Vera Ivković svima se urezala u sjećanje zbog svog očaravajućeg vokalnog talenta i umiljatog osmijeha koji prikriva duboku tugu. Ova kultna pjevačica narodne muzike, poznata po svom doprinosu ansamblu “Đerdan”, stekla je slavu po svojim melodijama koje potiču dušu i koje potiču iz Vojvodine. Među njezinim značajnim vrhovima ljestvica su omiljene pjesme “Šuška se šuška” i “Moj Dragane”.

 

Unatoč odlasku od vrlo uspješne karijere i ostavljanju neizbrisivog traga u glazbenom svijetu, ovu elegantnu damu život nije nimalo mazio. Njena sudbija je tagična a skončala je ostavljena od svoh u staračkom domu.  Vera je bila suočena s najtežom mukom koju čovjek može podnijeti. Naime, njezina kći Maja borila se s neizlječivim stanjem – lupusom – te je prerano preminula. Razorni udarac koji joj je zadala sudbina ostavio je Veru nesposobnom da ikada istinski ozdravi.

Teret bolesti moje sestre Maje uzeo je danak. To je imalo štetan utjecaj na njezino zdravlje. Maju je bolest pogodila u mladosti, sa samo petnaest godina, i bilo je to stanje bez lijeka. Tragično, preminula je u dobi od dvadeset sedam godina. Naši su se roditelji jako potrudili pronaći pomoć za nju, neumorno tražeći rješenja. Nažalost, nije bilo mogućnosti da je se spasi. Gubitak Maje shrvao je našu majku, a nedugo zatim preminuo je i naš otac, ispričao nam je Vladimir Živković, sin pjevačice.

Da krv nije voda dodatno govori i nasljedstvo Verinog unuka Danila Živkovića, koji je naslijedio njen izuzetan pjevački talenat. Po uzoru na baku, Danilo je sudjelovao u sezoni “Pinkovih zvijezda” i podijelio potresno osvrt na najizazovniji trenutak koji je doživjela njihova obitelj. U teškom razdoblju za moju obitelj, suočili smo se s izazovima Majine bitke s lupusom. Zbog njezine bolesti nisam imao priliku provoditi puno vremena s njom, pa je moja najjača veza bila s bakom i djedom po kojima sam dobio ime. Nažalost, prvi je preminuo moj djed, a potom i Maja. Gubitak Maje duboko je pogodio sve, ali moju baku posebno je poražavajući. Tuga je narušila njezino zdravlje, a nakon nekoliko godina i ona je preminula. Boreći se s dva moždana udara, na kraju smo donijeli odluku da je premjestimo u Dom za starije u Rumi. Ovi detalji su podijeljeni s lokalnim medijima, rasvjetljavajući izazovno razdoblje kroz koje je prošla moja obitelj. Unatoč boravku u gerontološkom centru, Vera je svima ostala omiljena, a svojim vedrim ponašanjem zaslužila je posebno mjesto u srcima svih. Nažalost, Verin život ugasio se u 63. godini života.