Nakon dugog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, Žarko Laušević, koji je nažalost preminuo u 64. godini, nekoliko godina prije toga se sa suprugom Anitom vratio u Srbiju i nastavio svoj slavni profesionalni put. Anita i Žarko dijelili su toliko snažnu ljubav da je zbog raznih okolnosti često nailazila na izazove.

Dubina i porijeklo njihove ljubavi za mnoge ostaju misterij. Putevi su im se ukrstili tijekom Žarkova prvog braka, a kako je sam glumac otkrio, bila je to trenutna i neosporna veza. Anita, koja je prije bila Roganović, a sada Laušević, rođena je u Ljubljani. U području svoje profesije vrlo je cijenjena i široko priznata u Hollywoodu kao vješta scenska šminkerica i maskerka.

Godine 2004. doživjela je proboj u SAD-u angažmanom u produkciji vrlo uspješnog filma “Spiderman 2” i popularne televizijske serije “Seks i grad”. Radeći zajedno s poznatim holivudskim slavnim osobama poput Kate Winslet i Leonarda DiCaprija, stvorila je kreativna partnerstva koja su pobrala široko priznanje. Njezin izniman frizerski talent prepoznat je prestižnom nagradom za njezin doprinos cijenjenim televizijskim serijama kao što su “Kronike Times Squarea”, “Privatni liječnik” i “Instinkt.

Uz Žarka za supruga i kćer Janu, njihova ljubavna priča nije bila jednostavna. Putevi su im se ukrstili tijekom produkcije filma Boj na Kosovu, a Žarko je, kao istinski dokaz moći sudbine, u trenu ostao očaran njezinim neodoljivim šarmom. Unatoč njihovoj povezanosti, Žarko je donio odluku da mu sadašnji brak bude prioritet i tada nije težio vezi s drugom osobom. Tijekom tog braka postao je otac dvoje djece, dok je Anita ušla u brak i dočekala dolazak kćerkice.

Ponovno je Anita bila ta koja je ušla u scenu. Ljubav je neočekivano ušla u naše živote kada su nam se putevi ukrstili na snimanju filma “Boj na Kosovu”. Anita, talentirana glumica, postala je značajna prisutnost u mom životu. Unatoč mojoj želji da spasim svoj brak, donijela je odluku udati se za drugoga i postala majka kćeri po imenu Andre, koja se piše bez tradicionalnog “j.” Andre, graciozna, statuezna i zadivljujuća osoba, sada je stigao. Glumac je danas otkrio: “U procesu sam razvoda”, kako je opisao dubinu njihove ljubavi.

Tijekom boravka u zatvoru, Laušević je njihov odnos pismeno dokumentirao. Anita, Anita, Anita. Zašto je moja ljubav prema njoj bila tako duboka? Bilo je to zato što je vjerno stajala uz mene, potpuno predana našem putu. Nikada nije dovodila u pitanje moje odluke i uvijek me svim srcem podržavala. Njezina nepokolebljiva vjera u moj uspjeh protezala se daleko dalje od kratkotrajnog pljeska koji je uslijedio. A kad sam se suočio s neuspjesima, ona je dijelila moju bol dugo nakon što su odjeci moga pada nestali. Uspjeh joj je donio radost, kao što joj je neuspjeh donio tugu. Ostala je postojana, nikad se ne naviknuvši na uspone i padove našeg zajedničkog putovanja. To je ono što je izrazio u svom pisanju.

Tijekom njihovog putovanja, ljubav koju dijele bila je isprepletena sa značajnim datumima i brojevima, stvarajući osjećaj da je sudbina odigrala izuzetnu ulogu u njihovom spajanju. Anita sa mnom dijeli niz značajnih datuma. Njezin se razvod dogodio 22. lipnja 1995., dok se moj razveo 22. siječnja 1996., samo sedam mjeseci kasnije. Tragično, njezin otac je preminuo 30. listopada 1996., a moj je slijedio njegov primjer 30. svibnja 1997., također u razmaku od sedam mjeseci. Zanimljivo je da je predstava “Sveti Sava” naprasno prekinuta 30. svibnja 1990. godine, na godišnjicu očeve smrti, točno sedam godina prije. Žarko je dokumentirao te događaje.

Posljednjih nekoliko godina i on i Anita odlučili su živjeti u Beogradu, vodeći prilično povučen način života. Priča o obližnjem starijem gospodinu počinje njegovim post-zatvorskim pothvatima u Srbiji, dok je boravio u Americi. Tijekom tog razdoblja naši susreti s njim bili su iznimno rijetki. Povremeno bi se smjestio u hotelima ili apartmanima. Sjećam se da je bio u kratkom posjetu Srbiji, isključivo kako bi obavio potrebne poslove snimanja prije nego što se brzo vrati.

Nakon njihovog stalnog povratka u Srbiju, ili barem na duže vrijeme, jer mu je prijatelj rekao da će otići u Ameriku kada Anita bude imala važne projekte, počeli smo ih češće sretati. U početku se držao povučeno, pojavljivao se samo navečer. Kao susjedi, razumjeli smo njihovu potrebu za privatnošću i trudili smo se da ih ne ometamo. Primijetili smo da je bila aktivnija, često viđana u šetnji sa psom, iako su ga rijetko vidjeli, tvrde susjedi para, a prenosi Blic.