjela značajne promjene, no uspjela je ostati autentična sebi, kako osobnim stilom tako i karakterom, bez ikakve transformacije. Svojom nepokolebljivom posvećenošću obrazovanju i karijeri, ova žena se uzdigla iznad svega i postala Vukanova majka i supruga prvog čovjeka Srbije; njezina besprijekorna biografija služi kao nadahnjujući primjer za nebrojene mlade žene.

Tamara je aktivna na društvenim mrežama gdje često objavljuje fotke sa svojih putovanja a ponekad i iz svoga doma a na njima se skoro nikada je pojavljuje njen suprug predsjednik Aleksandar Vučić. S druge strane ponekad podijeli fotku sa svojim sinom.