Pjevačica Rada Manojlović važi za osobu koja voli da priča o svim temama i slobodno iznosi svoja mišljenja i iskustva i dijeli ih sa me dijima. Tako se u nekoliko intervjua osvrnula na svoje muzičke početke i ispričala upečatljive detalje koji nisu bili poznati mnogima.

U veoma renomiranom muzičkom takmičenju Zvezde Granda, Rada Manojlović je danas debitovala pred brojnom publikom. Ovo takmičenje, koje je trajalo više od dve decenije, videlo je brojne takmičare koji su dolazili i odlazili, a većina je nestala u mraku. Samo nekolicina odabranih uspjela je napraviti uspješne karijere u industriji pop muzike, a Rada je među rijetkima uspješnih.

  • Rada Manojlović, istaknuta pevačica, spada u kategoriju javnih ličnosti koje slobodno dele svoja mišljenja o različitim temama. Ovo obuhvata njeno lično putovanje, uključujući dubok gubitak majke, teške romantične raskide, njene profesionalne poduhvate i neostvarene snove. Tokom obeležavanja 25. godišnjice “Grand produkcije”, Rada Manojlović je konačno ostvarila dugogodišnju želju, prisećajući se prve audicije pre dve decenije.

Sjećanja na moju prvu audiciju, koja se dogodila prije dvadeset godina, još uvijek su izuzetno jasna u mom umu. Kako bih osigurao da se uvijek sjećam svojih skromnih početaka, aktivno se trudim razmišljati o tim ranim danima.

 

Razmišljajući o tim uspomenama, Rada prepoznaje dubok uticaj Saše Popovića na sve njih, jer služe kao štit od privlačnosti novca i slave, čuvajući ono što je zaista važno. Blijede sjećanje na to putovanje izaziva neugodne osjećaje drhtavih živaca, nepouzdanih kombija koji se kvare i pribjegavanja očajničkim mjerama za osiguranje goriva, čak i pozajmice. Ipak, Rada se drži ovih uspomena kao stalnog podsjećanja na njihove skromne početke.

Sve do čega mi je stalo je da dođem do te osobe. Živo se sećam takmičenja na raznim pevačkim takmičenjima širom Srbije i pre nego što je “Zvezda Granda” nastala. Više od deset godina pokazivao sam svoj talenat u tradicionalnim i modernim žanrovima. Tokom ovog putovanja, moj primarni cilj je bio da uhvatim oko Saše Popovića, a na kraju se i ostvario moj san da upoznam te voljene „zvezde granda“.

„Ovo je sve. Vaše najdublje želje će se pretočiti u stvarnost. Pojedinci će se okupiti da krenu u poduhvat koji je ranije bio nezamisliv, jer Saša Popović nikada nije mogao da zamisli da će neko poput vas, devojka iz Četereža, krasiti pozornice Požarevca i Braničevski okrug, nastupajući na svadbama ispod zaklona šatora, kako je Popović uopšte mogao da se ukrsti sa mnom? Rada je naglasila kada je razgovarala o “Grandu”, otvoreno priznajući da ostaje fiksna u početnoj fazi.

 

  • U cenjenom hotelu “Jugoslavija” održana je primarna audicija koja je privukla učesnike iz raznih regiona Srbije. Tačna veličina gomile mi je i dalje nepoznata, ali to je bio značajan skup za ovu značajnu priliku. Za istim stolom sa mojim ocem i ja sjedili su Tanja Savić i njen otac, a dodatno uzbuđenje u atmosferi dao je Popović, u društvu Brene.

Nervi su me preplavili do te mere da mi je ta pesma koju sam otpevala tokom te ključne audicije izmakla iz pamćenja. Osećaj u srcu bio je neosporan jer su imena objavljena, što je potvrdilo da nisam izabran. Ispunjeni obeshrabrenjem i osjećajem razočaranja, vratili smo se kući. Bio je to izazovan period za moju porodicu, jer se moja majka borila sa bolešću. Jasno se sjećam da smo posjedovali samo jedan mobilni telefon, čiji je signal bio ograničen na mali kut iznad ragastole.

U procesu kreiranja, trenutno izrađujem praktične torbice dizajnirane da se okače na zavjese i eksere kako bih pružio sigurno rješenje za pohranu telefona u recepcijama. Neočekivano, jednog dana, dok sam bio zadubljen u posao, moj telefon je iznenada počeo da zvoni. Na moje zaprepašćenje, Saša Popović, retka pojava, bio je na drugoj strani linije. Obavijestio me je: “Poslije pažljivog preispitivanja, došao sam do spoznaje da je bio previd što vas nisam uključio u proces audicije.

Dođite i budite dio uzbudljive sesije snimanja u kojoj vlada haos. Spremite se da pokažete svoj talenat tako što ćete Izvođenje dvije pjesme, i ja sam imao svoje sumnje, ali nakon što sam prošao kroz više rundi, otkriveno je da je bilo ukupno 13 učesnika, a od njih je 12 uspješno snimilo ovu pjesmu Rada, koja je u centru pažnje zbog svog novog romantičnog partnera.

 

biografija:

  • Rođena 25. avgusta 1985. godine u Požarevcu, Srbija, Radmila Rada Manojlović je proslavljena folk pevačica. Detinjstvo je provela u divnom selu Četerežu, a po završetku srednje škole u Velikoj Plani nastavila je dalje studije na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Nažalost, tragedija ju je zadesila kada je imala devetnaest godina kada je njena majka izgubila bitku sa rakom grlića materice.

Uprkos brojnim preprekama na putu do školovanja, Rada je istrajala i uložila ogroman trud. Tokom svih njenih nastojanja, njen otac je ostao stalni izvor nepokolebljivog ohrabrenja, a od njega je naslijedila svoje izuzetne muzičke sposobnosti. Rada je blisko povezana sa svojom mlađom sestrom Marijom, a zanimljivo je da je njen polubrat Nenad takođe talentovani vokal. Godine 2003. Rada je hrabro napravila svoj prvi pogodak na audiciji Zvezde Granda, iako je, nažalost, njen napredak u toj fazi stao. Nezastrašena ovim neuspehom, nastavila je napred i posvetila se snimanju albuma, uprkos tome što nije postigao očekivani nivo uspeha.

Godine 2007. ostvarila je izuzetan podvig plasmana u finale takmičenja Zvezda Granda, obezbedivši za pohvalu drugo mesto odmah iza Dušana Svilara. Grand produkcija joj je pružila neprocenjivu šansu da otkrije svoju pesmu „Nikada više“, koja je ubrzo stekla ogromnu popularnost. Sljedeće godine, na Grand festivalu, uljepšala je pozornicu očaravajućom izvedbom pjesme “Bole ove usne neverne”. Ubrzo nakon toga, predstavila je zadivljujući singl pod nazivom “Bolje ona nego ja”.